Αρχική Θέμα Ντροπή τους! Βάφτισαν κάτι πόντους …”φονικό χιονιά” για να χώσουν την Αννούλα...

Ντροπή τους! Βάφτισαν κάτι πόντους …”φονικό χιονιά” για να χώσουν την Αννούλα απο την πίσω πόρτα στο Προεδρικό Μέγαρο!..

1601

 

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

 

Κακοκαιρία πλήττει τη χώρα μας συχνά όλες τις εποχές του χρόνου. Ανάλογα με την εποχή και το είδος της.

Η κακοκαιρία είναι πάντα αναμενόμενη και οι αρχές μας βεβαιώνουν ότι “είναι έτοιμες  και πανέτοιμες να την αντιμετωπίσουν, ώστε να μην προκαλέσει θύματα και καταστροφές.”

Θυμηθείτε τε τηλεοπτικά(και γλοιώδη με κάθε κυβέρνηση…) “ρεπορτάζ” για την “απόλυτη ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού να αντιμετωπίσει την επερχρόμενη κακοκαιρία”.

Της δίνει και ονόματα τώρα η ΕΜΥ και η πολιτική προστασία στην οποία πρόϊσταται ο κ.Χαρδαλιάς.

Πριν ένα μήνα πηγαίναμε με τον παλαιό ποδοσφαιριστή Α και β  εθνικής Γιώργη Μανδηλά στη Λαμία και μας περιέγραφε πως αποκλείστηκε (αρχές δεκαετίας του 1970…) η ομάδα τους (Ολυμπιακός Λιοσίων) απο χιόνι στην Αταλάντη μετά απο ποδοσφαιρικό αγώνα στη Νάουσα και διανυκτέρευσαν στα Καμμένα Βούρλα και στη Λαμία.

“Αλλες εποχές τότε.Είχε ρίξει πάνω απο ένα μέτρο χιόνι και μας είπαν δεν το ρισκάρουν να συνεχίσουμε και μας έστειλαν σε ξενοδοχεία.Τώρα δεν υπάρχει περίπτωση,όσο και να ρίχνει με τέτοιους δρόμους αμέσως το σηκώνουν και με αλάτι  είναι όλα εντάξει.Κοίτα στην Αμερική και στην Ευρώπη που ρίχνει πολύ ,το στρώνει παρά τα μηχανήματα ,αλλά τα αυτοκίνητα κινούνται συνέχεια” έλεγε ο Γιώργης και χαιρόταν που έζησε και στην Ελλάδα του “πολιτισμού”.

Πριν το 2019 φωνήσαι  τρις και να αποχωρήσει ο Γιώργης μας τηλεφωνεί γελώντας:

“Τι είναι τούτοι δω βρε;Κατάφεραν και εγκλώβισαν κόσμο με μικρά παιδιά ,ενώ το χιόνι είναι απλά για χιονοπόλεμο παιδιών στην Εθνική οδό του πολιτισμού”…

Θυμάστε τη μακριά γλώσσα της μητσοτακικής αντιπολίτευσης γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ πνιγόταν σε μερικέ ςκουταλιές νερό,σε 7-8 μποφόρ αέρα…Τότε μας έλεγαν ότι στο εξωτερικο ,σε βορά και νότο,σε Αυστραλία,Αμερική,Βόρεια Ευρώπη κλπ τα φυσικά φαινόμενα είναι πολύ πιο ισχυρά και η ζωή συνεχίζεται κανονικότατα…

Τώρα λέει το ΜΑΞΊΜΟΥ  του κυρ Μητσοτάκη και του κυρ Καραμανλή του Αχιλλέα,ανακάλυψε ότι ένας Αστυνόμος φταίει που αποκλείστηκε κόσμος σε κάτι πόντους χιόνι στην Εθνική Οδό και δώστου ανακοινώσεις κατόπιν του αποκλεισμού…Και τάχα μαλώνουν τους εργολάβους που όλο τους ελέγχουν και όλο υποπόδια έχουν πολιτικούς,δικαστές και πάει λέγοντας.

Αιφνιδιάστηκε λοιπόν ένας…Αστυνόμος της Τροχαίας αρμόδιος για το δρόμο αυτό…

Βλέπετε οι μεγάλοι ήταν απασχολημένοι…Είχαν όλοι καλέ την προσοχή τους στραμμένη στο πως θα τη…φέρουν στον Προκόπη Παυλόπουλο με την …Αννούλα!

Και ενώ μες το “χιονιά” τα βρήκαν με την Αννούλα ,τα έχασαν με το “φονικό χιονιά” των 20 εκατοστών και σε μερικές κατηφόρες των 30 εκατοστών.

Ποιά Αννούλα; Είναι κάπως σιτεμένη η …προφήτισσα ,αλλά τόχει άχτι με τον Προκόπη απο παλιά και θέλει “να μπει στο προεδρικό και ας ποθάνει εκεί” που λέμε και στα χωριά μας…

Πρόβαλαν ,λέει, μια προαγωγή κατ αρχαιότητα της Αννούλας σε ένα Ιδρυμα,ανάξιο χρόνια της Ιστορίας και φήμης του, που κατάντησε χλεύη απο τα σκάνδαλα ,αντί να είναι στην πρωτοπορία.

Σκέφτηκαν ότι έτσι θα της δώσουν 2-3 μήνες “πόντους” και “κύρος” και αν πεισθούν με ανταλλάγματα και κάποιοι ξένοι τις επόμενες μέρες να τη χώσουν απο την πίσω-λόγω χιονιά ντεεεε- πόρτα στο Προεδρικό Μέγαρο.Να μας ξανακάνει άθλιες προφητείες  ότι …άλλοι (οι κακοί  και ανώνυμοι ξένοι) για τα δεινά μας και όχι οι διεφθαρμένοι πολιτικοί-υποχείριά τους που βρέθηκαν σε κρίσιμες περιόδους σε κρίσιμα πόστα…

Θα μας πουν ότι είναι και νομομαθής,ότι είναι και έμπειρη ,ότι είναι και πιστή,αλλα και υπερκομματική και αν υπάρχουν αντιδράσεις  θα αντιμετωπισθούν με τη μέθοδο “μπενάκης και βγενάκης”…

Που έχει κύρος η Αννούλα;

Στην παρέα της εκεί στο Κολωνάκι σίγουρα…

Αλλού ψάξτε το…Ποιός ρωτάει τους  ξένους ηγέτες ;Αυτοί να κάνουν κουμάντο στη χώρα τους…

Δικαίωμά τους. Εμείς τι φταίμε  να ονομάζουν “ακραίο καιρικό φαινόμενο” μια συνήθη χιονόπτωση σε μια  μόνο οροσειρά της χώρας  και δεξιά,αριστερά της  ξαστεριά και ήλιος με 15 βαθμούς;

Δείτε την ταινία του Λάνθιμου “Η ευνοούμενη” να δείτε πως σκέφτονται στα παλάτια…

Και την ταινία “Μάτια ερμητικά κλειστά” για να δείτε πως συνωμοτούν οι επώνυμοι …

Με το ποδαρικό της νέας Χρονιάς ,μετά την δριμεία επίθεση του προέδρου της Ενωσης Δικαστών Ελλάδας στους “υποκριτές και Φαρισαίους” της κυβερνητικής και φιλοκυβερνητικής πλευράς, ένας ακόμα συνδικαλιστής,ο κ.Κανέλλος, Γ.Γ.της ενωσης Αξιωματικών Αττικής  γράφει για την προσπάθεια της κυβέρνησης να φορτώσει το “φονικό χιονιά” των λίγων πόντων σε εναν αξιωματικό τροχαίας:

«Όταν με μόλις πέντε πόντους χιόνι κόβεται η Ελλάδα στα δύο και εγκλωβίζονται οχήματα στην Εθνική Οδό για αρκετή ώρα, είναι προφανές ότι κάποιοι έχουν ευθύνες.

Ο οδηγός ενός οχήματος που χρησιμοποιεί την Εθνική Οδό και πληρώνει γι’ αυτή τη χρήση τα ακριβά διόδια τότε δικαίως έχει απαιτήσεις. Αυτές είναι το οδικό δίκτυο να παραμένει ανοικτό και ασφαλές. Ορθώς, λοιπόν, αναζητήθηκαν από την κυβέρνηση άμεσα τα αίτια για την απαράδεκτη κατάσταση που δημιουργήθηκε.

Κάπως έτσι, μετά από τη σύσκεψη που έγινε για την απόδοση ευθυνών, βρέθηκε ο υπεύθυνος και «καρατομήθηκε» από τη θέση του. Ήταν ο διοικητής του Β’ Τμήματος Αυτοκινητοδρόμων Αττικής. Εδώ, όμως, πρέπει να μπουν ορισμένα ερωτήματα:

Ο διοικητής της Τροχαίας επέδειξε αδιαφορία; Οι συνάδελφοι που προσπαθούσαν να φέρουν σε πέρας την υπηρεσία τους κάτω από αντίξοες συνθήκες επέδειξαν αδιαφορία;

Την ίδια ώρα, γεννούνται κάποια ακόμη ερωτήματα: Η ιδιωτική εταιρεία που έχει αναλάβει τον οδικό άξονα και καρπώνεται το τίμημα των διοδίων, δεν έχει ευθύνες; Έκανε τις απαραίτητες προπαρασκευαστικές ενέργειες ως όφειλε και δεν τα κατάφερε ή μήπως πιάστηκε απροετοίμαστη; Με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ίδια «αθωώνει» εαυτόν και πετάει το μπαλάκι των ευθυνών οπουδήποτε αλλού; Έγινε πιστευτή. Γιατί; Μήπως έγινε και στο παρελθόν κάτι ανάλογο χωρίς να λογοδοτήσει και να τύχει κυρώσεων;

Δυστυχώς, όμως, για άλλη μία φορά η Ελληνική Αστυνομία θεωρείται ελαφρά τη καρδιά από κάποιους υπεύθυνη γι’ αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση που δημιουργήθηκε. Προφανώς, οι Έλληνες αστυνομικοί είμαστε τα «εύκολα θύματα» που θυσιαζόμαστε για να εξευμενίσουμε την κοινωνική οργή και αγανάκτηση.

Ελπίζουμε κάποτε να αναλάβουν τις ευθύνες αυτοί που τις έχουν και να μην κρύβονται πάντα πίσω από την Ελληνική Αστυνομία. Ελπίζουμε να γίνει, επίσης, αντιληπτό ότι μπορεί να μας θεωρούν αναλώσιμους, αλλά δεν μπορεί κανείς να παίζει με την αξιοπρέπεια και την υπόληψη μας.

Αυτά για την ώρα… Καλή χρονιά…»