Αρχική Αθλητικα Νικησαν ΠΑΟΚ-ΟΦΗ-τι έκαναν Ελληνες και μεγάλοι στην Ευρώπη.

Νικησαν ΠΑΟΚ-ΟΦΗ-τι έκαναν Ελληνες και μεγάλοι στην Ευρώπη.

1455

Ο ΠΑΟΚκέρδισε με άνεση στον Βόλο την τοπική ομάδα σε ένα παιχνίδι στο οποίο ο βόλος ξεκίνησε με 4 Ελληνες στην σύνθεσή του και ο ΠΑΟΚ με μόνο τον Γιαννούλη και τον Λημνιό,αφού ο προπονητής Αμπελ Φερέϊρα έκρινε ότι ο εορτάζων και έχων γενέθλια  διεθνής Δημήτρης Πέλκας κατα πολύ καλύτερος πολλών εξ αυτών που ξεκίνησαν το παιχνίδι έπρεπε να μείνει στον πάγκο και να μπει στην τελευταία μισή ώρα.Καθαρά ως …χάρη.

Τα γκολ έβαλαν οι εορτάζοντες  Λημνιός και (με πέναλτυ) Πέλκας…

Ο ΟΦΗ στην Κρήτη νίκησε και την Ξάνθη δείχνοντας ότι στην Κρήτη είναι ανίκητος,αλλά και ότι παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο.Το ωραίο του παιχνιδιού είναι ότι τα δυο γκολ μπήκαν με πανομοιότυπο πολυ ωραίο τρόπο.Με κάθετες μπαλλιές ξυράφια και οι εκτελεστές(Φιγκεϊρέδο και Σεμέδο) μετά απο ντρίπλες πέρασνα την μπάλλα κάτω απο τα πόδια του εξερχόμενου τερματιοφύλακα.

Ο ΟΦΗ ξεκίνησε με 5 Ελληνες και η Ξάνθη με 3,αναλογία που έμεινε μέχρι τέλους.

Στην Ευρωπαϊκή σκηνή το πιο σημαντικό ήταν ένα πέναλτυ στο παιχνίδι  β κατηγορίας της Γερμανίας μεταξύ Κίελου-Μπόχουμ.Τελικό 2-1.

Ενας αναπληρωματικός της Κίελ σταμάτησε τη μπάλλα εκατοστά πριν βγει άουτ απο σουτ της Μπόχουμε για να κερδίσει χρόνο η ομάδα του.

Ο διαιτητής έδωσε …το πρώτο πέναλτυ στην ιστορία για τέτοιο θέμα και η Μπόχουμ ισοφάρισε!

Στην Ιταλία ο Ταχτσίδης έπαιξε σε όλο το μάτς Λέτσε -Γιουβέντους που έληξε 1-1 με δυο πέναλτυ να διαμορφώνουν το σκορ.Η Γιουβε έπαιξε χωρίς Ρονάλντο και πολλούς βασικούς…

Η Ιντερ είχε ευκαιρία να μπει πρώτη στη βαθμολογία αλλά έμεινε ένα βαθμό πίσω καθώς δεν μπόρεσε να νικήσει στο γήπεδό της(για…7η συνεχή χρονιά!!!) την Πάρμα και το παιχνίδι έληξε 2-2…

Στη Γερμανία η Μπάγερν νίκησε 2-1 την Ουνιόν Βερολίνου και είναι πρώτη στη βαθμολογία με ενα βαθμό διαφορά .Στην Χοφενχάϊμ που νίκησε εκτός έδρας τη χέρτα στο Βερολίνο ο Σταφυλίδης ήταν εκτός αποστολής ,λόγω τραυματισμού.

Αναπληρωματικός ήταν και ο Τάσος Δώνης στο παιχνίδι τηςς ομάδας του Ρέϊμς με την Νίμ.

Ο Βαγγ.Παυλίδης έπαιξε 82 λεπτά στη νίκη της Βίλεμ επι της Βάαλβαϊκ.Αναπληρωματικός ήταν ο τερματοφύλακας Στρέζος και εκτός αποστολής ο Βρουσάϊ.

ΟΙ Τζαβέλλας,Σιώπης και Μπακασέτας ξεκίνησαν στην εκτός έδρας ισοπαλία(1-1)  της Αλάνιασπορ με την Γκαζιαντεπ και ο Μπακασέτας  αντικαταστάθηκε στο 73. Η ομάδα του ισοαφρίστηκε στο τελευταίο λεπτό και η Φενέρμπαχτσέ που νίκησε 5-1 την πλησίασε στον βαθμό…

Στην Αγγλία η σίτυ νίκησε 3-0 την Αστον Βίλα,η Τσέλσι εκτός 4-2 την Μπάρνλεϊ και ο Χολέμπας ήταν εκτός αποστολής(τραυματίας στην λευκή ισοπαλία της (τελευταίας στη βαθμολογία της πρέμιερ)ομάδας του Γουότφορντ (εντός) με την Μπόρνμουθ.