Αρχική Ελλαδα Οι αληθινοί νικητές των εκλογών και οι νεοι Υπουργοί!

Οι αληθινοί νικητές των εκλογών και οι νεοι Υπουργοί!

1895

 

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Η Νέα Δημοκρατία πήρε μια καθαρή νίκη με 39,8%.Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε έναν θρίαμβο καθώς πήρε 31,6%.

Η Ελληνική βουλή μάλλον απαλάχθηκε απο τη Χρυσή Αυγή.Η Φώφη παραμένει… Φώφη!Απο το 48% του ΠΑΣΟΚ των Ανδρέα-γεννηματά,λαλιώτη κλπ πήρε 8% και πανηγυρίζει για τη νίκη της.

Ο Κουτσούμπας παραείναι ροδαλός για να πείσει ότι εκπροσωπεί αυτός,η Λιάνα και η Σεμίνα διγενή τον λαό που πεινάει και είναι κομάτι από αυτό το τμήμα του λαού…

Η Κατερίνα Παπακώστα έκανε ένα άλμα απο τη Νέα Δημοκρατία στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και έρχεται πρώτη επιλαχούσα με σύνολο ψήφων πάνω απο όσα πήρε ως ανεξάρτηρο κόμμα στις ευρωεκλογές.Μακράν είχε τα καλύτερα προεκλογικά επιχειρήματα-σποτ και αυτό φάνηκε στην κάλπη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε τη Ντόρα στα Χανιά και θεώρησε κερδισμένη τη μάχη της Κρήτης,γιαυτό έβαλε υποψηφιότητα στη Δυτική Αθήνα για να δείξει πόσο τον αγαπάει ο λαός των περιοχών αυτών.Εχασε και τη μάχη της Κρήτης και η ήττα του ήταν συντριπτική στη Δυτιή Αθήνα.

Ο Κυριάκος γίνεται πρωθυπουργός.Η χαρά των γερμανών δεν κρυβόταν.Μέχρι τις 10 το βράδυ έδιναν τον Κυριάκο νικητή με 12,5 μονάδες και πάνω.Και υπαγόρευαν στους εδώ “μπιστικούς” να τρελάνουν τον κόσμο λέγοντας και γράφοντας ότι ήταν η ευρύτερη νίκη της Νέας Δημοκρατίας μετά τη Χούντα και αυτό γιατί ο λαός εκτίμησε τον Κυριάκο.

Αυτό μεταφραζόμενο ήταν: ποιός Καραμανλής και γαλάζια άλογα;Και αν ίδρυσε ο Καραμανλής τη Νέα Δημοκρατία,ο Κυριάκος την έκανε νικήτρια δύναμη μοναδική στην ιστορία της.

Αργά το βράδυ ήρθε η σφαλιάρα.Εκεί που έδιναν τον ΣΥΡΙΖΑ πεθαμένο στο 25%-26% και τη Νέα Δημοκρατία στο 42% ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 31,6% και η Νέα Δημοκρατία 39,7%.Διαφορά μικρότερη και των ευρωεκλογών και πάντως πολύ μακριά και απο τις θηριώδεις διαφορές που έδιναν οι Γερμανοί και φυσικά πολύ μακριά απο τις θηριώδεςι διαφορές που είχε η Νεα Δημοκρατια του Κ.Καραμανλή.

Το 39,7% είναι 6 μονάδες πίσω απο το 45,5% του Κώστα Καραμανλή το 2004…

Ο Αλέξης Τσίπρας αμέσως μόλις ήταν ευδιάκριτο το αποτέλεσμα έδωσε άριστο δείγμα πηγαίνοντας στο Ζάππειο και λέγοντας ότι ήδη συνεχάρη τον Κυριάκο και θα παραδώσει αύριο του Μαξίμου σε αντίθεση με τις αθλιότητες Σαμαρά το 2015…

Πολλά λέγονται για το νέο υπουργικό συμβούλιο.

Σίγουρα σε θέση Υπουργού Οικονομίας ή Εξωτεριών θα είναι ο Νίκος Δένδιας και στο Προστασίας του Πολίτη ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης.Στο Αμυνας μάλλον ο Κικίλιας.Στο Ανάπτυξης ο Αδωνις και μάλλον και ο Κώστας ΑΧ.Καραμανλή στο υπουργικό συμβούλιο.

Οσοι ξέρουν παρασκήνιο ,ξέρουν ότι αυτές ΔΕΝ είναι επιλογές Κυριάκου και ο …νοών νοείτω.

Ζητούμενο είναι το Υπουργείο Δικαιοσύνης ,υπουργείο το οποίο έχουν στην …σκοπευτιή διόπτρα οι Αμερικανοί,λόγω των εκκρεμών δικογραφιών.Μια “συντηρητική” λύση θα ήταν ο βουλευτής Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος.Στο Παιδείας η Νίκη Κεραμέως και ο ανερχόμενος τελευταία καθηγητής Χρ.Ταραντίλης είναι σοβαροί υποψήφιοι.

Ο Κυριάκος ορκίζεται Δευτέρα στις 13.00 και αμέσως μετά λέγεται ότι θα ετοιμάσει οριστικά το Υπουργικό του Συμβούλιο.

Καλή του επιτυχία.Αυτό έχει ανάγκη η χώρα και αυτό σχεδόν ευχήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας ,υποσχόμενος ότι θα διορθώσει το λάθος να μεταβάλει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ευρεία δημοκρατική παράτξη,όπως είναι το σωστό και όχι ένα Κόμμα ,στο οποίο θα κάνει του κεφαλιού του το 3%,το οποίο χωρίς Αλέξη Τσίπρα στην κεφαλή εκεί θα έμενε,όσες κρίσεις και είχε η χώρα…