Αρχική Αθλητικα Ο Ναδάλ πάει για 12ο Ρολάν Γκαρός!

Ο Ναδάλ πάει για 12ο Ρολάν Γκαρός!

2105

 

 

Ο βασιλιάς του χωμάτινου κόρτ και πολυνίκης του Ρολάν Γκαρός Ισπανός Ράφα Ναδάλ,νικητής του Ελβετού Ρότζερ Φέντερερ θα αντιμετωπίσει στον τελικό του Ρολάν Γκαρός τον Αυστριακό Ντομινίκ Τιμ.

Ο τελευταίος νίκησε(προς το παρόν και πάλι λογω βροχής το παιχνίδι έχει διακοπεί στο πέμπτο σετ με τον Τιμ να προηγείται με 5-1) το Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης Σέρβο και φιλέλληνα Νοβακ Τζόκοβιτς σε έναν αγώνα που κράτησε δυο ημέρες,αφού την 1η ημέρα λόγω βροχής και ανεμοστροβίλων διακόπηκε με απορρυθμισμένο τελείως τον Τζόκοβιτς.

Τη δεύτερη ημέρα  ο καιρός ήταν καλύτερος και το παιχνίδι κρίθηκε στο 5ο σετ.Ο Τιμ είναι στο Νο4.Στο Νο 5 είναι ο Ρώσος Αλεξάντερ Σβέρεφ και στο Νο6 είναι ο δικός μας Στέφανος Τσιτσιπάς,ο οποίος έφτασε στα προημιτελικά του ρολάν Γκαρός και είχε μια χρονιά καταπληκτική σε κέρδη,αφού κέρδισε πολλά τουρνουά.

Οι Τιμ ,25 χρόνων,ο Σβέρεφ 22 χρόνων  και  ο Τσιτσιπάς  21 χρόνων  θεωρούνται διάδοχοι των Τζόκοβιτς,Ναδάλ και Φέντερερ που είναι ηλικίας 32,33 και 37 χρόνων στην κορυφή του τένις.Η κατάταξη θα κριθεί με την συνολική τους απόδοση στο χώμα,στο χορτάρι του Γουίμπλεντον που ακολουθεί και στις σκληρές επιφάνειες του αμερικανικού,αυστραλιανού και άλλων τουρνουά.

Ο Ναδάλ έχει τις περισσότερες νίκες(11) απο κάθε άλλον σε τελικό Ρολάν Γκαρός και με νίκη επι του Τιμ θα τις κάνει μια ντουζίνα…

Στον τελικό των γυναικών στο Ρολάν Γκαρός θα παίξουν(έχει προγραμματισθεί για 16.00 ώρα Ελλάδας ΕΤσπορ) η Νο8 και η Νο38 της παγκόσμιας κατάταξης και αυτό αποτελεί έκπληξη. Η πρώτη είναι η Αυστραλέζα Μπάρτι και η δεύτερη η Τσέχα Μαρκέτα Βοντρούσοβα.