Αρχική Uncategorized Τασούλας-Κακλαμάνης πρώτοι όλων των εποχών στην Ελλάδα,κορυφή και στην Ευρώπη!

Τασούλας-Κακλαμάνης πρώτοι όλων των εποχών στην Ελλάδα,κορυφή και στην Ευρώπη!

1930

 

O Κώστας Τασούλας είναι το μέγιστο μέγεθος στην Ιστορία της Ελληνικής Bουλής με βάση τους αμείλικτους αριθμούς.

Είναι ο πολιτικός που εξελέγη πρόεδρος της Βουλής με τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων που έχει λάβει ποτέ πρόεδρος της Ελληνικής Bουλής.

Πήρε 283 στους 298 που ψήφισαν και στους 300 που είναι συνολικά.Το ποσοστό του είναι,κατά πληροφορίες το δεύτερο μεγαλύτερο στην ιστορία των δημοκρατικών δυτικών κοινοβουλίων.

Εκτός του ΚΚΕ που ψήφισε παρών(πάντως όχι κατά) όλα τα άλλα κόμματα τον ψήφισαν.

Εκτός των άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να “σβήσει” το ρεκόρ που κατείχε ως σήμερα η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 235 ψήφους απο τον Γενάρη του 2015.

ΟΙ σχέσεις της όμως χάλασαν και η έως χθες ρέκορντγούμαν του θεσμού είναι εκτός Κοινοβουλίου,αφού τα προσωπικά της εγχειρήματα απέτυχαν.

Ο Κώστας Τασούλας θεωρείται ο κατ εξοχήν διάδοχος του Αβέρωφ στα Γιάννενα,όπου εκλέγεται.

Στον πολιτικό στίβο την πρώτη του ιστορία την έγραψε ως Δήμαρχος Κηφισιάς.

Εφυγε απο εκεί και κατέβηκε στα Γιάννενα,όπου εκλέγεται διαρκώς πρώτος βουλευτής.

Αμέσως μετά την εκλογή του κ.Τασούλα ο Νικήτας Κακλαμάνης έσπασε κάθε ρεκόρ και κόντεψε να έχει ποσοστά που έχουμε συνηθίσει σε ολοκληρωτικές “δημοκρατίες” ή σε κοινής αποδοχής πρόσωπο στον απόλυτο βαθμό.

Πέτυχε να εκλεγεί Αντιπρόεδρος με 290 ψήφους.

Το ρεκόρ του, που φυσικά ειναι ρεκόρ όλων των εποχών,δεν αφορά πρόεδρο Βουλής,αλλά  αντανακλά στο πρόσωπό του ,πέρα απο κάθε συμφωνία,αφού οι άλλοι Αντιπρόέδροι πήραν πολύ λιγότερες ψήφους και ανάμεσά τους και ο πρώην πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων