Αρχική Ελλαδα Ντροπή ΕΡΤ!”Εθαψε” την τραγωδία του Θρύλου του αθλητισμού για να δείξει το...

Ντροπή ΕΡΤ!”Εθαψε” την τραγωδία του Θρύλου του αθλητισμού για να δείξει το …έπος Ελλήνων ταβλαδόρων που αποβιβάστηκαν,προχθές, στη …Νορμανδία!

1587

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Σοκ προκαλεί στον πλανήτη η τραγωδία κατά την οποία σκοτώθηκε ο θρύλος του παγκόσμιου μπάσκετ Κόμπι Μπράϊαντ,δυο 13χρονα κορίτσια,εκ των οποίων η μία κόρη του,δυο νεαρές γυναίκες,ένας προπονητής και ο πιλότος.Συνολικά σκοτώθηκαν 9 άνθρωποι.
Παντού στον κόσμο διακόπηκαν τηλεοπτικά προγράμματα,ηγέτες από τον Τράμπ μέχρι τους ευρωπαίους έκαναν δηλώσεις,αλλά η Ελλάδα ασχολείται με σοβαρές ειδήσεις.
Χθες την ώρα του θανάτου ,είπαν μια κουβέντα και ύστερα ανέλυαν αν ταίριαζε το αριστερό πόδι του Βέρντε με τη δεξιά πλευρά ή αντιστρόφως.

Ποιός είναι ο Βέρντε;
Ενας που παίζει ποδόσφαιρο και αυτό δεν το γνωρίζει ούτε η μάνα του…
Γράφουμε και σε άλλη στήλη ποιός είναι ο Μπράϊαντ,ο τρίτος(τέταρτος απο την παραμονή του θανάτου του) σκόρερ όλων των εποχών στο ΝΒΑ.

Είχε παίξει επι 20 χρόνια στους περίφημους Λέϊκερς του Λός Αντζελες,είχε παίξει και ως αντίπαλος της Εθνικής ομάδας είχε έρθει στην Ελλάδα το 2014,όταν ακόμα έπαιζε.
Ο Κόμπι Μπράιαντ (Kobe Bean Bryant, 23 Αυγούστου 1978 – 26 Ιανουαρίου 2020[1]) αγωνιζόταν στη θέση του σούτινγκ γκαρντ για την ομάδα των Λος Άντζελες Λέικερς του ΝΒΑ. Είχε ύψος 1,98 μέτρα και βάρος 98 κιλά. Επιλέχθηκε στο νούμερο 13 του NBA Draft του 1996 από τους Σάρλοτ Χόρνετς. Αγωνιζόταν όλα τα χρόνια της καριέρας του (20) στους Los Angeles Lakers και φορούσε τους αριθμούς 8 και 24 (και οι 2 αποσύρθηκαν προς τιμήν του το 2017 από το franchise των Lakers). Είχε ρεκόρ καριέρας 81 πόντους που σημείωσε τον Ιανουάριο του 2006 κόντρα στους Τορόντο Ράπτορς, ενώ το 2016 στο τελευταίο του παιχνίδι σε ηλικία 38 ετών και 234 ημερών σημείωσε 60 πόντους, απόδοση που αποτελεί ρεκόρ πόντων σε τελευταίο αγώνα καριέρας στο ΝΒΑ. Με αυτό επίσης έγινε ο γηραιοτερος παίχτης που κατάφερε να πετύχει 60 πόντους. Θεωρείτο από πολλούς ο κορυφαίος παίχτης της γενιάς του (Draft 1996), της δεκαετίας του 2000 καθώς και εκ των κορυφαίων όλων των εποχών.

