Αρχική Αθλητικα Οι Φραγκοφονιάδες στα αξιώματα του ποδοσφαίρου και αποκαλύψεις του Ρούνεϊ για...

Οι Φραγκοφονιάδες στα αξιώματα του ποδοσφαίρου και αποκαλύψεις του Ρούνεϊ για Ρονάλντο!

1416

 

Μια ακόμα μαρτυρία για τον τρόπο που ορισμένοι αξιωματούχοι,ζάμπλουτοι απο το παραγοντιλίκι με τον αθλητισμό,θυσιάζουν ζωές για το κέρδος.

Ηδη γιατροί(Π.χ.Ιταλός Λα Φόκε) καταγγέλλουν ανοιχτά ότι υπεύθυνοι για την ταχύτατη και φονική εξάπλωση του κορονοϊού στην Ιταλία,τη Γαλλία,την Ισπανία,την Αγγλία και τις ΗΠΑ είναι  όσοι έδωσαν άδεια για την διεξαγωγή αγώνων με μαζική παρουσία εκατοντάδων χιλιάδων θεατών στις εξέδρες,στους δρόμους,στις πάμπ,σε λέσχες.

Θυμίζουμε τα διεθνή(Τσάμπιονς Λίγκ) παιχνίδια Αταλάντα-Βαλένθια,Λυόν-Γιουβέντους,Λίβερπουλ-Ατλέτικο Μαδρίτης και δεκάδες άλλα ήσσονος βεληνεκούς στις περιοχές αυτές.

Ο άλλοτε διάσημος παίκτης της Εθνικής Ολλανδίας και μεγάλων ομάδων Μάρκ Όφερμας,σήμερα διευθυντής του ΑΓΙΑΞ ενίσχυσε τις υποψίες της κερδοσκοπίας.

Στην αντίθεση πλευρά ο διάσημος πρώην αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας Γουεϊν Ρούνεϊ έγραψε άρθρο για ένα πασίγνωστο επεισόδιο που είχε πριν 14 χρόνια με τον συμπαίκτη του τότε στην Μάντσεστερ Γιουναϊτεντ.Το επεισόδιο έγινε όταν βρέθηκαν αντίπαλοι με τις εθνικές ομάδες και ο Ρονάλντο ζήτησε μπροστά στις κάμερες να αποβληθεί ο συμπαίκτης του για χτύπημα σε ομοεθνή του!

Ο Ρούνεϊ αποκάλυψε ότι και ο ίδιος είχε ζητήσει νωρίτερα να δοθεί κάρτα στον Ρονάλντο για θέατρο.

Γράφει ότι αυτά ήταν φυσιολογικά απο την πλευρά του καθενός ,γιατί έπαιζαν για τις εθνικές τους ομάδες.Αμέσως μετά το παιχνίδι έδωσαν πάλι τα χέρια και συνεργάστηκαν άψογα στην περίφημη Γιουναϊτεντ.

Θα μπορούσε βέβαια να υποψιαστεί κανείς ότι ο Ρούνεϊ βρίσκεται πίσω απο την γρήγορη αποχώρηση του Κριστιάνο με μεταγραφή στη Ρεάλ…

ΟΦΕΡΜΑΡΣ: ΦΡΑΓΚΟΦΟΝΙΑΔΕΣ!

Ιδού η δήλωση του Οφερμαρς και στη συνέχεια το άρθρο του Ρούνεϊ για τον τσακωμό:

“Γιατί να πρέπει να σκεφτούμε τόσο πολύ τα χρήματα και όχι την υγεία των συνανθρώπων μας; Ήλπιζα η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ολλανδίας να πάρει ανεξάρτητη απόφαση αλλά κρύβεται κι εκείνη πίσω από την UEFA. Εμείς στην Ολλανδία δεν έχουμε τόσο μεγάλη εξάρτηση από τα τηλεοπτικά δικαιώματα όπως έχουν στην Αγγλία, την Ιταλία, την Ισπανία και τη Γερμανία. Νομίζω ότι η UEFA πιέζει να συνεχίσουν όλοι με κάθε κόστος.

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ολλανδίας και η UEFA μου θυμίζουν τον Τραμπ με αυτά που έλεγε πριν από λίγο καιρό, βάζοντας την οικονομία πάνω από τον κορονοϊό και την ανθρώπινη ζωή. Εδώ πεθαίνουν 100 άτομα κάθε μέρα. Το πρωτάθλημα έχει πεθάνει, η ζωή είναι πιο σημαντική» ήταν τα λόγια του Μαρκ Όφερμαρς.

ΡΟΥΝΕΪ:Το παρασκήνιο στον τσακωμό με τον Ρονάλντο!

Ο Γουεϊν Ρούνει έγραψε τα εξής για την αποβολή του,την οποία είχε ζητήσει και ο συμπάικτης του Κριστιάνο Ρονάλντο:

«Το παιχνίδι πήγαινε καλά και στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε η αποβολή μου. Ήταν αντίδραση προς τον διαιτητή για ένα φάουλ που δεν μου είχε δώσει. Ο Καρβάλιο με έσπρωχνε και μου τραβούσε τη φανέλα και από την άλλη ήρθε ο Πετί. Ο Ελιζόντο δεν έδωσε τίποτα κι εκεί έβαλα το πόδι μου στον Καρβάλιο. Ήταν από τις στιγμές που μπλοκάρει το μυαλό και δεν σκέφτεσαι.

Ήξερα αμέσως ότι θα έπαιρνα κόκκινη κάρτα. Όταν αργότερα έβλεπα το υπόλοιπο ματς από μια μικρή τηλεόραση στ’ αποδυτήρια σκεφτόμουν “αν νικήσουμε θα χάσω τον ημιτελικό του Μουντιάλ και τον τελικό και ήταν όλα ένα λάθος μου”

Ήταν το πιο άσχημο συναίσθημα που είχα βιώσει στο ποδόσφαιρο. Στο κινητό μου έφταναν μηνύματα για να μου πουν για τον Κριστιάνο αλλά τον είχα δει. Έτρεξε στον διαιτητή για να ζητήσει να με διώξει. Εκείνη τη στιγμή που τον είδα δεν το πίστευα. Όταν κάθισα στ’ αποδυτήρια το σκέφτηκα πιο ήρεμα. Αν ήμουν στη θέση του ίσως θα έκανα το ίδιο εκείνη τη στιγμή.

Θα το έκανα γιατί θα ήξερα ότι αν ο αντίπαλος άξιζε την κόκκινη κάρτα θα ήμουν κι εγώ μπροστά στο πρόσωπο του διαιτητή να το ζητάω. Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ προσπάθησα στο πρώτο ημίχρονο να πάρει κάρτα για θέατρο. Όσο για το κλείσιμο του ματιού που λένε, δεν το είδα και δεν ήταν κάτι. Οπότε ηρέμησα…

Τον συνάντησα αμέσως μετά στη φυσούνα γιατί ήθελα να του μιλήσω face to face όσο ήταν ακόμα φρέσκο. Με κοίταξε με ύφος σαν να μου ζητούσε συγγνώμη και αμέσως του είπα “δεν έχω κάτι απέναντί σου, καλή συνέχεια στο τουρνουά και θα τα πούμε σε λίγες εβδομάδες για να παλέψουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα μαζί”. Ο Τύπος προσπάθησε να το τραβήξει όλο το καλοκαίρι και έγραφε ότι είχαμε θέματα στη σχέση μας. Στο πρώτο ματς της σεζόν νικήσαμε 5-1 τη Φούλαμ, πέτυχα δυο γκολ, του έφτιαξα ένα γκολ και όλα ηρέμησαν. Στ’ αποδυτήρια ήμασταν πάντοτε καλά, δεμένοι.

Ό,τι είχε συμβεί σ’ εκείνο το Euro μας είχε φέρει πολύ πιο κοντά. Τα επόμενα τρία χρόνια ήταν τα καλύτερα της συνεργασίας μας και φτάσαμε σε τίτλους και στο Champions League το 2008. Η κόκκινη κάρτα που πήρα στο Γκελζεκίρχεν ήταν η αρχή όλης αυτή της πολύ καλής σχέσης».