Αρχική Αθλητικα Νέα χαστούκι στον Αλαφούζο (και στην ΑΕΚ)απο διαιτησία,Ξάνθη και Κούγια…

Νέα χαστούκι στον Αλαφούζο (και στην ΑΕΚ)απο διαιτησία,Ξάνθη και Κούγια…

1585

Με την σφραγίδα Αλαφούζου πορεύεται ο Παναθηναϊκός και ο Γιώργος Δώνης έχει δυο επιλογές παρά τα βάσιμα παράπονα του ίδιου και του Παναθηναϊκού για αλλοίωση αποτελέσματος στον αγώνα με την Ξάνθη:

1.Είτε να παραιτηθεί απευθείας και να βάλει ο Αλαφούζος προπονητή τον …Χρήστο Παναγόπουλο,τον Αρη Πορτοσάλτε ή τον Μπαμπη Ππαδημητρίου με γυμναστή τον Μπογδάνο,

2.είτε να δώσει στη δημοσιότητα έναν κατάλογο παικτών που ζήτησε και δεν πήρε ο Αλαφούζος  δανεικούς π.χ. τον Κάτσε,τον Ουάρντα ή με κανονική αγορά.

Ο Παναθηναϊκός φαίνεται ότι έχει την ψυχολογία που έχουν ακριβώς τα παπαγαλάκια του Αλαφούζου στα ΜΜΕ.

Αν δεν τα πούμε καλά και δεν είναι ευχαριστημένος απο μας ο Αλαφούζος θα μας διώξει…

Επαιζε με την Ξάνθη μια χαρά στο πρώτο ημίχρονο μέχρι την περιοχή,που δεν χρειαζόταν καμία ειδική ευθύνη και ικανότητα.Απο εκεί και κάτω φόβος και τρόμος  μην κάνουν το λάθος,το κάτι παραπάνω κλπ.

Εικόνα διαδρόμων του ΣΚΑΙ και του ιδιαίτερου γραφείου Αλαφούζου μέσα στον αγωνιστικό χώρο…

Η Ξάνθη είχε ένα σαφές πλάνο: Ολοι πίσω να κουράζουμε και να παραπλανούμε τα παιδάκια όχι ως εκεί αντέχουμε και μόλις νιώσουμε τις αναπνοές τους να φουντώνουν,τα πόδια να μην είναι τόσο σταθερά βγαίνουμε μπροστά και κερδίζουμε σε μία έδρα που επι Αλαφούζου ποτέ δεν χάνουμε…

Κρίμα γιατί ο Δώνης είναι αξιόλογος προπονητής και θα έχει την τύχη των γνωστών δημοσιογράφων  που εργάστηκαν στον Αλαφούζου άκουγαν τα παραμύθια και τα πίστευαν σε αντίθεση με τον Ρισβάνη και άλλους παίκτες.

Η ήττα του Παναθηναϊκού από την Ξάνθη φαινόταν να έρχεται από το 25ο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου.

Εκεί ,όποιος λίγα καταλαβαίνει απο μπάλλα,κατάλαβε ότι ο ΠΑΟ 14 ημιχρονα να είχε γκολ δεν θα έβαζε και στο αμέσως επόμενο διάστημα ήταν ζήτημα χρόνου να γίνει το λάθος.

Στο 53ο λεπτό όταν ο κακός αγωνιστικός χώρος στέρησε απο την Ξάνθη ένα εύκολο γκολ, σαν αυτά που δεν χάνονται ούτε στο πρωτάθλημα τύπου και είδαμε την αντίδραση των παικτών του ΠΑΟ στη συνέχεια κερδίσαμε ένα εύκολο στοίχημα για βλεβαιη ήττα του ΠΑΟ…

Το χάλι δεν είναι αγωνιστικό.Ο ΠΑΟ έχει αθλητές.Οπως και τα ΜΜΕ του Αλαφούζου έχουν έντιμους επαγγελματίες.Το άθλιο αποτέλεσμα λέγεται μόνο Αλαφούζος.