Ο Μπράιαντ ήταν ο 3ος σκόρερ στην ιστορία του NBA με 33.643 πόντους συνολικά έχοντας ακόμα 7.047 ριμπάουντ και 6.306 ασσίστ. Κατέκτησε 5 πρωταθλήματα, 1 βραβείο MVP της Regular Season (2008), 2 βραβεία MVP των τελικών του NBA (το 2009 και το 2010) και 5 βραβεία MVP σε All-Star Game.
Το 2014 ήρθε στη Μύκονο και έκανε δηλώσεις θαυμασμού για τον Δημήτρη Διαμαντίδη(έναν τέτοιο πόϊντ γκάρντ θα ήθελα να έχω δίπλα μου) και τον Βασίλη Σπανούλη( έλεγα στους συμπαίκτες μου να τον προσέξουν γιατί αυτός θα μας σκοτώσει στο παιχνίδι)και φυσικά για την Ελλάδα.
Είχε πάρει και Όσκαρ για συμμετοχή του σε ταινία για το μπάσκετ
Οι πρόεδροι των ΗΠΑ από το 1990 και εντεύθεν έκαναν δηλώσεις λύπης.Τελευταίοι οι Τράμπ και Ομπάμα,ενώ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο,τον οποίο εξυπνούσε και προωθούσε(επειδή αξίζει βέβαια) συνεχώς ο Κόμπι έκλεισε τους λογαριασμούς του στα “σόσιαλ” σε ένδειξη πένθους.
Είναι αλήθεια στο δελτίο των 10 σήμερα το πρωί η ΕΡΤ μετέδωσε ως πρώτη είδηση την τραγωδία.
Ομως στην πρώτη της μεγάλη εκπομπή μετά την τραγωδία,στην πρωϊνή της είχε περίπου 10 λεπτά είδηση για το…τάβλι με αφορμή τη δεύτερη θέση Ελλήνων ταβλαδόρων σε αγώνες τάβλι στη Νορμανδία…Δημοσιογράφος ,υποψήφιος πολιτικός με τη Νέα Δημοκρατία που συμμετείχε στην εκπομπή ως φιλοξενούμενος βοήθησε να προσπεράσουν τον θάνατο του θρύλου του παγκόσμιου αθλητισμού στον οποίο αφιέρωσαν δραματικά δυσανάλογο χρόνο…
Και ύστερα απορούμε γιατί ο μαθητής του ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης συμπεριφέρεται με τον αισχρό τρόπο που βλέπετε στο “βίντεο” που και εμείς δημοσιεύουμε…

Προφανώς η απόφαση προβολής της απόβασης Ελλήνων …ταβλαδόρων στη Νορμανδία την ημέρα του παγκόσμιου αθλητικού πένθους είναι συλλογική και όχι 2-3 συντελεστών της εκπομπής.
Κατά τη γνώμη μας είναι μια ντροπιαστική επιλογή και θα έπρεπε χωρίς δεύτερη σκέψη να αναβληθεί η προβολή αυτού του θέματος με το τάβλι…
Η τουλάχιστον να περικοπεί στο ελάχιστο και όχι να προβάλλεται επι τόσα λεπτά με αποσπάσματα από ταινία του ελληνικού “σινεμά” για ταβλαδόρους…
Tις πραγματικές διαστάσεις του μεγέθους του Κόμπι και άρα και της τραγωδίας έδωσε η επόμενη εκπομπή της ΕΡΤ με 5λεπτο αφιέρωμα στην αρχή της.


Μικρό σχετικά και αυτό,αλλά ο κόσμος μπορούσε να καταλάβει και (δυστυχώς για την ΕΡΤ) να αναζητήσει αλλού περισσότερες πληροφορίες.
Αμέσως μετά η ΕΡΤ είχε αφιέρωμα μεγαλύτερο των 15 λεπτών για το βίντεο με αστυνομικό που χαστούκισε 11χρονο σε μια περιοχή γκέτο,στο Μενίδι…
Η συζήτηση άναψε με τον εκπρόσωπο της Αστυνομίας κ.Ντούμα να χαρακτηρίζει απαράδεκτο το γεγονός και άξιο σκληρής τιμωρίας για τους αστυνομικούς που μετείχαν και κάλυψαν το γεγονός,αλλά να ζητεί και φως στην λειτουργία ενός γκέτο διακίνησης ναρκωτικών και διάπραξης και άλλων εγκληματικών πράξεων,στην οποία έγινε το περιστατικό αυτό.