Αρχική Αθλητικα Ο ΠΑΟ νίκησε στη Ρωσία,ο Πιτίνο στην…αναμονή!

Ο ΠΑΟ νίκησε στη Ρωσία,ο Πιτίνο στην…αναμονή!

1529

Ο Παναθηναϊκός πήρε ανάσα!Εβγαλε το κεφάλι απο το βυθό με τη νίκη στην Αγία Πετρούπολη επι της Ζενίτ με 10 πόντους διαφορά(89-79) και ο προπονητής Αργύρης Πεδουλάκης ,ίσως πήρε παράταση ως τον Νοέμβριο.Αυτό σε συνδυασμό με την ήττα-συντριβή της Ρεάλ Μαδρίτης στην Πόλη από την Αναντολού Εφες με 76-60!

Και οι μεγάλοι χάνουν και οι αποφάσεις πρέπει να ζυγίζονται όταν στηρίζονται σε προπονητικά αίτια…

Πάντως η φημολογία για τον Ρικ Πιτίνο οργιάζει και άλλοι τον φέρνουν κοντά στον ΠΑΟ(το πιθανότερο),άλλοι στην Εθνική ομάδα.

Ο Δημ.Γιαννακόπουλος είναι πεπεισμένος για την φετινή επένδυση και μοιάζει αποφασισμένος να μην αφήσει χρόνο να χαθεί καθώς η αδυναμίες των άλλων ομάδων κάνουν πιθναή την τετράδα για τον ΠΑΟ…

Μεσα στα “υπολογιζόμενα” και η ήττα της Μπάγερν στο Μόναχο απο την Χίμκι…

Ο ΠΑΟ πάντως και πάλι παρουσιάσε τα γνωστά προβλήματα. Εύκολα κάλυψε τις δφιαφορές σε βάρος του στην αρχή,εύκολα τις ξανάχασε.Μέχρι την τρίτη περίοδο φαινόταν το εφιαλτικό σενάριο των δυο προηγούμενων αγώνων.Ο ΠΑΟ λίγο μπροστά ,τον έφτανε η αντίπαλος και οι σκέψεις για νέα ήττα στο “τσακ” φούντωναν..

Ομως το Τριφύλλι κυριάρχησε απόλυτα στο μεγαλύτερο μέρος της τρίτης περιόδου και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προηγηθεί με 14 πόντους διαφορά.Παρότι ξαναπλησίασε η Ζενίτ,αυτή τη φορά οι παίκτες του έδειξαν την κλάση και δεν βρέθηκαν πίσω. Ο Παπαπέτρου σκόραρε αρχικά (42-38) και στη συνέχεια δούλεψαν τα τρίποντα, που σημείωσαν κατά σειρά οι Φρεντέτ, Τόμας και Παπαπέτρου, ενώ με το γκολ-φάουλ του Γούαιλι το σκορ έφτασε στο 54-45 υπέρ των «πράσινων». Φρεντέτ και Γουάιλι συνέχισαν να έχουν επαφή με το αντίπαλο καλάθι, γεγονός που έφερε το «τριφύλλι» στο +14 (63-49). Η Ζενίτ επέστρεψε στο 30’ στο -5 (65-60) με κύριο εκφραστή των επιθετικών προσπαθειών τον Ματέους Πονίτκα.

Η πίεση της Ζενίτ συνεχίστηκε στα πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου, με τον Αμπρομάιτις να μειώνει σε 62-65. Ωστόσο Γουάιλι και Καλάθης χάρισαν μία διαφορά 8 πόντων στον Παναθηναϊκό (62-70). Τόμας, Τρούσκιν και Ρένφρο προσπάθησαν για την ανατροπή (78-81 στο 37΄), αλλά οι πολύτιμες άμυνες του Παπαπέτρου (κομβικό επιθετικό ριμπάουντ) και η ευστοχία του Φριντέτ από τη γραμμή των βολών κράτησαν σε απόσταση τους «πράσινους» (79-85 στο 39΄).

 

Τα δεκάλεπτα: 20-22, 38-40, 60-65, 79-89.

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ζοάν Πλάθα): Άιβερσον 10, Αλμπισί 15 (4), Πονκρασόφ, Χόλινς, Τόμας 12 (2), Ρένφρο 2, Κοστόφ, Πούσκοφ 2, Τρούσκιν 6 (2), Αμπρομάιτις 4, Πονίτκα 16 (1), Αγιόν 12 (2).

Παναθηναϊκός (Αργύρης Πεδουλάκης): Τόμας 17 (2), Ράις 3 (1), Παπαγιάννης, Παπαπέτρου 9 (11 ριμπάουντ), Βουγιούκας 6 (3 τάπες), Τζόνσον, Μπράουν, Φρεντέτ 22 (2), Καλάθης 8 (15 ασίστ), Γουάιλι 14, Μήτογλου 8, Μπεντίλ 2.

Χαρακτηριστικές φάσεις απο τον αγώνα σε ένα πολύ ωραίο νέο γήπεδο σε “νησάκι” στην άκρη της Αγίας Πετρούπολης,μιας πόλης που ανεβαίνει σιγά-σιγά σε ποδόσφαιρο και μπάσκε με την στήριξη της κρατικής ΓΚΑΖΠΡΟΜ.