Αρχική Δικαιοσυνη Παύλος Φύσσας:Ιστορική απόφαση-καταδίκη της Χρυσής Αυγής. Οι ποινές και ποιοί πάνε φυλακή...

Παύλος Φύσσας:Ιστορική απόφαση-καταδίκη της Χρυσής Αυγής. Οι ποινές και ποιοί πάνε φυλακή για την εγκληματική δολοφονική οργάνωση!

1567

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

” Η Ελληνική Δικαιοσύνη αιρόμενη στο ύψος των περιστάσεων ,όρθωσε με την δίκαιη ετυμηγορία της στιβαρό τείχος υπεράσπισης του ανθρώπου,της Δημοκρατίας μας και του Πολιτισμού μας”

Αυτή ήταν η σοβαρότερη και πρώτη δήλωση που έφτασε στα δημοσιογραφικά γραφεία ΜΕΤΑ την ανακοίνωση της ιστορικής καταδικαστικής απόφασης της χρυσής αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης.Ανήκει στον τ.Πρόεδρο της Δημοκρατίας καθηγητή Προκόπη Παυλόπουλο.

 

Το αποτέλεσμα  της μακρόχρονης δίκης και οι ποινές είναι οι εξής:

 

Διευθυντήριο

 

Νίκος Μιχαλολιάκος

13 έτη κάθειρξη και 6 μήνες

 

Ιωάννης Λαγός

13 έτη κάθειρξη και 8 μήνες

 

Ηλίας Κασιδιάρης

13 έτη κάθειρξη και 6 μήνες

 

Γιώργος Γερμενής

13 έτη κάθειρξη και 6 μήνες

 

Χρήστος Παππάς

13 έτη κάθειρξη και 3 μήνες

 

Ηλίας Παναγιώταρος

13 έτη κάθειρξη

 

Αρτέμης Ματθαιόπουλος

10 έτη κάθειρξη

 

Πρώην Βουλευτές για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση χωρίς ελαφρυντικό

Παναγιώτης Ηλιόπουλος

7 έτη

 

Νίκος Κούζηλος

7 έτη

 

Ελένη Ζαρούλια

6 έτη

 

Πολύβιος Ζησιμόπουλος

6 έτη

 

Αντώνης Γρέγος

6 έτη

 

Δημήτρης Κουκούτσης

6 έτη

 

Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης

6 έτη

 

Πρώην βουλευτές για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με ελαφρυντικό

 

Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος

5 έτη κάθειρξη

 

Μιχάλης Αρβανίτης

5 έτη κάθειρξη

 

Ευστάθιος Μπούκουρας

5 έτη κάθειρξη και 6 μήνες

 

Νίκος Μίχος

6 έτη κάθειρξη

 

Ανθρωποκτονία Φύσσα

 

Γιώργος Ρουπακιάς

Ισόβια και 14 έτη

 

Ιωάννης Άγγος

9 έτη κάθειρξη και 2 μήνες

 

Αναδιώτης Αναστάσιος

7 έτη

 

Δήμου Γιώργος:

7 έτη

 

Καζαντζόγλου Ιω.

10 έτη κάθειρξη και 2 μήνες

 

Καλαρίτης Ελπιδοφόρος

9 έτη κάθειρξη

 

Κομιανός Ιω.

9 έτη κάθειρξη

 

Κορκοβίλης Κων.

9 έτη κάθειρξη

 

Μιχάλαρος Αν.

9 έτη κάθειρξης και 2 μήνες

 

Πατέλης Γιώργος, Πυρηνάρχης Νίκαιας

10 έτη κάθειρξη και 2 μήνες

 

Σαντοριναίος Στ.

Για παράνομη Οπλοφορία 2 χρόνια και χρηματική ποινή 2000 ευρώ αναστολή επι τριετία

 

Σκάλκος Γ.

7 έτη κάθειρξη

 

Σταμπέλος Γ.

9 έτη κάθειρξη

 

Τσακανίκας Γ.

6 έτη

 

Τσαλίκης Λέων

9 έτη κάθειρξης

 

Τσόρβας Αθ.

9 έτη κάθειρξης

 

Τσόρβας Νικ.

9 έτη κάθειρξης

 

Χρυσαφίτης Αρ.

