Αρχική Αθλητικα Ο σούπερ Ρονάλντο διέλυσε μόνος του το ελβετικό ρολόϊ!

Ο σούπερ Ρονάλντο διέλυσε μόνος του το ελβετικό ρολόϊ!

2070

Ρονάλντο-Ελβετία 3-0!

Στην κυριολεξία αυτή είναι η ουσία του ημιτελικού του Πρωταθλήματος Εθνών που γίνεται στο Πόρτο της Πορτογαλίας.

Ο σουπερ στάρ του πλανήτη έδειξε και πάλι γιατί είναι ο καλύτερος όλων των εποχών ,πάνω και απο Πελέ και Μαραντόνα στην ουσία.

Φυσικά και πολύ πάνω απο τον Λιονέλ Μέσι,τον σύγχρονο ανταγωνιστή του.Ολοι αυτοί πίσω τους και δίπλα τους είχαν και έχουν τις τεράστιες σχολές-δάση τεράστιων παικτών.Την Βραζιλία και την Αργεντινή.Αλώνιζαν το γήπεδο και οι άλλοι,ήταν τεράστιες εθνικές ομάδες και εκείνοι ήταν οι καλύτεροι των ομάδων τους.Για να πάρουν όμως τίτλους βοηθούσαν πάρα πολύ και οι άλλοι.

Ο Ρονάλντο απο μικρός έκανε την Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ ,άλλη κλάση και το αναγνώρισε και ο τεράστιος Φέργκιουσον.

Πήγε στη Ρεάλ και την έκανε άλλη ομάδα,μια κλάση πιο πάνω από ολες τις άλλες παγκοσμίως.

Πήγε στη Γιουβέντους στα 34 του χρόνια και έμοιαζε να απέχει απο τους συμπαίκτες του έτη φωτός.Στην Ιταλία η Γιουβέντους με αυτόν έδειχνε να παίζει χωρίς αντίπαλο και η δεύτερη δεν φαινόταν στην στροφή…

Στην Εθνική Πορτογαλίας του δικού μας Φερνάντο Σάντος φάνηκε ότι σε ουσία και αποτελεσματικότητα είναι ο καλύτερος όλων των εποχών παγκοσμίως.

Εκανε την άσημη και επι Εουσέμπιο εθνική πορτογαλίας πρωταθλήτρια Ευρώπης με τρομερούς αντιπάλους,όπως Γαλλία,Ισπανία,Ιταλία,Ολλανδία,Αγγλία,Βέλγιο.Με γκόλ που μόνο αυτός μπορούσε να βάλει κι ας ήταν 3-4 οι φάσεις που θα μετείχε έντονα.

Στον ημιτελικό με ένα φάουλ απο μεγάλη απόσταση άνοιξε το σκορ κόντρα στην εικόνα του αγώνα που έδειχνε την εθνική Πορτογαλίας πολύ μικρότερη απο την Εθνική Αλβανίας.

Το σουτ άφησε άγαλμα τον τερματοφύλακα Ζόμερ και έκανε το εξαιρετικά δύσκολο γκολ να φαίνεται εύκολο.

Ισοφάρισαν με αμφιλεγόμενο και στο VAR πέναλτι η Ελβετία και στο 85 σε μία ταχύτατη κίνηση που ΜΟΝΟ αυτός μπορούσε να κάνει βρέθηκε εκεί που δεν τον περίμεναν.Και με ένα σουτ στην κίνηση που κανείς άλλος δεν μπορεί να κάνει με τόση δύναμη,τόση ακρίβεια  και τόση τεχνική νίκησε τρεις παίκτες και τον τερματοφύλακα.Και παίκτες της Μπουντεσλίγκα και όχι της Κρύας Βρύσης ή έστω της Σεν Γκάλεν.

Μετά δυο λεπτά διέσχισε σαν αστραπή το μισό γήπεδο και σε κίνηση με μεγάλη ταχύτητα άδειασε τέσσερις(4) παίκτες μαζί και έκανε το τέρμα να φαίνεται αφύλακτο,αφού οι αντίπαλοι έφυγαν όλοι μαζί …άουτ απο την προσποίηση.Εβαλε το 3 του γκόλ και έφτασε τα 88 στην εθνική ,στην οποία παίκτες -αστέρια δεν είναι παραπάνω απο 2-3…

Η Βραζιλία υπήρχε σε ανώτατο αγωνιστικά επίπεδο και με τον Πελέ και χωρίς αυτόν.Το ίδιο και η Αργεντινή με η χωρίς Μαραντόνα η Μέσι.

Η Πορτογαλία δεν θα έβαζε κάτω ούτε την Βοσνία-Ερζεγοβίνη χωρίς τον Ρονάλντο.Απο την Ελβετία απλά θα είχε αποκλειστεί με συνοπτικές διαδικασίες και στο γήπεδό της.Πόσο τυχερή ήταν η Ελλάδα που πέτυχε τον Ρονάλντο στα 19 του χρόνια το 2004…

Στον άλλο ημιτελικό θα παίξουν την Πέμπτη 6/7 η Αγγλία με την Ολλανδία.Οποια και να περάσει θα είναι το απολυτο φαβορί απέναντι στην ΠΟρτογαλία.

Αλλά υπάρχει ο Ρονάλντο.Σε αντίθεση με τον Μέσι που μεγαλουργεί στο κομπιούτερ που λέγεται Μπαρτσελόνα και μοιάζει παίκτης του …Λεβαδειακού στην Εθνική Αργεντινής.

Βέβαια με την εξάρθρωση-σύλληψη του Ισπανοελληνικού κυκλώματος στησίματος παιχνιδιών(Ραούλ Μπράβο κλπ) και τις εθνικοπολιτικές σκοπιμότητες να είναι πρώτη η Μπαρτσελόνα πάντα στην Ισπανία,ώστε να καταλαγιάζει απίστευτα τα αποσχιστικά αισθήματα των Καταλανών είναι συζητήσιμο το κατά πόσο είναι κομπιούτερ διαχρονικά η Μπαρτσελόνα…

Εννοούμε ευθέως ότι σπρώχνεται,ακόμα και με ηθελημένα φρένα της Ρεάλ να είναι πρώτη…

Ο Ρονάλντο είναι πρώτα απίστευτος ΑΘΛΗΤΗΣ,δευτερευόντως απίστευτα πειθαρχημένος στο γήπεδο και εκτός αυτού πνευματικά και αθλητικά και με αθλητική παιδεία ,η οποία είναι κορυφαίου επιπέδου,όπως και του Μέσι.