Αρχική Γυναικα Πέθανε η γυναίκα της επιχειρηματικής πρωτοπορίας…

Πέθανε η γυναίκα της επιχειρηματικής πρωτοπορίας…

1829

Μετά την φωτογράφιση μάγουλο με μάγουλο με την Ελλη Στάη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρήκε χρόνο για μια ακόμα ,αντίθετη -ευτυχώς-αυτή τη φορά, συμβολική κίνηση.

Εκανε δήλωση συλλυπητήρια για το θάνατο της Μαρίας Βλάχου,της Κορίνθιας νεαρής γυναίκας που βγήκε στην επιχειρηματική πρωτοπορία,αλλά έφυγε πολύ -πολύ νωρίς απο τα επίγεια…

  Η όμορφη Μαρία Βλάχου τόνισε  την νεοφυή επιχειρηματικότητα στην εκτροφή σαλιγκαριών, έναν κλάδο που αργότερα αναπτύχθηκε.

«Όταν η κάμπια κατάλαβε πως η ζωή της τελείωνε, ξεκίνησε να πετάει. Η Μαρία Μας σήμερα έγινε πεταλούδα», έγραψε η αδερφή της, Πένυ, στο Facebook.

Η Μαρία Βλάχου γεννήθηκε το 1980. Μιλούσε εννέα ξένες γλώσσες, έκανε διδακτορικό στη συγκριτική λογοτεχνία. Πριν από χρόνια την κάλεσαν από το Πανεπιστήμιο της Σμύρνης όπου δίδαξε αρχικά ιταλική φιλολογία και έπειτα ελληνικά στο Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού.

 Σε ένα ταξίδι της στην Ελβετία,ενώ εργαζόταν ως μεταφράστρια, δοκίμασε πρώτη φορά σαλιγκάρια. «Τη στιγμή που έτρωγα μίλησα με την αδελφή μου στο τηλέφωνο και της είπα: “Τρώω μια μερίδα σαλιγκάρια που κάνει 37 ευρώ!”. “Τι ωραία ιδέα” μου απάντησε. “Έχουμε εκατοντάδες σαλιγκάρια έξω από την κήπο μας. Μήπως να ασχοληθούμε και εμείς;”», της απάντησε η αδερφή της.

Η Μαρία Βλάχου επέστρεψε στην Κορινθία, την πατρίδα της. Μαζί με την αδελφή της ξεκίνησαν το 2007 τη δική τους σαλιγκαροτροφική επιχείρηση.

Δυστυχώς ο καρκίνος κατέβαλε νωρίς ένα σπάνιο ταλέντο με τρομακτικές πνευματικές επιδόσεις σε τόσο λίγα χρόνια.