7 έτη κάθειρξης

 

ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΙΓΥΠΤΙΩΝ ΑΛΙΕΡΓΑΤΩΝ

 

Αγριογιάννης Δημ.

7 έτη κάθειρξης

 

Ευγενικός Μάρκος

7 έτη κάθειρξης

 

Θωμάς Μαρίας

7 έτη κάθειρξης

 

Κων. Παπαδόπουλος

7 έτη κάθειρξης

 

Ανταστ. Πανταζής

Πυρηνάρχης περάματος

10 έτη και 24 μήνες

 

ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΜΕ

 

Κυριάκος Αντωνακόπουλος

3 έτη κάθειρξης και 6 μήνες και μετατροπή σε χρηματική προς 5 ευρώ ημερησίως

 

Καστρινός Ιω.

3 έτη κάθειρξης και 6 μήνες και μετατροπή σε χρηματική προς 5 ευρώ Ημερησίως

 

Αντώνης Χατζηδάκης

6 έτη και μετατροπή σε χρηματική προς 5 ευρώ Ημερησίως

 

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

 

Νικ. Αποστόλου

7 έτη κάθειρξη

 

Αριστ. Δασκαλάκης

5 χρόνια κάθειρξη

 

Λιακοπουλος Διον.

6 έτη κάθειρξη

 

Μπαρέκας Θωμάς

6 έτη κάθειρξης και 2 μήνες

 

Νικ. Παπαβασιλείου

6 έτη

 

Βενετία Πόπορη

7 έτη κάθειρξη και 4 μήνες

 

Βας. Σιατούνης

6 ετη κάθειρξη

 

Χρ. Στεργιοπουλος

6 ετη κάθειρξη

 

Αθ. Στράτος

6 χρόνια κάθειρξη

 

Γ. Τσακανίκας

6 έτη κάθειρξη

 

Μικελάτου Μαργαρίτα

2 χρόνια με τριετή αναστολή

 

Θεοδ. Στέφας

17 μήνες με τριετή αναστολή

 

Θεώνη Σκαρπέλη

1 έτος φυλάκιση και 1.000 ευρώ με τριετή αναστολή

 

Αναστάσιος Χιλιός

2 έτη και 2.000 χρηματική ποινή μετατροπή προς 5 ευρώ ημερησίως”

Η ποινή που είναι πρωτόδικη ανακοινώνεται 7 χρόναι μετά την δολοφονία…

Τώρα κυκλοφορεί επίσης βίντεο εξαιρετικά επίκαιρο βίντεο  με τις ταυτόσημες δηλώσεις Σαμαρά και χρυσαυγιτών.Απίστευτα ίδια ορολογία και χρήση λέξεων…

Το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι η απόφασή του για το αν θα οδηγηθούν στη φυλακή οι βασικοί καταδικασθέντες θα ανακοινωθεί την Πέμπτη.

Στο ρεπορτάζ της πρώτης ημέρας ανακοίνωσης της καταδικαστικής απόφασης είχαμε αναφέρει και τα εξής:

Απο το πρωϊ  της ημέρας της απόφασης δίπλα στην χαροφασιστοκαμμένη Μάγδα Φύσσα είχαν σπεύσει αυτοπροσώπως, είτε με δηλώσεις τους οι πολιτικοί αρχηγοί,πλήν του Πρωθυπουργού, ο οποίος ως ασκών κρατική εκτελεστική εξουσία δεν είχε δικαίωμα να βρίσκεται εκεί.

Ηταν όμως εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας με τον πολιτικό γραμματέα Στεργίου,ήταν εκεί με δηλώσεις προ-καταδίκης της φασιστικής εγκληματικής οργάνωσης ο πρωην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ.Τσίπρας και οι κ.κ.Κουτσούμπας(ΚΚΕ)Φώφη Γεννηματά(ΚΙΝΑΛ) Γιάννης Βαρουφάκης(Μερα25) πλήθος κόσμου με εκπροσώπους απο το ΠΑΜΕ (θύμα επίθεσης) ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία,οργανώσεις προσφύγων που δέχθηκαν επιθέσεις .

