Αρχική Αθλητικα Ο εγγονός του υπερπρωταθλητή Χέντο απέκλεισε την πρωταθλήτρια Ευρώπης Λιβερπουλ στο...

Ο εγγονός του υπερπρωταθλητή Χέντο απέκλεισε την πρωταθλήτρια Ευρώπης Λιβερπουλ στο σπίτ της!

1460

Ο Ισπανός αριστερός ακραίος επιθετικός, Φρανσίσκο Χέντο (Francisco “Paco” Gento López), γεννήθηκε στις 21 Οκτωβρίου του 1933, στο Γκουαρνίσο, ένα χωριό κοντά στο Ελ Αστιλέρο, το Ναυπηγείο δηλαδή στην Καντάμπρια, στην βόρεια Ισπανία, δίπλα στη Χώρα των Βάσκων. Ξεκίνησε την καριέρα του στη Σανταντέρ το 1952 και μεταγράφηκε στην Ρεάλ Μαδρίτης την επόμενη σεζόν. Κατέχει ένα απαράμιλλο ρεκόρ καθώς είναι ο μοναδικός που έχει παίξει σε οκτώ (αρ.: 8) Τελικούς Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ομάδων Ευρώπης, κατακτώντας, πάλι ρεκόρ, τους 6 από αυτούς! Έχει επίσης αγωνιστεί και σε Τελικό Κυπέλλου Κυπελλούχων, ενώ παράλληλα κατέκτησε 12 ισπανικούς τίτλους πρωταθλητή, όλα τα παραπάνω με την Ρεάλ Μαδρίτης!

Ο μεσοεπιθετικός της Ατλέτικο Μαδρίτης Γιορέντε είναι εγγονός του Χέντο και από απόψε η Ισπανία και η Ευρώπη θα μιλάει γιαυτόν.

Ενώ η πρωταθλήτρια ευρώπης Λίβερπουλ προηγήθηκε 2-0(Βαϊνάλντουμ,Φιρμίνο) στην παράταση και πήγαινε για πρόκριση στο γήπεδό της για το τσάμπιονς Λίγκ ο Γιορέντε με δυο απίθανα και φύσκολα γκολ ισοφάρισε.Ο μοράτα στο τέλος,όταν η λίβερπουλ τα παράτησε έβαλε και το 3-2 σαν κερασάκι σε μία τούρτα πολύ εντυπωσιακή.

Την πρόκριση πήρε και η Παρί με 2-0 επι της Ντόρτμουντ,από την οποία είχε χάσει στη Γερμανία 2-1.Ηρωας της Παρί ο Νεϊμάρ με 2 γκολ στους δυο αγώνες,ενώ προκάλεσε και την αποβολή του εμρέ Τσάν και αποδυνάμωσε την πολύ δυνατή ως το τέλος Ντόρτμουντ