Αρχική Uncategorized Ο πρεσβευτής Πάϊατ,η λέσχη Μπίλντεμπεργκ ,το Ελληνικό και η Νίκη Κεραμέως!…

Ο πρεσβευτής Πάϊατ,η λέσχη Μπίλντεμπεργκ ,το Ελληνικό και η Νίκη Κεραμέως!…

2193

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

 

Κάποτε οι συνεδριάσεις της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ τροφοδοτούσαν και στην Ελλάδα πολλά συνωμοτικά σενάρια και όσοι έπαιρναν εξ Ελλάδος μέρος στη συνεδρίαση σχεδόν “έσερναν” ανάθεμα των “πρακτόρων της Νέας Τάξης πραγμάτων”.

Οπου η Νέα Τάξη εθεωρείτο το μέγα συνωμοτικό γεγονός κατά των αυθεντιών μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα,με την πνευματική της πρωτοκαθεδρία στην παγκόσμια Ιστορία.

Τα επιχειρήματα υπερ και κατά ισχυρά.

Η Λέσχη σιγά-σιγα και με τα πολλά ρεπορτάζ έγινε κάτι παραπάνω απο την…Αθηναϊκή Λέσχη.Το δικό μας τόπο,όπου συνεδριάζουν διαρκώς οι διάφορες ελίτ.

Είναι και βάσιμα και αβάσιμα τα σενάρια που δαιμονοποιούν τέτοιες συνεδριάσεις.

Ορισμένες φορές καθορίζουν αρνητικά και όσα μας αφορούν.Σπάνια γίνονται γνωστές θετικά καθοριστικές τροπές που ξεκινούν και απο αυτούς τους τόπους.

Στις συνεδριάσεις αυτές έλαβαν μέρος κατα καιρούς διάφορες επιχειρηματικές και πολιτικές προσωπικότητες στην Ελλάδα,με πιο σταθερό τον Δαυίδ της Κόκκα-κόλλα,τον άλλοτε πρόεδρο του ΣΕΒ Παπαλεξόπουλο.

Η οικογένεια Μητσοτάκη ήταν σταθερά προσκεκλημένη,ο Γιώργος Παπανδρέου επίσης πήγε  .

Τα τελευταία χρόνια οι Αμερικανοί δίνουν μεγαλύτερη σημασία στις συνεδριάσεις και συμπτωματικά τα νέα για την Ελλάδα είναι καλύτερα απο πλευράς γεωρστρατηγικών εξελίξεων,στα ενεργειακά κλπ.

Στα λίγα τελευταία χρόνια δίνουν σημασία και στην Τουρκία στις συνεδριάσεις και οι Τούρκοι επεδίωκαν να είναι παρόντες και να προσπαθούν για καλά νέα.Ηξεραν και ξέρουν τις εξελίξεις στην περιοχή,οι οποίες αποτέλεσαν και αποτελούν θέμα των συζητήσεων,όπως και ιδιαίτερα όσα συμβαίνουν με την διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης,του ΝΑΤΟ κλπ

Την περασμένη Κυριακή ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάϊατ,αναμφισβήτητα ο πιος επιτυχημένος και καθοριστικός πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα,μετά τον πρώτο μεταπολεμικά έδωσε μια συνέντευξη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ με πολλαπλά μηνύματα και καλό είναι να την διαβάσουν όλοι λέξη προς λέξη.Ιδιαίτερα εκείνοι που (θα)καθορίζουν τις τύχες του τόπου…

Κάτι καταλαβαίνει ο Βορίδης,δικηγόρος στην ΕΝΕΡΓΚΑ και αλλού και σπευδει με τον Αδωνη να αποκηρύξουν το παρελθόν τους(μικρά παιδιά ήταν…έπαιζαν με τσεκούρια κλπ)και να είναι πρώτοι και να γλύφουν εκεί που έφτυναν …Δηλαδή στους τόπους μαρτυρίου των Εβραλιων πολιτών και συμπολιτών μας…

Ο πρεσβευτής Πάϊατ λοιπόν είπε και τη λέξη “Ελληνικό”,καθόλου τυχαία και επίσης αναφέρθηκε με ιδιαίτερη θέρμη σε ορισμένα πρόσωπα.Καθόλου τυχαία επίσης…

Είτε φύγει απο την Ελλάδα ,είτε μείνει στην Ελλάδα ο κ.Πάϊατ(στη φωτογραφία στη Μονή Βατοπεδίου με τον Εφραίμ) καθόρισε το πλαίσιο και την προσωπογεωγραφία.

Ιδιαίτερα θερμός ήταν και για την νυν Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως,της οποίας έπλεξε με πολλούς τρόπους το εγκώμιο.

Η κ.Κεραμέως ήταν η έκπληξη απο πλευράς Ελλάδας στην φετεινή συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ στο Μοντρέ της Ελβετίας.

Εκεί οι Αμερικανοί  έκαναν ιδιαίτερα ισχυρή εμφάνιση εφέτος: Ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο έφτασε το απόγευμα του Σαββάτου με τον αυτοκινητόδρομο να έχει αποκλεισθεί στη διαδρομή από τη Γενεύη.

Εξέφρασε και αντάλλαξε απόψεις για τη «Νέα Στρατηγική Τάξη» με τον επικεφαλής του ΝΑΤΟ, με δύο πρωθυπουργούς, τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών, τον βασιλιά της Ολλανδίας και με γνωστό αριθμό δισεκατομμυριούχων, πολλοί από τους οποίους ανήκουν στην τεχνολογική γνώση.