Ηταν εκεί ο πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και εισαγγελέων κ.Σεβαστίδης και λίγο μετά την ανακοίνωση της απόφασης από την (ιστορικό πρόσωπο πια…) πρόεδρο κ.Λεπενιώτη η Ενωση δικαστών και Εισαγγελέων εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

“Ολοκληρώθηκε σήμερα με την έκδοση της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών μία από τις πιο εμβληματικές δίκες στη σύγχρονη Ελλάδα. Η Ένωση, που δια του Προέδρου της παραστάθηκε κατά την απαγγελία της απόφασης, συγχαίρει τους Δικαστές που έφεραν σε πέρας τη δύσκολη αποστολή που ανέλαβαν: Την ενδελεχή εξέταση των πραγματικών περιστατικών της δικογραφίας με αμεροληψία, αντικειμενικότητα και ορθοκρισία. Ολοκλήρωσαν μια πολυετή διαδικασία με την παρουσία δεκάδων κατηγορουμένων, την εξέταση εκατοντάδων μαρτύρων και την ανάγνωση χιλιάδων εγγράφων, παρά τις ακατάλληλες συνθήκες και την έλλειψη αναγκαίων υποδομών.

Η ιστορία θα αποτιμήσει με νηφαλιότητα την αξία και τη σπουδαιότητα της απόφασης. Άλλωστε και σε άλλες κρίσιμες στιγμές της ιστορίας που συνδέθηκαν με δίκες υψηλού συμβολισμού (υπόθεση Γρ. Λαμπράκη, εκδίκαση των πρωταιτίων της Χούντας) η ελληνική Δικαιοσύνη κράτησε το τιμόνι σταθερό και ανέδειξε την κοινωνική σημασία της ποινικής δικαιοδοτικής κρίσης. Η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη ήταν και συνεχίζει να είναι πυλώνας της Δημοκρατίας.”

Η απόφαση εκδόθηκε λίγες ημέρες μετά σοβαρότατες εξελίξεις με το ακροδεξιό κόμμα της Γερμανίας,το οποίο συμπαρίσταται “ποικιλοτρόπως” στο ελληνικό φασιστικό κόμμα.

Εκεί αποκαλύφθηκε συνομιλία του εκρπροσώπου του κόμματος αυτού που έλεγε ,νομίζοντας,ότι συνομιλεί μόνο με “συνάδελφο” ότι “ειμαι φασίστας” και ότι “μας συμφέρει να γεμίσει η Γερμανία λαθρομετανάστες για να αποκτήσουμε περισσότερους ψηφοφόρους απο την αγανάκτηση του κόσμου και ας πάει απο το κακό στο χειρότερο το κράτος μας.Μετά μπορούμε να τους σκοτώσουμε τους μετανάστες,να τους βάλουμε σε θαλάμους αερίων κλπ”.

Είναι μια καλή εξήγηση για τα κυκλώματα πρακτόρων και εγκληματικών οργανώσεων που υποβοηθούν και μάλιστα με το αζημίωτο την μαζική μετακίνηση μεταναστών,προφανώς σε συνεργασία ,εκόντες-άκοντες ,με τις τουρκικές και άλλες μυστικές υπηρεσίες.Και ο “κοσμάκης” τους θεωρεί “πατριώτες” που θέλουν να υπερασπιστούν τα “δικαιώματα του λαού”…

Με την απόφαση που ήδη προσδιορίζεται στα πέρατα του κόσμου ως ιστορική καταδικάζεται όλο αυτό το συναπάντημα των Μιχαλολιάκων,Κασιδιάρηδων,Λαγών,Παππά-δων ως εγκληματική οργάνωση που ώθησε τον εκτελεστικό βραχίονα Ρουπακιά στην ωμή και εν ψυχρώ μελετημένη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Το δικαστήριο έκρινες ενόχους όλους τους κατηγορούμενους εκτός 2 για τους οποίους είχε αμφιβολίες για την δολοφονία,αλλά και για επιθέσεις στο ΠΑΜΕ και σε μετανάστες.

Αγορεύουν συνήγοροι στη συνέχεια για τις ποινές και τυχόν…ελαφρυντικά!

Ολα τα πολιτικά και πολιτειακά πρόσωπα  του δημοκρατικού τόξου πάντως έκαναν δηλώσεις ικανοποίησης μετά την έκδοση της ιστορικής απόφασης.

