Αρχική Αθλητικα Ο Μέσσι έγινε κόκκορας και αποβλήθηκε στον (κερδισμένο) μικρό τελικό!

Ο Μέσσι έγινε κόκκορας και αποβλήθηκε στον (κερδισμένο) μικρό τελικό!

1946

 

 

Η αλλαγή στο χαρακτήρα του Λιονέλ Μέσσι,τον ποδοσφαιριστή που κατα αρκετούς ειναι τώρα ο καλύτερος στον κόσμο φαίνεται ότι συντελείται απο χρόνια.

Αλλοι λένε ότι όσο γερνάει ο άνθρωπος και φτάνει σε κορύφωση κούρασης του βγαίνουν αντιδράσεις που μέχρι τότε είχε αλλά έκρυβε…

Γενικά οι ποδοσφαιριστές που απο τα 15 τους ακολουθούν πρόγραμμα γηπέδων και το “δράξασθε παιδείας” δεν το είχαν ακούσει ποτέ βγάζουν στην πορεία θέματα.Αλλοι στο αλκοόλ,άλλοι σε γυναίκες των μπαρ,άλλοι ξαφνικά γεμίζουν το σώμα τους με τατουάζ που πιστεύουν ότι στέλνουν “μηνύματα” ,αν και γενικά όταν δεν προκαλούν (τα τατουάζ) αηδία,προκαλούν θυμηδία.

Ο Μέσσι ξεκίνησε ένα σεμνό παιδί που στόμα είχε ,μιλιά δεν είχε και κανένα τατουάζ εμφανές.

Οσο τον γέμιζαν με άγχος ότι είναι ο καλύτερος στον κόσμο ,τόσο γέμιζε άγχη εμφανή.

Με την εθνική Αργεντινής δεν κατάφερε τίποτα και αυτό το βάρος φάνηκε φέτος καθώς στα 32 του δεν έχει την σπιρτάδα των 24,όχι γιατί είναι μεγάλος,αλλά γιατί το άγχος του βγαίνει στην κούραση και αντιστρόφως.

Η σκέτη αποτυχία φέτος στο Κόπα Αμέρικα τονίσθηκε από το γεγονός ότι όλοι περίμεναν “να το πάρει”,αφού ο Νευμάρ μετά τις γυναικοτρικλοποδιές δήλωσε τραυματίας και έμεινε εκτός εθνικής Βραζιλίας.

Ο Μέσι τερμάτισε τρίτος,αλλά… χαριστικά.Δηλαδή ο ίδιος δεν βοήθησε όσο περίμεναν,αφού  σε συνέχεια όλων τα παραπάνω σε μια βλακώδη φάση εξεδήλωσε πρόθεση να “τσαλαπατήσει” αφ υψηλού τον χιλιανό Γκάρυ Μέντελ.

Ο χιλιανός μέχρι τότε του έλεγε “φωνήεντα” και του θύμιζε ότι στα δυοπ προηγούμενα Κόπα Αμέρικα τον νίκησε στον τελικό και στα πέναλτυ.

Η Αργεντινή δεν έχει χάσει απο τη Χιλή ,αλλά σε δυο τελικούς είδε τους Χιλιανούς με το χρυσό στην διαδικασία των πέναλτυ!!!

Ο Μέσι δεν άντεχε το άγχος και όταν ο Μέντελ του ανταπέδωσε την πρόθεση να τον “τσαλακώσει” σε “κοκκορομαχία” κεφάλι με κεφάλι και στήθος με στήθος ο Μέσσι που άρχισε πρώτος ανταπέδωσε (φωτογραφία πάνω)και αποβλήθηκαν και οι δυο μαζί μόλις στο 38′.Μέχρι τότε η Αργεντινή κέρδιζε 2-0 με γκολ των Αγουέρο και Ντιμπάλα.

Ο Αρτούρο Βιδάλ μείωσε με πένλατυ που δόθηκε με καθυστέρηση απο το VAR στο 58,αλλά παρά τις προσπάθειες η Χιλή δεν ισοφάρισε.

Αντίθετα σε ένα σόλο του Ντι Μαρία,ακολούθησε “πάρε βάλε” στον Αγουέρο,ο οποίος το έχασε…

ΟΙ Αργεντίνοι έδειξαν το άγχος με ξέφρενους …πανηγυρισμούς όταν έληξε το μάτς και τερμάτισαν …τρίτοι και καταϊδρωμένοι.

Κάποιος σε μια γειτονιά του Μπουένος Αϊρες ακούστηκε αμέσως μετά τη λήξη να λέει “αν ο Μέσσι είναι ο καλύτερος όλων των εποχών στο ποδόσφαιρο οι Κριστιάνο Ρονάλντο,Ρονάλντο(το Φαινόμενο της Βραζιλίας,ο Πελέ,ο Μαραντόνα,ο Κρόϊφ ήταν ξυλοκόποι”…

Άδικο έχει;