Πληθώρα από κορυφαίες φυσιογνωμίες της Σίλικον Βάλεϊ παρευρίσκονταν στο ελίτ διατλαντικό εφετινό συνέδριο ,στο πολύ καλά φυλαγμένο ξενοδοχείο πέντε αστέρων στις όχθες της λίμνης της Γενεύης.

Ανάμεσά τους ο CEO της Microsoft Satya Nadella, ο οποίος κάνει την πρώτη του εμφάνιση στη μυστική σύνοδο κορυφής, και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Microsoft, Reid Hoffman, που είναι τακτικό πρόσωπο στον μπουφέ Bilderberg.

Ο Λευκός Οίκος είχε κάτι παραπάνω απο αισθητή παρουσία στο συνέδριο, αποστέλλοντας όχι μόνο τον Πομπέο, αλλά και τον διαπραγματευτή διπλωμάτη και έμπιστο γαμπρό του (επιχειρηματία) προέδρου Τράμπ, τον Jared Kushner και δύο μέλη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

Το  αμερικανικό Πεντάγωνο έστειλε δύο ανώτερους αξιωματούχους: Τον κορυφαίο στρατιωτικό στρατηγό και τον τεχνικό διευθυντή του AI.

Οι δύο μορφές στην Bilderberg που φαίνεται να έχουν την αύρα επιρροής γι ‘αυτούς είναι οι Schmidt και Thiel.

Με τα χρόνια, ο Schmidt ευθυγραμμίζεται ,χαρακτηριζόμενος ως κληρονόμος του άλλοτε πανίσχυρου υπουργού Εξωτερικών Χένρι Κίσινγκερ και έχει φιλοξενήσει πρόσφατα συνέδρια με στελέχη της Google. Ο φιλελεύθερος Thiel έχει ήδη προωθήσει τον υπολοχαγό του, Alex Karp, στην επιτροπή καθοδήγησης.

Κριτικάροντας την εφετινή Bilderberg και μπορείτε να διακρίνετε το νέο είδος πολέμου: Οι “απειλές στον κυβερνοχώρο” και ο “εξοπλισμός των Κοινωνικών Μέσων” βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη.

 Από αριστερά: Satya Nadella, CEO της Microsoft- Eric Schmidt, πρώηνr CEO του Google, τώρα διευθυντής του Alphabet-Alex Karp, CEO του  Palantir, φτάνουν για την σύσκεψη του 2019 της  Bilderberg στο Montreux.
 Από αριστερά: Satya Nadella, CEO της Microsoft- Eric Schmidt, πρώηνr CEO του Google, τώρα διευθυντής του Alphabet-Alex Karp, CEO του  Palantir, φτάνουν για την σύσκεψη του 2019 της  Bilderberg στο Montreux.

Και γύρω από το τραπέζι ο επικεφαλής της GCHQ και ο διευθυντής του νέου κέντρου αριστείας του StratCom του ΝΑΤΟ, το οποίο πρωτοπορεί στην «ψηφιακή δέσμευση» και στον ψυχολογικό πόλεμο.

Αυτή η θολή τεχνική και ο πόλεμος παίρνει φυσική μορφή σε μερικούς από τους συμμετέχοντες στην Bilderberg.

Ο εμπλεκόμενος από το συνέδριο και ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Google, Eric Schmidt, προεδρεύουν στο Συμβούλιο Άμυνας για την Άμυνα του Πενταγώνου και επίσης επικεφαλής της νέας Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας για την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Δύο άλλα μέλη του Συμβουλίου Άμυνας για την Καινοτομία βρίσκονταν στο Montreux: ο Reid Hoffman και ο ψυχολόγος Adam M. Grant.

Οχι τυχαία και ούτε εθιμοτυπικά ο Donald Trump ήταν εκεί με τον γαμπρό του περιπλανιόταν στον σκοτεινό κόσμο της ,ο οποίος αξιολογούσε και καθοδηγούσε ,όσο μπορούσε πολλές παραμέτρους της λέσχης Bilderberg, με πρωθυπουργούς και δισεκατομμυριούχους επενδυτές στρατηγικούς πίσω από κλειστές πόρτες με αξιωματούχους του Πενταγώνου και αρχηγούς του ΝΑΤΟ, κι όλα κάτω από το άγρυπνο βλέμμα της Goldman Sachs International.

Δεν ήταν  μόνο η Goldman Sachs. Στο Montreux, όπως πάντα, υπήρχε «ο υγιής αριθμός υψηλόβαθμων αφεντικών», συμπεριλαμβανομένων των προέδρων της HSBC, της Deutsche Bank και της Santander και των διευθυντών της AXA και της Credit Suisse.

Αλλά καθώς η κίνηση στην Bilderberg προς την ΑΙ και την τεχνολογία συνεχίζεται, μπορείτε να δείτε μέσα στην ομάδα την γραμμή σφάλματος που ανοίγει μεταξύ της Wall Street και της Silicon Valley.

Γαι να δούμε λοιπόν τι θα δούμε στο άμεσο μέλλον και στη χώρα μας…

Προσοχή: ΟΙ Μακεδονομάχοι δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη πριν καταργήσουν την συμφωνία των Πρεσπών,όπως υπόσχονταν προεκλογικά ψευδολογώντας,ας διαβάσουν την συνέντευξη του πρεσβευτή Πάϊατ…Η Ελλάδα δεν είναι μόνη της στον πλανήτη…Εχει σύνορα.Και αυτά δεν τα υπερασπίστηκαν οι θαυμαστές του Χίτλερ που εμφανίζονται σήμερα έτοιμοι να δώσουν τη ζωή της για την Μακεδονία,όπου αγνοούν τι είναι το Ρούπελ,τα Κερδύλλια κλπ