Αρχική Ελλαδα Νέος Αρχηγός ΕΛ-ΑΣ για “Αστυνομία με ανθρώπινο πρόσωπο”.

Νέος Αρχηγός ΕΛ-ΑΣ για “Αστυνομία με ανθρώπινο πρόσωπο”.

1803

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Στόχος μας η Αστυνομία με ανθρώπινο πρόσωπο,Αστυνομία που να βρίσκεται δίπλα στον πολίτη συμπαραστάτης και αρωγός καί όχι απέναντι στον πολίτη,πάντα βέβαια εφαρμόζοντας με ανθρωπιά ,σύνεση και σωφροσύνη το νόμο.

Αυτό ήταν το “μότο” με το οποίο ο Ηπειρώτης στην καταγωγή(Ραφταναίοι Ιωαννίνων) Κώστας Τσουβάλας επελέγη και “πολιτεύτηκε” ως Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας το 2016.

Πράγματι στα δυόμισυ χρόνια που υπηρέτησε ως Αρχηγός η Ελληνική Αστυνομία άλλαξε πρόσωπο κορυφής,μετείχε σε κάθε φιλανθρωπικού-μηνυματικού χαρακτήρα εκδηλώσεις και χειρίστηκε και ο ίδιος δύσκολες υποθέσεις,όπως π.χ. την απαγωγή Λεμπιδάκη στην Κρήτη με ιδιαίτερη επιτυχία.

Σπάνια Αρχηγός εν ενεργεία της Ελληνικής Αστυνομία καλείται στις ΗΠΑ για ενημέρωση-συνεργασία σε ανώτατο επίπεδο με το FBI και την CIA και ταυτόχρονα να καλείτεια σε ανωτάτου επιπέδου συναντήσεις με μηνυματικό χαρακτήρα στο Υπουργείο Ασφάλειας των ΗΠΑ κλπ.

Αυτό έγινε τέλος Ιουνίου του 2018 και μόλις σχεδόν επέστρεψε συνέβη η ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΗ τραγωδία ταυτόχρονα στην Κινέτα και στο Μάτι,μία τραγωδία σκοτεινή και αδιευκρίνιστη ως σήμερα,ίδια ακριβώς σε εκτέλεση με την τραγωδία των εμπρησμών του 2007 και τους δεκάδες νεκρούς στην Πελοπόννησο.

Παρότι και ήταν φανερό και κρίθηκε απο την Δικαιοσύνη ότι οι τελευταίοι που είχαν ευθύνη για την τραγωδία ήταν οι αστυνομικοί και μάλιστα σε επίπεδο Αρχηγού ,εκ των έσω και στα πλαίσια παλαιών “διαφορών” κάποιοι άφρονες θεώρησαν ευκαιρία να “φάνε” τον συγκεκριμένο Αρχηγό Αστυνομίας.

Δικαιωμένος επανήλθε τώρα (και τότε τα ίδια γράφαμε…) στη θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δημ.Τάξης,μια απόλυτα επιτυχής επιλογή του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη,ο οποίος έχει αποδείξει ότι δεν υπολογίζει σκοπιμότητες και προσωπικές στρατηγικές κλπ.

Επί των ημερών του διαδόχου του κ.Τσουβάλα ζήσαμε την “εξουδετέρωση” με λιντσάρισμα του “ληστή” Ζάκ Κωστόπουλου στο κέντρο της Αθήνας και βλέπαμε στις κάμερες αστυνομικούς να “μάχονται” με τον …νεκρό για να του περάσουν χειροπέδες!!!

Αμέσως μετά τις εκλογές ξεκίνησαν αλλαγές στην ηγεσία της Αστυνομίας και νέος Αρχηγός επελέγη ο γνωστός για το χαμηλό προφίλ του,αλλά εξαιρετικά αποτελεσματικός Μιχάλης Καραμαλάκης.

Χαρακτηριστικό της αποδοχής είναι ότι η μέχρι προχθές Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα επικρότησε την επιλογή δίνοντας συγχαρητήρια δημόσια και βεβαιώνοντας ότι “θα είμαστε στο πλευρό του”.

Για όσους γνωρίζουν ήταν ένας σαφές μήνυμα με πολλούς αποδέκτες…

Ο νέος Αρχηγός κατάγεται από τον Αχεντριά του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων Ηρακλείου, ενώ γεννήθηκε στο Σουφλί Νομού Έβρου το έτος 1964. Κατατάχθηκε στο Σώμα της πρώην Χωροφυλακής το έτος 1982 και αποφοίτησε από την Σχολή Αξιωματικών το έτος 1988.

Αποφοίτησε ευδόκιμα από το Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας (2000).

Συμμετείχε με επιτυχία σε σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων και παρακολούθησε διάφορα συνέδρια, ημερίδες και διαλέξεις σε εξειδικευμένα θέματα Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.
Άσκησε καθήκοντα επί σειρά ετών ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας εκπροσωπώντας τους Έλληνες Αξιωματικούς σε διάφορα ευρωπαϊκά και διεθνή συνέδρια, ομάδες εργασίας και ημερίδες.

Επίσης, ως μέλος του Ευρωπαϊκού Διοικητικού Συμβουλίου των Αστυνομικών Συνδικάτων (CESP), εργάστηκε σε θέματα αστυνομικής δικαιοδοσίας και εναρμόνισης των αστυνομικών και δικαστικών δομών στην Ευρώπη.

Υπηρέτησε ως Διοικητής σε διάφορες μάχιμες Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης επί είκοσι δύο (22) έτη.

Από τον Μάρτιο του 2012 με την προαγωγή του στο βαθμό του Ταξιάρχου τοποθετήθηκε ως Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, μέχρι και τον Απρίλιο του 2014.\

Τον Απρίλιο του 2014 προήχθη στον βαθμό του Υποστρατήγου και τοποθετήθηκε ως Γενικός Διευθυντής της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, μέχρι και το Φεβρουάριο του 2016.

Την 16/02/2016 προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου και τοποθετήθηκε ως Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.

Την 21/01/2017 τοποθετήθηκε στη θέση του Προϊσταμένου Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας.

Την 02/11/2018 τοποθετήθηκε στη θέση του Υπαρχηγού του Σώματος.

Είναι έγγαμος και πατέρας δύο τέκνων.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/409377/poios-einai-o-neos-arhigos-tis-ellinikis-astunomias/#ixzz5uCdRqFfN
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook