Αρχική Αθλητικα Ο Αγιαξ είχε το όνομα,ο ΑΠΟΕΛ τη χάρη και 0-0 στην Κύπρο...

Ο Αγιαξ είχε το όνομα,ο ΑΠΟΕΛ τη χάρη και 0-0 στην Κύπρο για το Τσάμπιονς Λίγκ

1813

 

Ο ΑΠΟΕΛ  της Κύπρου με τρεις κύπριους παίκτες στην αρχική ενδεκάδα είχε τη χάρη και ο Αγιαξ το όνομα στο πρώτο μάτς στην Κύπρο.

Το αποτέλεσμα 0-0 με τους κύπριους να έχουν πιο πολλές ευκαιρίες,να έχουν κρατήσει τον Αγιαξ μακριά απο την εστία τους εκτός δυο φάεεων και να πιέζουν στο τελευταίο τέταρτο για τη νίκη αφού ο Αγιαξ λόγω αποβολής του μαζραουί(δεύτερη κίτρινη) είχε παίκτη λιγότερο.

Ο Αγιαξ στο τέλος ήθελε να μην δεχθεί γκολ και να παίξει για οποιαδήποτε νίκη στην έδρα του.

Ο ΑΠΟΕΛ παίζει πάντα καλύτερα εκτός έδρας και όποιος τον ξεγράψει μπορέι να κάνει λάθος.

Στα άλλα δυο μάτς η Σλάβια Πράγας νίκησε στην  Ρουμανία την Κλούζ ,η οποία είχε αποκλείσει τη Σέλτικ εκτός βάζοντάς της …4 γκολ.

Η τσέχικη ομάδα έχει κάνει καλή πορεία τα τελευταία 2-3 χρόνια,αλλά η Κλούζ μετά την 4άρα στη Γλασκώβη μόνο ξοφλημένη δεν είναι.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο και πήραν το προβάδισμα με τον Μάσοπουστ στο 28’, ενώ στην επανάληψη δέχθηκαν μεγάλη πίεση. Οι Ρουμάνοι άξιζαν περισσότερα και είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν στο 79’, όταν κέρδισαν πέναλτι, όμως ο Ομρανί το έχασε απέναντι  στον Κόλαρ, με το 0-1 να μένει μέχρι το τέλος.

Λίντσερ-Μπριζ: 0-1

Μετά τον αποκλεισμό της Ντινάμο Κιέβου η Μπριζ έκανε ακόμη ένα αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στους ομίλους. Η ομάδα του Βελγίου κέρδισε με 1-0 στην Αυστρία την «πρωτάρα» Λίντσερ και έκανε τη… μισή δουλειά. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης ήρθε στο 10’ με το πέναλτι του Βάνακεν.