Κομβικό ρόλο στην υπόθεση είχε ως υπουργός προστασίας του Πολίτη ο Νίκος Δένδιας , ο οποίος μετά την ανακοίνωση της απόφασης έκανε την εξής δήλωση:

«Με τη σημερινή απόφαση του Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών επέρχεται η Νέμεση στην Ύβρη που συνιστά για το Κράτος Δικαίου η Χρυσή Αυγή.Όπως ανέφερα στη συνοδευτική επιστολή μου, στις 19/9/2013, ως υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, προς την τότε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κυρία Ευτέρπη Κουτζαμάνη, κατά τη διαβίβαση των 32 δικογραφιών με αξιόποινες πράξεις μελών – υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής, από την οποία ξεκίνησε η δικαστική διερεύνηση που οδήγησε στη σημερινή απόφαση της Δικαιοσύνης, “η δραστηριότητα αυτή εκτρέπεται των ορίων μεμονωμένων περιστατικών, προκαλεί το δημόσιο αίσθημα, υπονομεύει την αυθεντία του Κράτους Δικαίου, προσβάλλει τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη και την εσωτερική ασφάλεια της χώρας”»

Το κεντρικό πρόσωπο ηταν και στην έκδοση της απόφασης μετά 454 συνεδριάσεις του δικαστηρίου η μητέρα Μάγδα Φύσσα,η οποία είχε δεχθεί να φωτογραφηθεί μόνο με την κ.Τσίπρα-Μπαζιάνα κατά την διάρκεια αυτής της δοκιμασίας.

Μετά την έκδοση της απόφασης με σφιγμένες γροθιές και τον πόνο στο προσωπό της δήλωσε την ικανοποίηση γιατί επιβεβαιώθηκε δικαστικά ότι ο Παύλος Φύσσας δεν σκοτώθηκε σε τυχαίο περιστατικό,όπως υποστήριξε, ανιστόρητα νομικά,η εισαγγελέας της έδρας,αλλά με μελέτη στα πλαίσια δράσης μιας εγκληματικής δολοφονικής οργάνωσης.

Τρεις ώρες μετά την έκδοση της δικαστικής απόφασης έκανε δήλωση ικανοποίησης για την ιστορική απόφαση και ο πρωθυπουργός Κυρ.Μητσοτάκης.Η καθυστέρηση οφείλεται αφενός στο γεγονός ότι πριν δεν μπορούσε να κάνει δήλωση,αλλά και στην προετοιμασία  μιας δήλωσης στις κάμερες και η δήλωση είχε έντονα σημάδια κομματικής προβολής της Νέας Δημοκρατίας,ενώ ο Αλέξης Τσίπρας με νόημα στη δήλωσή τονίζει ότι ολα αυτά τα χρόνια η Μάγδα Φύσσα έκανε μοναχικό αγώνα για την δικαίωση και δεν είχε δίπλα της όλους αυτούς που σήμερα κατακλύζουν τα κανάλια και τα ΜΜΕ…

Παρέμβαση Μέϊσον

Στο documentonews του Κώστα Βαξεβάνη δημοσίευθηκε πρώτα και ένα πολύ σημαντικό κείμενο του γνωστού και πολύ έγκυρου Βρετανού δημοσιογράφου Πώλ Μέϊσον, ο οποίος είχε κάνει “δέυτερο σπίτι” του την Ελλάδα της κρίσης και είχε πολύ σημαντικές δημοσιογραφικές παρεμβάσεις που συνέβαλαν στην αντοχή της Ελλάδας στις επιθέσεις που έκαναν με διάφορα προσχήματα γύπες με κύρια προέλευση τη Γερμανία,χώρο που διάφορα τέτοια αυγά επωάστηκαν και επωάζονται.

Γράφει στο σημαντικό του κείμενο ο Μέϊσον:

«Εν αγνοία του, το ελληνικό δικαστικό σώμα έχει θέσει μια πρόκληση για την υπόλοιπη Ευρώπη και τους G7, και πάνω από όλα στις ΗΠΑ: θα ανεχτείτε και θα συμμαχήσετε με τη βίαιη εγκληματικότητα ή θα την καταστείλετε;»

Γιατί η απόφαση της Χρυσής Αυγής είναι σημαντική, αλλά όχι αρκετή.

