Αρχική Αθλητικα ΠΑΟ-Ολυμπιακός 1-1.Ντέρμπι με πάθος και ποιότητα!..Μένει ο Δώνης.

ΠΑΟ-Ολυμπιακός 1-1.Ντέρμπι με πάθος και ποιότητα!..Μένει ο Δώνης.

1982

Ηταν ντέρμπι τελικά το ΠΑΟ-Ολυμπιακός και δεν επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις ότι ο Ολυμπιακός θα περνούσε ένα εύκολο βράδυ στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Μάλιστα το γεγονός ότι έκανε αλλαγή στο πεντάλεπτο των καθυστερήσεων δείχνει ότι φοβήθηκε την ανατροπή και ήθελε τουλάχιστον το 1-1 που πήρε τελικά.

Και λέμε το πήρε δια στόματος του προπονητή του Ολυμπιακού Πέδρο Μαρτίνς ,ο οποίος είπε ότι ο Παναθηναϊκός ήταν πιο μαχητικός,πιο απειλητικός και ο Ολυμπιακός δεν απέδωσε τα αναμενόμενα απο εκείνον.

Οπως εξελίχθηκε το παιχνίδι μπορεί να παρατηρήσει κανείς ότι αν ο Μακέντα έβαζε το πέναλτυ που απέκρουσε τελικά ο Σα στο 70 θα βλέπαμε άλλο παιχνίδι και μάλλον θα έμπαινε κι άλλο γκολ.

Ποιός θα το έβαζε;Ο Παναθηναϊκός φαινόταν να το θέλει πιο πολύ,αλλά ο Ολυμπιακός στις αντεπιθέσεις με τόσο ποιοτικούς παίκτες που έχει το γκολ το έχει στο τσεπάκι.

Προς το τέλος του παιχνιδιού και ενώ ο ΠΑΟ πίεζε τέτοιες αντεπιθέσεις έκανε ο Ολυμπιακός και φαινόταν ότι θα ήταν φαρμακερές,αν δεν τις σταματούσαν με φάουλ στο κέντρο του γηπέδου ο Μπουζούκης και ο Πούγγουρας.

Ο μικρός απο την Πρέβεζα φαίνεται ότι έχει ψυχή,μυαλό και δυνάμεις να προσπαθεί να περάσει σε δάσος παικτών στη γραμμή της περιοχής του Ολυμπιακού στο 94 ,αλλά και να μαρκάρει με πάθος στις καθυστερήσεις για να κόψει επικίνδυνη αντεπίθεση.

Θα πρέπει αύριο το δεκάρι που έχει στην πλάτη του ο Ζαχίντ να το πάρει ο μικρός γιατί ο Νορβηγός(πακιστανικής καταγωγής) δέν “τόχει”.

Στα τέσσερα παιχνίδια με τον ΠΑΟ είτε παίζει με τη Λαμία και τον ΟΦΗ ,είτε με Αρη-Ολυμπιακό είναι να χαϊδέψει τη μπάλλα,αν του την δώσουν και δεν υπάρχει αντίπαλος στα δυο μέτρα.Ο ίδιος αν απέχει απο τη μπάλλα 2 μέτρα και ο αντίπαλος 6 θα την χάσει,γιατί θα περιμένει το…τρόλλεϊ να περάσει να τον μεταφέρει στη μπάλλα.

Ο Δώνης τον ήξερε απο την Κύπρο,είναι καλός χειριστής της μπάλλας,αλλά για τον τόσο πιεσμένο ΠΑΟ χρειάζονται μαχητές και όχι τόσο άνετης νοοτροπίας και δυνάμεων παίχτες.

Ο πιο μαχητικός του ΠΑΟ Μακέντα(έκανε πάνω απο 12 χιλιόμετρα στο παιχνίδι,άμυνα-επίθεση) παραλίγο να γίνει μοιραίος χάνοντας το πέναλτυ που έπιασε με οριακά νόμιμη κίνηση ο Σα.

Υστέρησαν φανερά πολλά ατού του Ολυμπιακού,όπως ο Βαλμπουενά,Ποντένσε,Γκιγιέρμε και αν δεν υπήρχαν Μπουχαλάκης(ο καλύτερός του) και ο Τσιμίκας να κάνουν το εξαιρετικό κάτι παραπάνω στο γκολ δεν θα έμπαινε.

Στο γκολ αυτό ο Ζαχιντ έκανε περίπατο κάπου στο κέντρο,αντί να είναι στον Τσιμίκα και ο Γκερέρο χάζεψε με μια κίνηση τους τρεις της άμυνας του ΠΑΟ και με σουτ κάτω απο τα πόδια του αρνητικού στο ντέρμπι Ινσούα άνοιξε το σκορ στο 38.

Ο νεαρός Κολομβιανός Περέα είναι μεγάλο κέρδος για τον ΠΑΟ καθώς με τον Μακέντα στο 4-4-2 δημιουργούν τεράστια πίεση στις άμυνες.Κέρδισε πέναλτυ και θα μπορούσε να κερδίσει κι άλλο αν αποφάσιζε αλλιώς ο διατητής (ο Γερμανός Στέγκεμαν)σε μαρκάρισμα -σφαλιάρα στο προσωπο(άθελα κατα τον διαιτητή) μέσα στην περιοχή απο τον Τσιμίκα.

Το δεύτερο πέναλτυ το κέρδισε με σουπερ κίνηση και ντρίπλα(στον Μεριά) ο Μακέντα και με εντολή του Δώνη το χτύπησε ο Μολό.

Ο Σα έπεσε και πάλι σωστά,αλλά ο Γάλλος είχε βάλει πολλή δύναμη.

Στο γήπεδο λίγοι οι φίλαθλοι,ανύπαρκτο πάθος στις εξέδρες,αν και με την αποχή της θύρας 13 θα περίμενε κανείς λιγότερους.

Λίγο νωρίτερα ήταν γεμάτο το γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ και με τον Αλέξη Τσίπρα στις εξέδρες ,δίπλα στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο στο παιχνίδι ΠΑΟ-Φενέρ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος και καταχειροκροτήθηκε.Ο ΠΑΟ συνήλθε απο τη σφαλιάρα της Μακάμπι,η οποία τον είχε κερδίσει χθες και νίκησε στο “ΠΑΥΛΟΣ κ ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ” την Φενέρ με 84-74 με 21 ποντους του Τόμας,17 του Φριντέτ,12 του Ράϊς και 9 του Καλάθη.

Ο όγκος αυτών των θεατών πήγε στη Λεωφόρο για να δει το ντέρμπι από τις οθόνες στολίζοντας Μαρινάκη -Αλαφούζο στον ίδιο παρονομαστή…

Μετά το τέλος του ντέρμπι στο ΟΑΚΑ ο Δώνης πήρε ανάσες,δεν παραιτείται και μίλησε για “κρίση που περνάει η ομάδα και δεν έχει αυτοπεποίθηση όταν έχει τη μπάλλα στα πόδια της”…

Είναι βέβαιο ότι μετά το ντέρμπι θα παρουσιαστεί άλλος ΠΑΟ και ο Δώνης μίλησε ευθέως για παιδικά λάθη στις πολλές αλλαγές της μπάλλας και για την ηγετική δύναμη του Ολλανδού Σένκενφέλντ που έπαιξε στο ντέρμπι στη θέση του Κολοβέτσιου.

Ιδιαίτερα ασταθείς πάντως ήταν και οι δυο στοπερ του Ολυμπιακού,οι Σεμέντο και Μεριά…

Επαιξε για λίγο και ο Δανός εξτρέμ Μπεκ που πρόλαβε να δείξει κάτι,αν και ο Χατζηγιοβάνης είναι με ένα πόδι καλύτερος απο Μολό και Μπεκ μαζί…