Αρχική Uncategorized Ο Κάρρυ έβαλε 47 πόντους,αλλά έχασε!

Ο Κάρρυ έβαλε 47 πόντους,αλλά έχασε!

1851

Ο Κουάϊ Λέοναρντ έφυγε απο τους άλλοτε πρωταθλητές Σαν Αντόνιο Σπέρς και πήγε στους Τορόντο Ράπτορς για να ηγηθεί της προοσπάθειας διάκρισης της καναζέδικης συμμετοχής στον ΝΒΑ.

Στους Σπέρς ο περίφημος προπονητής Γκρέγκ Πόποβιτς τον είχε προσβάλει λέγοντας ότι “δεν είναι ο ηγέτης που πρέπει στα δύσκολα ματς”.

Ο Λέοναρντ οδήγησε τους Ράπτορς στον τελικό της Ανατολής και με το καλημέρα βρέθηκη η ομάδα του να χάνει2-0 απο τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τους Μπάκς.

Η ομάδα του Γιάννη χρειαζόταν 2 νίκες στους εναπομείναντες 5 αγώνες,εκ των οποίων τουλάχιστον οι τρεις αγώνες θα γίνονταν στην έδρα των Μπάκς.

Με ηγέτη τον Λέοναρντ(φωτογραφία) οι Τορόντο Ράπτορς κέρδισαν τέσσερα παιχνίδια στη σειρά και εντός και εκτός με τους Μπάκς και πήγαν στον τελικό του ΝΒΑ απέναντι στους περυσινούς πρωταθλητές Γκόλντεν Στεϊτ Ουόριος με πλεονέκτημα για τους Ράπτορς.

Στο δεύτερο αγώνα οι Ουόριορς του περίφημου Στέφ Κάρρυ που βάζει τρίποντα πεσμένος στο κέντρο του γηπέδου έσπασαν το πλεονέκτημα των Ράπτορς.

Το τρίτο παιχνίδι έγινε ξημερώματα στο Οκλαντ της Καλιφόρνια(περίχωρα του Σαν Φραντσίσκο ουσιαστικά) και ποιός θα περίμενε ότι ο Τζεφ Κάρρυ θα έβαζε μεν 47 πόντους και η ομάδα του όχι μόνο θα έχανε με διαφορά,αλλά δεν θα κέρδιζε ούτε μία απο τις 4 περιόδους του αγώνα;

Ακριβώς αυτό έγινε και ο Λέοναρντ αναδεικνύεται σε ηγέτη των Ράπτορς διαψεύδοντας τον Πόποβιτς.

Εβαλε 30 πόντους,είχε 11 ριμπάουντ και τώρα οι Ράπτορς έχουν το πλεονέκτημα.

Βέβαια οι Ουόριορς κάθε άλλο παρα τελειωμένοι είναι ,αφού και σε αυτό το παιχνίδι έπαιξαν χωρίς τους τραυματίες Ντουράντ και Τόμπσον,αλλά γεγγονός είναι ότι οι Τορόντο βρίσκονται πολύ κοντύτερα στη στέψη…

 

Το πρόγραμμα / Ράπτορς-Ουόριορς 2-1

Game 1: Ράπτορς-Ουόριορς 118-109
Game 2: Ράπτορς-Ουόριορς 104-109
Game 3: Ουόριορς-Ράπτορς 109-123
Game 4: Ουόριορς-Ράπτορς (8/6)
Game 5: Ράπτορς-Ουόριορς (11/6)
Game 6: Ουόριορς-Ράπτορς (14/6)*
Game 7: Ράπτορς-Ουόριορς (17/6)*