Αρχική Αθλητικα Ναυάγιο ο Ολυμπιακός στη Γαλλία και ο Σπανούλης κυνηγάει την πρωτιά…

Ναυάγιο ο Ολυμπιακός στη Γαλλία και ο Σπανούλης κυνηγάει την πρωτιά…

1546

Αν πάει κανείς σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου η μπάσκετ και ρωτήσει χιλιάδες κόσμο:Πως πέφτουν τα κάστρα,απο μεσα ή απέξω;” οι περισσότεροι θα παντήσουν “απο μέσα”.

Αν πάει κανείς σε ένα γήπεδο μπάσκετ με χιλιάδες κόσμο όχι οπαδικό και ρωτήσει : “Ποιός είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Ευρωλίγκα;”ελάχιστοι,μα ελάχιστοι θα μπορούν να απαντήσουν…Ούτε καν δημοσιογράφοι…

Μας ήρθαν οι σκέψεις βλέποντας την πρεμιέρα του Ολυμπιακού στην φετινή δύσκολη Ευρωλίγκα των 34 αγωνιστικών.

Εικόνα αποκαρδιωτική.Ο Ολυμπιακός μετέχει με καινούργια ομ΄δα και αγορές παικτών απο το κάτω-κάτω ράφι…

Στο πρωτάθλημα Ελλάδας μετέχει με σχεδόν ερασιτέχνες.

Η εικόνα είναι η συνέχεια της έν τονης και πρωτοφανούς για τα επίπεδα αυτά διαμάχης στην οικογένεια των ιδιοκτητών Αγγελόπουλων.

Στο δεύτερο ερώτημα πρώτος σκόρερ της ΕΣυρωλίγκα είναι ο Ισπανός Ναβάρο , ο οποίος έπαιξε μέχρι κοντά στα 40 για να γίνει πρώτος σκόρερ…Εχει 4.152 πόντους.

Δεύτερος είναι ο Σπανούλης που έφτασε τις 4.000 και ελπίζει ότι μέχρι τέλους της Ευρωλίγκα θα βάλει όσους λείπουν για να γίνει πρώτος.

Στο ναυάγιο του Ολυμπιακού στη Λυόν της Γαλίας ,όπου έχασε απο την νεοφώτιστη και φιλόδοξη Βιλερμπάν  του Τόνι Πάρκερ με 19 πόντους διαφορά…

Σχόλια χρειάζονται;Δείτε συνθέσεις,πόντους και θα καταλάβετε…

Οι γυιοί Αγγελόπουλοι,χωρλις τον πατέρα δίπλα τους μοιάζουν να παραπαίουν στον Ολυμπιακό ,κάτι που οι δημοσιογράφοι αποφεύγουν να σημειώσουν για λόγους ευνόητους…

Περασμένα μεγαλεία,αλλά ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη να τα ξαναζήσει με όποιον μπορεί να τον στηρίξει…

Tα δεκάλεπτα: 21-24, 40-33, 56-47, 82-63

Βιλερμπάν (Μίτροβιτς): Τζάκσον 5, Τέιλορ 16 (3), Τζεκίρι 13 (10ριμπ.), Καουντί 7, Μαλεντόν, Νουά, Ζαν-Σαρλ 10, Ντιό 8 (1), Μπακό, Λάιτι 16 (2), Πέιν 7 (1).

Ολυμπιακός (Μπλατ): Πάντερ 11, Μπόλντγουιν 2, Πολ 2, Σπανούλης 9 (3), Τσέρι 2, Μιλουτίνοφ 10 (10ριμπ.), Βεζένκοβ, Πρίντεζης 15 (1), Παπανικολάου 4, Κουζμίνσκας 6, Ρούμπιτ 6, Χαπ.

Στα άλλα αποτελέσματα η ενισχυμένη φέτος Μπαρτσελόνα κέρδισε με 74-64 μέσα στην Πόλη την Αναντολού,η ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη,συνέτριψε εκτός την νεοφώτιστη Βαλένθια με 96-71,η νεοφώτιστη Αλμπα Βερολίνου την επίσης νεοφώτιστη και με σουπερ ρόστερ Ζενίτ με  85-65 και η πάντα καλή Μπασκόνια την Ζάλγκιρις μέσα στην έδρα του Σάρας με σκόρ έκπληξη: 70-58…