1 / Ήταν ένας ακραίος παράγοντας στον ευρωπαϊκό φασισμό, προσπαθώντας να συνδυάσει το νόμιμο, κοινοβουλευτικό κόμμα με το «squadrismo*» (και το μεγάλο οργανωμένο έγκλημα). Η δεξιά κυβέρνηση συνασπισμού τους ανέχθηκε, διείσδυσαν στην αστυνομία…

2 / Σήμερα ένα μέλος κρίθηκε ένοχο για προμελετημένη δολοφονία του Παύλου Φύσσα,πολυάριθμα μέλη της για συνωμοσία στη δολοφονία, και όλη την οργάνωση ως εγκληματική… αυτό είναι το αποφασιστικό κομμάτι. Θα πρέπει τώρα να διαλυθεί με βάση το νόμο και οι ηγέτες να φυλακιστούν …

3 / Αλλά ο ελληνικός φασισμός έχει τις ρίζες του πίσω στους συνεργάτες (σ.σ. των Ναζί και φασιστών) στον Πόλεμο (σ.σ. Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο) και στον εμφύλιο πόλεμο, και ισχυρούς βαλκανικούς, ρωσικούς και διεθνείς δεσμούς… με τις δημοσκοπήσεις να ανεβάσουν την υποστήριξη προς τη Χ.Α. στο 18%

4 / Και η δεξιά στην Ελλάδα περιλαμβάνει μία διαστρωμάτωση ρατσιστικών και εθνικιστικών κομμάτων. Για να νικηθεί ο φασισμός, ο φιλελευθερισμός, ο συντηρητισμός και το δικαστικό σώμα πρέπει να κάνουν μια επιλογή: είτε να συνεργαστούν είτε να καταστείλουν. Το NSDAP (σ.σ. το ΕΘνικοσοσιαλιστικό – Ναζιστικό κόμμα της Γερμανίας)  δείχνει ότι δεν υπάρχει τρίτη διαδρομή …

5 / Εάν, στη δίκη Storm-33, ή στη δίκη δολοφονίας Potempa, το γερμανικό κράτος είχε διώξει την SA (σ.σ. Ναζιστικό κόμμα, αρχικά  παραστρατιωτική πτέρυγα) ως εγκληματική οργάνωση, όπως έπραξαν οι Έλληνες με τη Χρυσή Αυγή, ολόκληρη η στρατηγική του Χίτλερ θα είχε διακοπεί, ακόμη και αν ήταν στο τελευταίο στάδιο.

6 / Εν αγνοία του, το ελληνικό δικαστικό σώμα έχει θέσει μια πρόκληση για την υπόλοιπη Ευρώπη και τους G7, και πάνω από όλες στις ΗΠΑ: θα ανεχτείτε και θα συμμαχήσετε με τη βίαιη εγκληματικότητα ή θα την καταστείλετε;

* Η δράση των Ιταλών φασιστών έξω πέρα από την κρατική δικαιοδοσία

 

 

Τα έξι tweets στα αγγλικά: 

Why the Golden Dawn verdict is important, but not enough. 1/ They were an outlier in European fascism, trying to combine the legal, parliamentary party with squadrismo (and major organised crime). The right-wing coalition government tolerated them; they infiltrated the cops…

2/ Today a member was found guilty of premeditated murder of Pavlos Fyssas; numerous members of consipiracy to murder; and the entire organisation as a criminal organisation… that’s the decisive bit. It should now be legally dismantled and the leaders jailed…

3/ But Greek fascism has roots going back to collaborationism in the War, and to the Civil War, and strong Balkan, Russian and international ties… suppressed polls at the highpoint put GD’s support at 18%

4/ And the right-o-sphere in Greece includes a layer cake of racist and nationalist parties. To defeat fascism, liberalism, conservatism and the judiciary have to make a choice: either to collude or suppress. The NSDAP shows there’s no third route…

5/ If, at the Storm-33 trial, or Potempa murder trial, the German state had prosecuted the SA as a criminal organisation, as the Greeks did with Golden Dawn, Hitler’s entire strategy would have been disrupted, even despite the late stage…

6/ Unwittingly the Greek judiciary have laid down a challenge to the rest of Europe and the G7, above all the USA: will you tolerate and collude with violent criminality or will you suppress it?