Εχουμε την απόλυτη βεβαιότητα ότι ξέρει τι κάνει…

Να περιμένετε τα πολύ χειρότερα που δεν έχουν έρθει ακόμα,αλλά έρχονται…

To γεγονός ότι και με τη χρήση του “μηχανήματος” ακύρωσαν κανονικό γκολ του ΠΑΟ είναι σοβαρός λόγος διαμαρτυρίας,αλλά η γενική εικόνα παραμένει…

Η Ξάνθη έδειξε ότι η θέση της στον βαθμολογιό πίνακα είναι απλά θέμα συγκυρίας και τύχης στα αποτελέσματα ππου πήρε ως τώρα…

Με άριστα το 10 ο ΠΑΟ στην απόδοση πήρε 6 ,γιατί στο τέλος έχασε και η Ξάνθη παίρνει ένα 3 μόνο και μόνο γιατί νίκησε…

Ναι και η Μπάγερν έχασε στο Μόναχο απο την Χοφενχάϊμ ,αλλά είναι Μπάγερν στα ψηλά και όχι στα χαμηλά.Οπως και η Παρί Σεν Ζερμέν (που είχε χάσει στο γήπεδό της πριν δυο εβδομάδες  απο τον γυιό του…Δώνη)που σάρωσε την Ανζέ 4-0 με τον Νεϊμάρ να βάζει το 4ο

Στο παιχνίδια Λάρισα-ΑΕΚ φάνηκε πόσο λίγος είναι ο Αλαφούζος μπροστά στον Κούγια,ο οποίος είναι και πρόεδρος και προπονητής και …εμψυχωτής και…Παναθηναϊκός στην πραγματικότητα.

Εδωσε τον καλύτερό του παίκτη πέρυσι στην ΑΕΚ,τον Ντέλετιτς και πήρε τον Κάτσε και τον Ουάρντα

Με τον Κάτσε και τον Ουάρντα,λοιπόν, δανεικούς απο τον ΠΑΟΚ σε ένα γήπεδο χωράφι υποχρέωσε την ΑΕΚ με τα τόσο βαριά συμβόλαια σε ισοπαλία 0-0 και τον Αλαφούζο να είναι απλώς η …ουρά του…

 

Μετά το τέλος του αγώνα ο Γιώργος Δώνης απέδωσε στη διαιτησία την ήττα του ΠΑΟ(έχει δίκιο,αλλά διαιτησία είναι και ο Αλαφούζος με τις πράξεις και παραλείψεις του) και αποκάλυψε το εσωτερικό πρόβλημα στον ΠΑΟ αναφερόμενος στην τιμωρία του γάλλου Μολό.

Είπε μεταξύ άλλων:

«Ένα πολύ αρνητικό αποτέλεσμα για εμάς γιατί άσχετα του αν η προσπάθειά μας ήταν μεγάλη, στόχος μας ήταν να νικήσουμε για να βρούμε την ισορροπία που θέλαμε. Ξέρετε πολύ καλά πως ενάμιση χρόνο δεν έχω μιλήσει ποτέ για τη διαιτησία αλλά σήμερα θα μιλήσω. Η διαιτησία διαμόρφωσε το αποτέλεσμα. Ο Σκουλάς θα πρέπει να απολογηθεί γιατί το αποτέλεσμα σήμερα διαμορφώθηκε από τη διαιτησία. Θα σας αποκαλύψω κάτι. Στο ματς με τον Πανιώνιο έπρεπε ο αντίπαλος να παίζει με 10 από το 30’. Ξέρετε τι μου είπε ο διαιτητής στο ημίχρονο του αγώνα; Ότι δεν τον χτύπησε δυνατά… Σήμερα έχουμε δύο καθαρές φάσεις. Καθαρό γκολ δικό μας και καθαρό οφσάιντ της Ξάνθης.Θεωρώ ότι στην πορεία του παιχνιδιού ο τραυματισμός του Χατζηθεοδωρίδη μας έκανε πολύ κακό. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν πιο ορθόδοξο το σχήμα μας. Φυσικά θα μπορούσαν και οι δύο επιθετικοί μας αλλά και η ομάδα να είναι πιο ψύχραιμη. Το πάθος πολλές φορές για τη νίκη σε οδηγεί να κάνεις ενέργειες αγχωτικές με συνέπεια να δημιουργήσει και η Ξάνθη κάποιες φάσεις. Δεν είναι εύκολο για έναν προπονητή να σας πει γιατί οι επιθετικοί δεν βάζουν την μπάλα στα δίχτυα. Ο Κολοβός περνάει ένα άσχημο διάστημα, ο Μακέντα δεν ήταν έτοιμος και ο Περέα προσπαθεί κυρίως με τη διάθεση που έχει. Τα χαφ μας σήμερα ήταν σε καλή μέρα, μετά είναι θέμα των επιθετικών να τελειώσουν σωστά τις φάσεις. Και ο Ζαχίντ και ο Γιάννης έκαναν καλές προσπάθειες σήμερα.Ο Μολό υπέπεσε σε σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα, πριν την προπόνηση. Είχε απαράδεκτη συμπεριφορά και σε οποιαδήποτε ομάδα, ακόμα και ερασιτεχνικού επιπέδου, θα έμενε εκτός αποστολής. Και επειδή ανάρτησε και κάτι για πραγματικούς άνδρες που κοιτάζουν στα μάτια, εγώ ξέρω ότι οι πραγματικοί άνδρες κρατούν τις υποσχέσεις τους».

