Αρχική Διεθνη Ο Τράμπ έστησε πόλεμο με τους Τούρκους και στις ΗΠΑ του στήνουν...

Ο Τράμπ έστησε πόλεμο με τους Τούρκους και στις ΗΠΑ του στήνουν καθαίρεση με συλλήψεις!

1675
ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ
Καθόλου τυχαία δεν είναι η αλλοπρόσαλλη πορεία του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τράμπ και το πράσινο φως που έδωσε στην Τουρκία να “μακελέψει” τους κούρδους στη Βόρεια Συρία.
Προφανής επιδίωξή του να έρθει σε αντιπαράθεση με τη Ρωσία,η οποία θα πρέπει να βοηθήσει Σύρους και Κούρδους,αφού οι Τούρκοι έκαναν εισβολή στο συριακό κράτος.Εστω και αν ουσιαστικά η περιοχή είναι στα χέρια Κούρδων και οι Σύροι είναι μακριά.
Ο Τράμπ με την ειδησεογραφία για νεκρούς και τραυματίες ,με τις εικόνες ,με τις δηλώσεις ότι με την “απαράμιλλη σοφία του” θα καταστρέψει την Τουρκία αν κάνει πόλεμο(τον κάνει ήδη δυο ημέρες με πάνω απο 100 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες)προσπαθεί να μετατοπίσει την προσοχή,από όσα πολύ σοβαρά γίνονατι σε βάρος του απο τις αμερικανικές αρχές.
Και προσπαθεί να δώσει στην κοινή γνώμη την εικόνα ότι είναι πρόεδρος που πολεμάει με τη Ρωσία και άρα δεν ήταν ο πρόεδρος που συνεργάστηκε με τις ρωσικές αρχές για να του δώσουν στοιχεία κατά των δημοκρατικών.
Προφανώς λοιπόν και μπορεί να είναι συμφωνημένες οι εξελίξεις με Ρωσία και Τουρκία για να δημιουργήσει τις εντυπώσεις αυτές ενόψει εκλογών.
Θύμα προφανώς θα είναι οι Κούρδοι της Συρίας ,αν και οι φωνές τους είναι πιο χαμηλές από όσοα θα περίμενε κανείς…
Το μέγα θέμα του ΤΡάμπ είναι εσωτερικό και προσωπικό.Τόσο μάλιστα σοβαρό,όσο δείχνουν συλλήψεις που αφορούν τον Ρούντολφ Τζουλιάνι, πρώην Εισαγγελέα και νυν δικηγόρο του ΤΡάμπ  και αυτές οι συλλήψεις αφορούν το σκάνδαλο συνεργασίας με την Ουκρανία σε βάρος των δημοκρατικών και της οικογένειας Μπάϊντεν.
Σημασία μάλιστα έχει το γεγονός ότι οι δυο επιχειρηματίες συνελήφθησαν εσπευσμένα,γιατί οι αρχές που τους παρακολουθούσαν θεώρησαν ότι ήταν έτοιμοι να φύγουν απο τις ΗΠΑ,αν και Αμερικανοί πολίτες…
Οι συλλήψεις είναι σοβαρές και όχι αστεία και την διάσταση αυτή είχε δώσει προ ημερών ο επικεφαλής της Επιτροπής που θα ερευνήσει τις σχέσεις Τράμπ-Ρωσίας πριν τις εκλογές και τις σχέσεις Τράμπ-Τζουλιάνι-Ουκρανών στην υπόθεση του υποψήφιου των Δημοκρατικών και πρώην Αντιπροέδρου Τζ.Μπάϊντεν.
Υπόθεση Μπάιντεν: Συνελήφθησαν δύο συνεργάτες του Ρούντι Τζουλιάνι
Οι επιχειρηματίες, που θεωρούνται ύποπτοι ότι βοήθησαν τον Ρούντι Τζουλιάνι, προσωπικό δικηγόρο του Ντόναλντ Τραμπ, στις προσπάθειές του να λάβει βοήθεια από το Κίεβο για να κινηθεί ενάντια στον υποψήφιο για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του 2020 Τζο Μπάιντεν, συνελήφθησαν το βράδυ της Τετάρτης με κατηγορίες για παραβίαση της νομοθεσίας περί οικονομικών χρηματοδοτήσεων προεκλογικών εκστρατειών.

Πρόκειται για τον Λεβ Πάρνας και τον Ιγκόρ Φρούμαν, που κατηγορούνται ότι απέκρυψαν την ξένη προέλευση χορηγιών που δόθηκαν το 2018 σε προεκλογικές εκστρατείες, σύμφωνα με το κατηγορητήριο που συνέταξε εισαγγελέας του Μανχάταν, και στο οποίο απέκτησε πρόσβαση το Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι συλληφθέντες Πάρνας(Λευκορώσος) και ο Ουκρανός Φρούμαν.

Οι δύο επιχειρηματίες που έχουν την έδρα τους στη Φλόριντα και κατηγορούνται ότι τον Μάιο του 2018 χρηματοδότησαν με 325.000 δολάρια την προεκλογική εκστρατεία για την επανεκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον δικαστή της Βιρτζίνια την Πέμπτη(10/10), σύμφωνα με την «Wall Street Journal».

Οι Δημοκρατικοί, που εκκίνησαν τη διαδικασία για την παραπομπή του Αμερικανού προέδρου είχαν καλέσει τους δύο άνδρες να καταθέσουν ως μάρτυρες στη Βουλή των Αντιπροσώπων την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Οι Δημοκρατικοί υποψιάζονται ότι οι Πάρνας και Φρούμαν ενήργησαν ως απεσταλμένοι του Τζουλιάνι στις προσπάθειές του να πείσει την Ουκρανία να παράσχει ενοχοποιητικές πληροφορίες για τον Τζο Μπάιντεν, από τους πλέον πιθανούς αντιπάλους του Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα οι Πάρνας και Φρούμαν βοήθησαν τον Τζουλιάνι να έχει μια συνάντηση στην Νέα Υόρκη με τον Γιούρι Λουτσένκο, τον τότε Γενικό Εισαγγελέα της Ουκρανίας.

Οι εξελίξεις αφορούν φυσικά και την Ελλάδα.Απο την μία πλευρά η ανάφλεξη με την Τουρκία μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες με πρόσφυγες που θα “σπρωχτούν” προς την Ελλάδα απο την Τουρκία και αφετέρου διότι ο Ελληνας Παπαδόπουλος πρώην επιτελικό στέλεχος του Τράμπ είναι μάρτυρας που συνεργάζεται με τις αρχές των ΗΠΑ για να δώσει στοιχεία που ο ίδιος κατέχει,ως συμμέτοχος,στις επαφές βοήθειας απο τη Ρωσία.

Σημειώστε πόσο εξαφανισμένος είναι απο παντού ο Ελληνοαμερικανός Ρέϊνς Πρίνμπους,τον οποίο ο Τράμπ είχε διορίσει προσωπάρχη του Λευκού Οίκου και ξαφνικά τον “εξαφάνισε”…