Αρχική Διεθνη Ο Δήμαρχος σε θάνατο για δολοφονία,αλλά οι συγγενείς του θύματος τον σώζουν...

Ο Δήμαρχος σε θάνατο για δολοφονία,αλλά οι συγγενείς του θύματος τον σώζουν με το…αζημίωτο!..

1791

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Οι απορίες μας και τα ερωτηματικά μας υπήρχαν και υπάρχουν για μια κατηγορία ανθρώπων που αναλαμβάνουν τα “κοινά” για να “βοηθήσουν την κοινωνία,την οικογένεια,τους ανθρώπους”,όπως διακηρύσσουν.

Οι απορίες μας είναι στο πεδίο της άθλιας διαχείρισης των προσωπικών τους θεμάτων.

Πχ: ενας πολιτικός με 2-3 γάμους και κάμποσα εξώγαμα ποιές ξεχωριστές ικανοτητες έχει να κάνει το κοινωνικό καλό,όταν δεν τις είχε να επιλέξει σωστά στην προσωπική του ζωή;

Γιατί τάχα κόπτεται για το κοινωνικό καλό και δηλώνει ότι έχει την επιμονή και την υπομονή να τα κάνει όλα σωστά,όταν δεν είχε την επιμονή και την υπομονή να κρατήσει τον πρώτο,τον δεύτερο,τον τρίτο του γάμο;

Αυτά βέβαια ισχύουν σε συνθήκες φυσιολογικές.Διότι σε συνθήκες οικονομικής διαφθοράς τα πράγματα είναι ευκολότερα να εξηγηθούν.Τα χρήματα οδηγούν και σε διαζύγια,οδηγούν και σε συμφωνίες,αδιανόητες για άλλους ανθρώπους κλπ

Η παγκόσμια κοινή γνώμη είδε τον πρόεδρο Κλίντον σε ζωντανή μετάδοση να απαντά για την Μόνικα,να αποκαλύπτονται και ένα σωρό άλλες εντός και εκτός Λευκού Οίκου,αλλά η Χίλλαρυ εκεί…Βράχος ακίνητος.Ούτε διαζύγια κίνησε,ούτε τίποτα…

Το ίδιο η δική μας Μαργαρίτα…Ο Ανδρέας το κίνησε και επιστράτευσε δανειστές για να εξηγήσει την ξαφνική οικονομική άνεση.

Η απορία μας γιατί η Μαργαρίτα σιωπούσε στις μαιζονέτες της Δήμητρας,όπως και στην εκτός γάμου Αιμιλία, λύθηκαν από την εμφάνιση του Φαλσιανί και όσα …συκοφαντικά είπε για τους λογαριασμούς…

Πριν ένα μήνα διαβάζαμε ότι και στο Ιράν των Αγιατολλάδων οι αξιωματούχοι δεν είναι νυχθημερόν σε νηστεία και προσευχή για το καλό του ιρανικού λαού,αλλά έχουν περιθώρια για να ασχολούνται και με “μικρές” και μάλιστα έντονα.

Τόσο έντονα ,ώστε ο Δήμαρχος της πρωτεύουσας  Μωχάμαντ Ναχτσαβί (φωτογραφία πάνω)επέβαλε και δεύτερη συζυγο στην πρώτη.Νόμιμο είναι στο Ιράν,αλλά στα υψηλά επίπεδα δεν θεωρείται ηθικό και δεν συνηθίζεται.

Η δεύτερη φυσικά ήταν καμιά 35αριά χρόνων για να υπάρχει και ένας λόγος επιλογής ,αφού ο 68χρονος Δήμαρχος είχε σύζυγο της ηλικίας του.

Φυσικά η 35άρα Μίτρα Οστάντ,τον ερωτεύτηκε για την …σοφία του,αφού ήταν ταυτόχρονα και καθηγητής Πανεπιστημίου και Οικονομικός Σύμβουλος του προέδρου του Ιράν,του Χασάν Ροχανί.

Αυτήν ντε τη σοφία με την οποία έλυνε τα κοινωνικά προβλήματα…

Αυτή η σοφία φαίνεται ότι είχε …ρεπό μια ημέρα και εκείνη την ημέρα ο Δήμαρχος βρήκε την ευκαιρία να σπάσει στο ξύλο την 35άρα και αφού δεν κατάφερε να την συνετίσει τη γάζωσε και με μερικές σφαίρες με το πιστόλι του,σύνεργο μάλλον σύνηθες στους …σοφούς ανθρώπους των εξουσιών.

Ως εδώ μοιάζει με ανθρώπινη ιστορία.Και ο Νιάρχος ο δικός μας ξύλο μετά μουσικής έριξε και πέθανε και απο καρδιά η συζυγός στη Σπετσοπούλα.

Στο Ιράν όμως οι νόμοι ,λέει,είναι σκληροί και ίσοι για όλους.Και ο Δήμαρχος καταδικάστηκε σε θάνατο.

Και ως εδω φυσιολογικό.

Αιφνης ο αδελφός της δολοφονημένης βγήκε δημόσια έπλεξε το …εγκώμιο του δολοφόνου της αδελφής του και ζήτησε εξ ονόματος των συγγενών και του…ανήλικου γυιού της 35χρονης να μην εκτελεσθεί η θανατική ποινή.

Να πιστέψουμε ότι καταβλήθηκε ένα σοβαρό “πακέτο” και ο δολοφόνος έγινε καλός άνθρωπος;

Γίνονται καλέ αυτά;

Προφανώς δεν θέλουν να στερηθεί το κοινωνικό σύνολο την σοφία του Δημάρχου,καθηγητή ,συμβούλου του προέδρου…

‘Αμα είναι κανείς αξιωματούχος το δίκιο του θα το βρει…Τα θύματα φταίνε που ανακόπτουν την ελεύθερη πορεία της σφαίρας και μπαίνουν μπροστά της…