Αρχική Ελλαδα Δυστύχημα και όχι δολοφονία ο θάνατος της 34χρονης Βρετανίδας στην Ικαρία!..

Δυστύχημα και όχι δολοφονία ο θάνατος της 34χρονης Βρετανίδας στην Ικαρία!..

2013

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

 

Τα πρώτα ευρήματα του πολύ γνωστού και πάντα έγκυρου στις  επιστημονικές διαπιστώσεις του ιατροδικαστή Νίκου Καρακούκη δείχνουν ότι η 34χρονη αστροφυσικός απο τη Βρετανία Νάταλι Κρίστοφερ δεν μπορούσε να είναι πιο άτυχη στη σύντομη ζωή της και οι συμπτώσεις να είναι πιο σκοτεινές και θανατηφόρες.

Αποφάσισε την τελευταία ημέρα της παραμονής της στην Ικαρία να πάει πολύ κοντά στο ξενοδοχείο και να “νικήσει” τη φύση στο αγαπημένο της σπορ.Να κυριεύσει απότομα βράχια,να δει το Αιγαίο απο ψηλά και απο εκεί που το πάτησαν μόνο αγριοκάτσικα.

Δεν πήρε το σύντροφό της μαζί,πήρε το κινητό της και στην προσπάθειά της ο βράχος την “πρόδωσε”,έπεσε μαζί του από ύψος 20 μέτρων στη χαράδρα και βρήκε ακαριαίο θάνατο καταπλακωμένη απο το βράχο.

Συνήθως οι αθλητές υπολογίζουν την ατυχία και θεωρούν ότι με το κινητό και τόσο κοντά θα προλάβουν να καλέσουν βοήθεια,έστω και με πολύ-πολύ βαρύ τραυματισμό.

Στον ακαριαίο θάνατο κάθε υπολογισμός είναι περιττός.

Η Νάταλι βρήκε ακαριαίο θάνατο,το κινητό στη χαράδρα απενεργοποιήθηκε σε κάποιο διάστημα λόγω σήματος,το απόλυτο χάος στις έρευνες των αρχών.

Έμεινε τρεις ημέρες και τρεις νύχτες και μόνο την τελευταία νύχτα είχε “τιμητική φρουρά” αστυνομικούς για να μην τυχόν αλλοιωθούν στοιχεία που θα έδειχναν κάτι άλλο.

Ο κ.Καρακούκης το πρώτο που έψαξε είναι αν υπήρχαν ίχνη ότι η κοπέλλα σύρθηκε εκεί και κάποιος την καταπλάκωσε για να φανεί ατύχημα.

Τέτοιο στοιχείο δεν βρέθηκε και τόνισε ότι η πρώτη μακροσκοπική εξέταση έδειξε θάνατο απο πτώση.

Αυτή η διαπίστωση έδωσε την δυνατότητα να απεγκλωβιστεί το άψυχο σώμα και έχει “αξιοπρεπή” μεταχείριση και να μεταφερθεί στην Αθήνα για εργαστηριακό έλεγχο τόσο στα ρούχα,όσο και με νεκροψία-νεκροτομή που θα επιβεβαιώσει την αιτία θανάτου.

Οι ελληνικές αρχές έστειλαν με τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα όλων των ειδών τις ειδικότητες απο αστυνομικούς και γιατρούς καθώς την υπόθεση παρακολουθούν απο πολύ κοντά τα μεγαλύτερα ΜΜΕ της Δυτικής Ευρώπης ,αλλά  και των ΗΠΑ ,λόγω της δολοφονίας  της Σούζαν Ητον στην Κρήτη.

Οπως ήδη γράψαμε απο χθες αξιωματούχος του Υπουργείου προστασίας του Πολίτη  μας είπε ότι “δόθηκε εντολή και πήγε με ελικόπτερο στην Ικαρία ο Ταξίαρχος Διοικητής βορείου Αιγαίου ,ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία και στην Ασφάλεια”.

Μας είπε ότι αυτό έγινε “για να ερευνηθεί κάθε πτυχή της υπόθεσης με μεγάλη προσοχή,ώστε να δοθούν πλήρεις και τεκμηριωμένες απαντήσεις στα ερωτηματικά που υπάρχουν και παρακολουθούνται απο σχεδόν όλα τα μεγάλα κανάλια του Εξωτερικού και ιδιαίτερα της Βρετανίας”.

Πρόσθεσε ότι “επειδή το νησί απέχει η διαδικασία έχει σκληρή και χρονοβόρα πλευρά,αλλά είναι αναπόφευκτη, γιατί πρέπει να εξηγηθεί επιστημονικά με απόλυτη ακρίβεια ο θάνατος μιας δεύτερης επιστήμονος,μέσα σε μικρό διάστημα και η οποία επίσης έκανε τουρισμό σε ελληνικό νησί”.

Εννοεί την αμερικανίδα βιολόγο  Σούζαν Ήτον που δολοφονήθηκε στην Κρήτη πριν λίγες ημέρες.

Εφόσον όπως όλα δείχνουν επιβεβαιωθεί η τρομακτική ατυχία της Νάταλι αποτινάσσεται  το τεράστιο βάρος που έπεσε πολύ φυσιολογικά στον 38χρονο Κύπριο σύντροφό της,ο οποίος βρισκόταν στο μικροσκόπιο όλων λόγω των συμπτώσεων και της απουσίας μαρτύρων,που να επιβεβαιώνουν τα πραγματικά περιστατικά,δηλαδή την μοναχική πρωϊνη πορεία της Νάταλι,ακριβώς την ημέρα της αναχώρησης απο το νησί.