Αρχική Αθλητικα Ο Ολυμπιακός άλωσε την φλεγόμενη Τούμπα και πάει για Πρωτάθλημα!

Ο Ολυμπιακός άλωσε την φλεγόμενη Τούμπα και πάει για Πρωτάθλημα!

1793

 

O ΠΑΟΚ είναι ο “Δικέφαλος”,αλλά ο Ολυμπιακός πήρε κεφάλι πολύ ψηλό για το πλέϊ οφ με θρίαμβο στην φλεγόμενη από πάθος Τούμπα.

Η εικόνα τα λέει όλα.Ο αγώνας πάντως εντός αγωνιστικού χώρου ήταν πολυ πιο υποτονικός από τις κερκίδες και η νίκη του Ολυμπιακού σιγά-σιγά “εσβηνε” τις φωτιές καθώς ο ΠΑΟΚ αγωνιστικά μόνο φωτιές δεν πετούσε…

Ο Ολυμπιακός νίκησε χωρίς να βάλει παίκτης του γκολ.Το έβαλε μόνος του ο ΠΑΟΚ σε άτυχη και κακή για τα επίπεδα αυτά αντίδραση του Γιαννούλη.Είχαν πιστέψει όλοι ότι η μπάλλα έφευγε άουτ,όμως ο νεαρός Ρατζελοβιτς την κυνήγησε ,την πρόλαβε για εκατοστά στον αέρα τη γύρισε και ενώ εύκολα θα έπρεπε να αποκρούσει ο Γιαννούλης ή να την αφήσει πίσω σε παίκτη του ΠΑΟΚ(Βαρέλα),καθώς δεν υπήρχε παίκτης του Ολυμπιακού για πίεση,εκείνος αιφνιδιάστηκε.Εστριψε το σώμα ,όπως δεν έπρεπε για αμυντικό σε προσπάθεια να μη βρει στο ούτως η άλλως κολλημένο χέρι του και την έστειλε με τα…πλευρά στα δίχτυα.

Τα τελευταία 30 χρόνια στα επίπεδα αυτά τέτοιο αυτογκολ δεν έχει μπει.

Ο ΠΑΟΚ έβαλε γκολ με τον Βαρέλα,αλλά ακυρώθηκε γιατί όντως για εκατοστά η γραμμή έδειξε δυο πάικτες του πιο μπροστά στο ξεκίνημα της φάσης.

Πριν το γκολ,στο 42 ο Ελ Αραμπί με μία κίνηση αξιοποίησε μοναδική προσπάθεια και σέντρα του Βαλμπουενά.Με σουτ στην κίνηση πρόλαβε τον Βαρέλα για εκατοστά,ακινητοποίησε τον Πασχαλάκη,αλλά η μπάλλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι.

Ο Ολυμπιακός που μπήκε με μοναδική αλλαγή τον Ρατζέλοβιτς αντί του Μασούρα και με μεγάλη έκπληξη τη μη χρησιμοποίηση του Φορτούνη,ούτε λεπτό,με τη νίκη ξέφυγε 5 βαθμούς και έβαλε σοβαρότατη υποθήκη να τερματίσει πρώτος και στα πλεϊ οφ.

Μετά την σκληρή ανακοίνωση του ΠΑΟΚ για την έφοδο της Αστυνομίας θα περίμενε κανείς τα “ενοχλητικά” πανώ να μην υπάρχουν,αλλά υπήρχαν και μιλούσαν για δολοφονίες για Εσκομπάρ κλπ .

Εικόνα λατινοαμερικάνικη,όχι αδικαιολόγητη,συνηθισμένη στην Ελλάδα της διαφθοράς τα τελευταία …40 χρόνια!

Η “παρηγοριά” είναι ότι θα υπάρξει ανάλογη απάντηση στο “αλλο”γήπεδο και τουμπαλιν και συνεχώς.Γιατί απλά οι δικογραφίες που γίνονται καταλήγουν στα καλάθια,εκεί γίνονται χαρτιά και πανιά και απλώνονται στα γήπεδα και ξανά πάλι η ίδια διαδρομή…

Η νίκη δίνει στον Ολυμπιακό μεγάλη ώθηση να πάρει νίκη πρόκριση στο λονδίνο επι της Αρσεναλ την Πέμπτη.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Μαουρίτσιο (75′ Ελ Καντουρί), Μίσιτς, Λημνιός (82′ Λάμπρου), Μπίσεσβαρ, Πέλκας (64′ Άκπομ), Σφιντέρσκι.

Ολυμπιακός: Σα, Τσιμίκας, Μπα, Σεμέδο, Ελαμπντελαουί – Γκιγιέρμε, Καμαρά, Μπουχαλάκης – Βαλμπουενά, Ραντζέλοβιτς (83′ Μασούρας), Ελ Αραμπί (69′  Χασάν)

Στα άλλα δυνατά ματς η ΑΕΚ στο άδειο λογω τιμωρίαΣ ΟΑΚΑ νίησε 3-0 τον ΟΦΗ χωρίς καμία δυσκολία.Το ματς στο 9 ήταν 2-0 με γκολ Μάνταλου,Βέρντε και ο Βέρντε έβαλε και τρίτο γκολ στο 29ο λεπτό.Τα πόδια έφυγαν απο το γκάζι και έτσι έληξε το ματς,αφήνοντας αναοιχτά σενάρια για την 6η θέση της τελευταίας αγωνιστικής.

Στο Αγρίνιο ο Παναιτωλικός  νίκησε μεγάλη δυσκολία τον Πανιώνιο 1-0 με ωραίο γκόλ του Ρότσα,ο Ατρόμητος την Ξάνθη 1-0 με γκολ του Ανδρούτσου και στο θεσσαλικό ντέρμπι Βόλος και Λάρισα έμειναν στο 0-0.

Η Λάρισα έμεινε με 10 παίκτες από το 52 λόγω αποβολής του Μάρκοβιτς και διαμαρτύρεται ότι η αποβολή ήταν άδικη.