Αρχική Θέμα Νέο γαλάζιο έγκλημα: Διέγραψαν τον θρύλο του Ελληνικού ποδοσφαίρου Θοδωρή Ζαγοράκη από...

Νέο γαλάζιο έγκλημα: Διέγραψαν τον θρύλο του Ελληνικού ποδοσφαίρου Θοδωρή Ζαγοράκη από την Ευρώπη που μάγεψε!

1906

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Ω Θεέ μου…Δεν υπάρχει ένας νουνεχής και σώφρων κοντά στον Πρωθυπουργό να τον επηρεάσει και να σταματήσει την διχαστική κατρακύλα μόλις 6 μήνες μετά τις εκλογές;
φού επέτρεψαν στο αρμόδιο υπουργείο Αθλητισμού αθλιότητες του στυλ “υποβιβάζεται ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη” αμέσως μετά τον σάλο κάνουν στροφή 18- μοιρών
Και δικαιώνουν αυτό που απο την πρώτη στιγμή γράψαμε.
Οτι πολιτικά,νομικά,κοινωνικά,επιχειρηματικά,οικονομικά,αθλητικά ήταν ηλιθιότητα αυτό που επεχείρησαν να κάνουν στις δυο ιστορικές ομάδες.
Αμέσως με το φως της ημέρας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ.Πέτσας δήλωσε ότι ο νόμος που προβλέπει αυτές τις ποινές αλλάζει άμεσα και δεν πρόκειται να υποβιβαστούν κατ εφαρμογήν του οι δυο ομάδες…
Σωστό,αλλά έπρεπε να είχε γίνει ΠΡΙΝ ανατεθεί στο αρμόδιο “οργανο” η υπόθεση αυτή.Και ήταν και γνωστό και βέβαιο που θα πήγαινε η υπόθεση.
Ο Θοδωρής Ζαγοράκης είναι ένας από τους θρύλους του σύγχρονου ελληνικού ποδοσφαίρου και αρχηγός της εθνικής Ελλάδας που έκανε το απίστευτο κατόρθωμα να γίνει πρώτη στην Ευρώπη.
Η κοινωνία αναγνωρλιζοντας ότι απο “μόρφωση” πολιτική και άλλη μπορεί να μην είναι πρώτος,αλλά απο ΠΡΟΣΦΟΡΑ στην Ελληνιή κοινωνία είναι ΠΡΩΤΟΣ υον τίμησε με διπλή εκλογή στη θέση του ευρωβουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία.
Ο Ζαγοράκης πολύ σωστά δήλωσε ότι θα παραιτηθεί από τη θέση του ευρωβουλευτή αν ο ΠΑΟΚ αδικηθεί κλπ
Το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ αδικείται το αναγνώρισε και η κυβέρνηση παίρνοντας πίσω το νόμο αυτό.
Το νέα έγκλημα πολιτικής ηλιθιότητας είναι ότι η κυβέρνηση για να εξευμενίσει κάποιους ανακοίνωσε ότι διαγράφει τον Θόδωρο Ζαγοράκη!

Η δήλωση του κ.Πέτσα:

“Την ώρα που η χώρα κάνει το άλμα προς τα εμπρός ξεπερνώντας διχαστικά διλήμματα του παρελθόντος, δεν έχει την πολυτέλεια να διχάζεται με αφορμή το ποδόσφαιρο. Ιδίως σε τόσο κρίσιμες στιγμές για τα εθνικά μας θέματα.

Η Κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν θα επιτρέψει, όμως, ένα θέμα του ποδοσφαίρου να θέσει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή που τόσο δοκιμάστηκε στα χρόνια της κρίσης. Ούτε θα μείνει θεατής στο θέατρο του παραλόγου που εξελίσσεται με φόντο διαχρονικές παθογένειες που προσβάλλουν κάθε Έλληνα πολίτη.

Με απόφαση του Πρωθυπουργού, αναλαμβάνεται άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να μην επιβάλλονται εξοντωτικές κυρώσεις, για θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Η Κυβέρνηση δεν εκβιάζεται. Με απόφασή του Πρωθυπουργού, διαγράφεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Ευρωβουλευτής κ. Θεόδωρος Ζαγοράκης.”
Διαβάστε σε άλλη στήλη τι είχαμε γράψει εμείς από χθες αργά το βράδυ και τα συμπεράσματα για το πόσο εύστοχοι είμαστε βγαίνουν.
Σημειώνουμε ότι έχουμε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι κ.κ.Αυγενάκης και Μητσοτάκης έπεσαν σε μια παγίδα που δεν γνώριζαν και δεν περίμεναν.
Αντι να την διορθώσουν παίρνοντας κεφάλια υπευθύνων έκαναν κι άλλη αποκοτιά.
Διέγραψαν έναν απο τους θρύλους του ελληνικού ποδοσφαίρου, οποίος μέχρι τώρα κάθε άλλο παρά είχε προκαλέσει.
Ντροπή…

Πριν έρθει το μυαλό στο κεφάλι τους,μόνοι σχεδόν από όλους στην Αθήνα είχαμε γράψει μεταξύ άλλων:

“…Τα μεσάνυχτα από την εκπομπή του Κυριάκου Θωμαίδη στο ΟΠΕΝ ο Αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ Μάκης Γκαγκάτσης χαρακτήρισε το θέμα εθνικό,πολιτικό,επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά του Υφυπουργού Αθλητισμού και τον κατηγόρησε ότι στην ουσία δημιουργεί διχασμό.
Οσα ειπώθηκαν είναι πρωτοφανή και είναι σχεδόν απόλυτα βέβαιο ότι κανείς δεν θα έχει την αποκοτιά σε μία χώρα απόλυτα διεφθαρμένη εδώ και δεκαετίες στον αθλητικό τομέα,να υποβιβάσει για αυτό τον αστείο νομικά,ουσιαστικά,αθλητικά,οικονομικά λόγο να τιμωρήσει τον ΠΑΟΚ,οχι με υποβιβασμό,αλλά και με τιμωρία απώλειας βαθμών…
Αλλωστε ανάλογα προβλήματα ουσιαστικής πολυιδιοκτησίας ή ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ιδιοκτησίας ομάδων ΕΝΔΗΜΟΥΝ εδώ και δεκαετίες στο ελληνικό ποδόσφαιρο και μάλιστα στο μητροπολιτικό κέντρο της χώρας και νοτιότερα και ουδείς τόλμησε να κάνει ο,τιδήποτε.Αντίθετα μάλιστα τα περιέθαλψαν πολιτικοί,επωφελήθηκαν και επωφελούνται από αυτά.Ιστορικές ομάδες που είχαν γήπεδα ασφυκτικά γεμάτα και αν βολόδερναν βαθμολογικά τώρα είναι έρμαια μιας δράκας κουκουλοφόρων,παράνομων κεφαλαίων,”μπροστινών” και “πισινών” κλπ.
Και αίφνης μια πλειοψηφία 3-2 λέει ότι “απαγορεύεται στον ΠΑΟΚ να πάρει δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα και άλλους τίτλους στη συνέχεια με την μέθοδο που ισχύει στην Ελλάδα από το 1979 και εντεύθεν”…
Οι δυο ομάδες,ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη αρνούνται κατηγορηματικά την μετοχική σχέση.Η ποινή υπόκειται σε έφεση και η Δευτεροβάθμια Επιτροπή κρίνει το νομικό κομμάτι,αν δηλαδή υπάρχει απόλυτη τεκμηρίωση της κατηγορίας με τα στοιχεία που υπάρχουν στο φάκελλο.
Προφανώς αυτό είχε υπόψη του ο Υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος δήλωσε μέσω του λογαριασμού του στα “σοσιαλ μίντια”,ότι το αυτοδιοίκητο είναι δεδομένο,αλλά οι κατηγορίες πρέπει να είναι απόλυτα τεκμηριωμένες για δυο ιστορικές ομάδες,όπως είναι ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη.
Ηδη η δήλωση ερμηνεύεται ως διαφωνία με την απόφαση ,η οποία ελήφθη με οριακή πλειοψηφία μιας ψήφου3-2…
Η απόφαση έγινε γνωστή την ώρα του αγώνα ΠΑΟΚ-Βόλος στην Τούμπα και υψώθηκαν πανώ εναντίον του πρωθυπουργού Κυριακου Μητσοτάκη και του Υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη.
Τις επόμενες ώρες και ημέρες αναμένονται ουρανομήκεις αντιδράσεις σε μία περιοχή που δεν σηκώνει τέτοια κόλπα για μεγάλο χρονικό διάστημα…
Ο ΠΑΟΚ δια του Αντιπροέδρου του ήδη δήλωσε ότι είναι υποκριτικά όλα αυτά και η υπόγεια συμμετοχή στην απόφαση του Υφυπουργού είναι για τον ΠΑΟΚ και τον κόσμο του δεδομένη,ενώ ευθέως αναφέρθηκε στα προβλήματα που θα έχει τυχόν εμφάνιση προσώπων ανεπιθύμητων στη Βόρεια Ελλάδα…

Η απόφαση αυτή,ηλίθια απο πολιτικής πλευράς και αστήρικτη νομικά και ουσιαστικά, φυσικά δεν πρόκειται να φτάσει στο τέρμα της διαδρομής της και αν φτάσει τότε θα γίνουν στον αθλητισμό και μάλιστα στη σουπερ λίγκ άλλα κοσμοϊστορικά γεγονότα που θα αφορούν άλλους και όχι τις δυο αυτές ομάδες…
Στις πρώτες αντιδράσεις απο πλευράς ΠΑΟΚ εκδόθηκε δριμύτατη ανακοίνωση ενώ ο ερασιτέχνης ΠΑΟΚ δήλωσε ότι θα αποσυρθεί απο τις διάφορες κατηγορίες που παίζει,ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ και της εθνικής ομάδας ευρωβουλευτής Θόδωρος Ζαγοράκης δήλωσε ότι αν περάσει η εισήγηση υποβιβασμού θα παραιτηθεί απο τη Νέα Δημοκρατία.
Σφοδρή είναι και η αντίδραση του Περιφερειάρχη κ.Τζιτζικώστα (εκδήλωσε την οργή του…)και αυτό δεν μπορεί ούτε να το καταπιεί,ούτε να το ξεπεράσει η Νέα Δημοκρατία και η κυβέρνηση γιαυτό η απόφαση αυτή έχει έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά και μάλιστα ηλίθια πολιτικά χαρακτηριστικά.
Τόσο ηλίθια ώστε να υπάρχουν ήδη δηλώσεις απο πλευράς ΠΑΟΚ ότι μπορεί να πωληθούν τμήματα σε Τούρκο επιχειρηματία και να δοθούν ονόματα που πιθανόν θα εισηγηθεί ο νεός (Τούρκος) ιδιοκτήτης!!!”
Τι λέτε;Είχαμε δίκιο;