Αργά το βράδυ ο ΠΑΟ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καταγγέλλει τα προφανή για την αλλοίωση του αποτελέσματος σε δυο καθοριστικές φάσεις  του 95λεπτου:

Η σχετική ανακοίνωση:

«Στο σημερινό αγώνα της ομάδας μας με την Ξάνθη υπήρξε καθαρή αλλοίωση αποτελέσματος, όπως αυτό προκύπτει ξεκάθαρα από την τηλεοπτική λήψη, καθώς με υπόδειξη VAR ακυρώθηκε λανθασμένα γκολ υπέρ του Παναθηναϊκού και μέτρησε γκολ του αντιπάλου μας που ήταν –και είχε υποδειχθεί από το βοηθό διαιτητή- offside.

Είναι αδιανόητο και φαινόμενο που ανθεί μόνον στην Ελλάδα, από όσες χώρες χρησιμοποιούν VAR, να λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις από τους χειριστές του VAR.

Η ΚΕΔ καλείται να απαντήσει, εάν οι διαιτητές έχουν μερική γνώση χρήσης του VAR ή εάν απλώς είναι ανίκανοι να δουν αυτό που παρακολουθούν όλοι οι υπόλοιποι θεατές και τηλεθεατές. Επιπλέον, ζητάμε να δοθούν στη δημοσιότητα οι διάλογοι του διαιτητή της σημερινής αναμέτρησης κ. Κομίνη με τον χειριστή VAR, κ. Σκουλά, ώστε να μάθει όλη η Ελλάδα τι ειπώθηκε που απέτρεψε τον διαιτητή να δει ο ίδιος τις επίμαχες φάσεις και με ποιο κριτήριο λήφθηκαν οι τελικές αποφάσεις.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός από πέρυσι επέλεξε να βαδίσει το μοναχικό δρόμο του μη σχολιασμού της διαιτησίας μέσω δηλώσεων ή ανακοινώσεων.

Είναι εμφανές από την πρώτη αγωνιστική του εφετινού πρωταθλήματος και τις διαιτητικές αποφάσεις στους αγώνες μας (φτάσαμε στο σημείο στον αγώνα με τον Πανιώνιο με υπέρ μας ποσοστά κατοχής μπάλας να μας καταλογίζεται διπλάσιος αριθμός φάουλ σε σύγκριση με τον αντίπαλο), ότι αυτή η στάση μας όχι απλά δεν εκτιμάται, αλλά εκλαμβάνεται ως αδυναμία.

Ας γνωρίζουν, λοιπόν, οι ιθύνοντες της ελληνικής διαιτησίας ότι ο Παναθηναϊκός δεν σκοπεύει πλέον να παρακολουθήσει παθητικά τις πρακτικές που ακολουθούνται στις αναμετρήσεις του».