Αρχική Αθλητικα Ο Ολυμπιακός μεγάλος νικητής του πιο “καυτού” ντέρμπι της Ευρωλίγκα.

Ο Ολυμπιακός μεγάλος νικητής του πιο “καυτού” ντέρμπι της Ευρωλίγκα.

1263
EUROLEAGUE / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÌÉ×ÁËÇÓ ÊÁÑÁÃÉÁÍÍÇÓ / EUROKINISSI)

Ηταν ένα κλασσικό ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού.
Ομως είχε “ντεσού”.Ο Ολυμπιακός κατέβηκε όχι απλώς πληγωμένος σε σχέση με την πληρότητα οτυ παρελθόντος,αλλά χωρίς Σπανούλη,χωρίς Μιλουτίνοφ με ρόστερ με βασικές ελλείψεις παντού και νέους πάικτες.Η προβλεψη σε τέτοιες συνθήκες είναι ήττα και επιδίωξη με όσο το δυνα΄τν λιγότερους πόντους.
Ο Παναθηναϊκός είχε πληρότητα και είχε και τον προπονητή που τον ανέβασε τα δυο τελευταία χρόνια από τη μέση της χρονιάς.
Ο Ολυμπιακός είχε όμως Μπαρτζώκα στον πάγκο και ο Παναθηναϊκός δεν είχε ούτε Ομπράντοβιτς,ούτε Ιτούδη.
Ετσι όταν το παιχνίδι με εναλλαγές έφτασε στο τέλος να παίζεται στο καλάθι ο Μπαρτζώκας απέδειξε γιατί έχει εγωϊσμό και είχε κρατήσει τη γνωστή στάση από την στιγμή που τον έδιωξαν μετά ήττα-αποκλεισμό από τον ΠΑΟ.
Είχε κάνει κινήσεις μάτ για να συμπληρώσει το ρόστερ και οι δυο παίκτες που πήρε,δηλαδή οι Αμερικανοί Μακκισικ και Ελις έκριναν τελικά τον ντέρμπι και ο Μπαρτζώκας πήρε μια μεγάλη ρεβάνς τηρουμένων των συνθηκών και αναλογιών.
Κέρδισε τον Παναθηναϊκό με 81-78 με πρώτο σκόρερ και παίκτη κλειδί τον Μακίκσικ που έβαλε 22 πόντους,ενώ ο Ελις στα τελευταία τρία λεπτά πήρε κρίσιμα ριμπάουντ.
Ο Παναθηναϊκός πήγε να διπλώσει το κακό για τον Ολυμπιακό “ντοπάροντας” ξανά τον Ράϊς, ο οποίος στο πρώτο παιχνίδι είχε βάλει 41 πόντους.Με 1 στα 20 τρίποντα όμως που να πάει; Και έχασε με 3 πόντους μόνο απέναντι σε αντίπαλο που είχε 42% στα τρίποντα!
Εκανε καλό παιχνίδι και στο ΣΕΦ,αλλά ο ΠΑΟ μοιάζει να έχει πιάσει “ταβάνι” σε κρίσιμα παιχνίδια και να μην μπορεί να παίξει καλύτερα.
Στα τρία τελευταία παιχνίδια της Ευρωλίγκας οι ήττες -κατα σειρά- από Μπάρτσα στο ΟΑΚΑ,Ρεάλ στη Μαδρίτη και Ολυμπιακό στο ΣΕΦ δείχνουν ότι “δεν μπορεί στα κρίσιμα” και ακόμα και η 8η θέση παίζεται…
Γιατί η Φενέρ ανεβαίνει ταχύτατα,έφτασε 7η και πάει για 6η…Ανεβαίνει η Ζάλγκιρις του Σάρας,ενώ Χίμκι,Αρμάνι και Ολυμπιακός θα παλέψουν σκληρά.
Να το γράψουμε ωμά:
1.ο ΠΑΟ για να μπει καλά σε τροχιά φάϊναλ φορ χρειάζεται ως σταθερό προπονητή έναν από την εξής πεντάδα και κανέναν άλλο: Ομπράντοβιτς,Ιτούδη,Σάρας,Σφαιρόπουλο,Μπαρτζώκα.Και “χορηγό” Γιαννακόπουλο.
Υπάρχουν και άλλοι σουπερ προπονητές ,όπως ο Πιτίνο και άλλοι του ΝΒΑ.Μέχρι να μάθουν την ευρωλίγκα και να ελέγξουν τα αποδυτήρια του ΠΑΟ η κλεψύδρα τελειώνει.Χρειάζεται κάποιον από αυτούς που κρατάει θέση στις πρώτες τέσσερις του τρένου “Ευρωλίγκα” και κλειδί να μπεί σε αυτό το βαγόνι…
και 2:
είναι καθαρό ότι ο Ολυμπιακός ξάναγινε ομάδα κορυφής με τον Μπαρτζώκα και δεν αποκλείεται να πάει”τρένο” μέχρι τέλους,κάτι που φαινόταν καταδικασμένο πριν έρθει ο συγκεκριμένος προπονητής , ο οποίος μαζί με τους άλλους 4 ξέρουν να πιάνουν τα κύματα των αναπνοών της ελληνικής κερκίδας και να κάνουν τους παίκτες να χορεύουν πάνω σε αυτά τα κύματα και όχι να τους παίρνουν απο κάτω…
Να το ξαναγράψουμε: οι δυο εικονιζόμενοι Σπανούλης και Καλάθης δεν μπορούν να είναι οι μοναδικοί οδηγοί των δυο ομάδων,αλλά υπάρχουν μέρες που δεν πρέπει να παίζουν παρά ελάχιστα,αλλά χωρίς να ρίχνουν το ηθικό των άλλων…
Στα άλλα ματς η Ζάλγκιρις νίκησε τη Χίμκι 96-85,η Ρεάλ εκτός την Αρμάνι 78-73 και η Βιλερμπάν τη Βαλένθια 72-65,αποτελέσματα ευεργετικά για τον ΠΑΟ…