Αρχική Διεθνη “Πιάστηκαν ” στις ΗΠΑ 16,5 τόνοι κοκκαίνης με προορισμό την Ευρώπη!

“Πιάστηκαν ” στις ΗΠΑ 16,5 τόνοι κοκκαίνης με προορισμό την Ευρώπη!

1839

Τη δεύτερη μεγαλύτερη ποσότητα κοκκαίνης στην ιστορία των ΗΠΑ,αλλά και την παγκόσμια εντόπισαν οι αμερικανικές διωκτικές αρχές στο πλοίο GAYANE ,το οποίο αφού έκανε βόλτες σε όλες τις ύποπτες νοτιοαμερικάνικες χώρες έκανε το καθιερωμένο πέρασμα για “ξέπλυμα” απο τις ΗΠΑ πριν αναχωρήσει για την Ευρώπη,όπου ήταν ο τλεικός προορισμός για την κατανάλωση της κόκκας.

Το συνολικό βάρος της είναι 16,5 τόνοι!!!

Οπως θα δείτε ήταν κρυμμένη σε ένα τεράστιο πλοίο,το οποίο μετέφερε τεράστιο αριθμό κοντεϊνερς.

Αυτή ακριβώς είναι η “τεχνική” των ζάμπλουτων εμπόρων ναρκωτικών.

Η μεταφορά ξεκινά με 2-3 πλοία τα οποία περνούν αργά-αργά από όλες σχεδόν τις “υποπτες” λατινοαμερικάνικες χώρες.Ετσι παρακολουθούν πιο αποτελεσματικά αν κάποιο πλοίο παρακολουθείται ή αν παρακολουθούνται όλα.Ναρκωτικά έχουν όλα τα πλοία εκτός ενός.

Οι ναρκέμποροι αν διαπιστώσουν παρακολούθηση στρέφουν με κάποιο τρόπο τις αρχές στο καλό πλοίο.Κάνουν κινήσεις ύποπτες,συνήθως,ώστε οι αρχές να υποψιαστούν ότι εκεί κάτι θέλουν να κρύψουν και στον έλεγχο ,ο οποίος λόγω μεγέθους κρατάει μεγάλο διάστημα δεν βρίσκεται τίποτα,αλλά και δίνουν χρόνο στα άλλα για τη μεταφορά.

Οι αρχές σχεδόν πάντα ξέρουν ότι όταν πιάνουν ένα πλοίο έχουν χάσει όχι άλλο ένα,αλλά 4-5 γεμάτα ναρκωτικά επίσης και μάλιστα σε ανάλογες ποσότητες.

Το πλοίο λοιπον πιάστηκε στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ και ανήκει στην εταιρεία Mediterranean Shipping Company αγνώστων λοιπών στοιχείων.Η εταιρεία είναι σε συνεργασία(ας έκανε κι αλλιώς αν μπορούσε…) με τις αρχές των ΗΠΑ, οι οποίες δεν ανακοινώνουν ονόματα εμπλεκομένων γιατί οι έρευνες συνεχίζονται.

Ανακοίνωσαν μόνο τα ονόματα των δυο συλληφθέντων,οι οποίοι παραδέχθηκαν την εμπλοκή τους χωρίς ακόμα να γίνει γνωστή η εθνικότητα.

Ο ένας, ο Ιβάν Ντουράσεβιτς ,φαίνεται να βρίσκεται κοντά στην περιοχή μας,για να επιβεβαιωθεί ο κανόνας ότι σε τόσο μεγάλα φορτία είναι δεδομένη η συμμετοχή ατόμων απο τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.Ο δεύτερος ονομάζεται Φονοφαάβ Τιαγκασά.

Η αξία της κοκκαίνης υπολογίζεται σε ένα δις ευρώ,επομένως δεν μπορεί να είχε οργανωθεί τέτοια μεταφορά παρά απο κάποιους πολύ ισχυρούς οικονομικά,αφού τα έξοδα για την αγορά και προετοιμασία και διάρκεια του ταξιδιού είναι τεράστια.

Πιθανόν είναι επίσης ότι τα “αφεντικά” να είναι Ευρωπαίοι,λόγω των γνώσεων που απαιτούνται όταν ο τελικός προορισμός του φορτίου είναι η Ευρώπη.

Με δεδομένη την ανάμειξη του διάσημου σταρ  του ποδοσφαίρου Μισέλ Πλατινί και του συμβούλου του Σαρκοζί σε τεράστιο σκάνδαλο δωροδοκιών,θα πρέπει να αναμένει κανείς και εμπλοκή προσώπων υπεράνω υποψίας στη μεταφορά αυτού του φορτίου κοκκαίνης.

Να σημειωθεί ότι η διάδοση των ναρκωτικών έχει ανοδική τάση και σε κάθε χώρα η αγορά μεγαλώνει αντι να μικραίνει απο το έργο των διωκτικών αρχών.

Στον πυρήνα του ελληνικού πνευματικού κράτους,δηλαδή στο τρίγωνο Ακαδημία-Πνευματικό Κέντρο Αθηναίων-Πανεπιστήμιο η εμπορία και χρήση ναρκωτικών γίνεται κάθε μέρα φανερά και οι χρήστες αλωνίζουν σε κακή κατάσταση στους συρμούς του Μετρό ζητιανεύοντας το αντίτιμο της δόσης…

(Η προχθεσινή ξαφνική μπόρα αποκάλυψε ότι στην περιοχή των Τρικάλων καταστράφηκε φυτεία 40 στρεμμάτων με κάνναβη…Η φυτεία ήταν  νόμιμη και προοριζόταν για νόμιμη(στην Ελλάδα…) χρήση και πιθανόν εξαγωγή.)

Κατά δεδομένα της εφαρμογής για τον εντοπισμό πλοίων του Ρόιτερς, το φορτηγό  με τους 16 τόνους κοκκαίνης πέρασε από τη Χιλή, το Περού, την Κολομβία και τον Παναμά τον περασμένο μήνα. Είχε τελικό προορισμό την Ευρώπη.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία Mediterranean Shipping Company ανέφερε ότι είναι ενήμερη για το συμβάν και ότι έχει συνεργαστεί επανειλημμένα με τις αμερικανικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου για να εμποδίσει τη διακίνηση ναρκωτικών.

Η ποσότητα που κατασχέθηκε συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες που έχουν εντοπιστεί στην ιστορία των ΗΠΑ: το 1989, κατασχέθηκε ποσότητα 21 τόνων κοκαΐνης στην Καλιφόρνια ενώ, την ίδια χρονιά, κατασχέθηκε ποσότητα 14 τόνων κοκαΐνης στο Τέξας.

Η κοκαΐνη παραμένει ένα από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα ναρκωτικά στις ΗΠΑ, χώρα όπου καταναλώνεται η μεγαλύτερη ποσότητα της παράνομης διεγερτικής ουσίας αυτής στον πλανήτη, τονίζουν ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι.

Στην έκθεσή της για το 2018, η αμερικανική ομοσπονδιακή υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών (DEA) τόνιζε ότι η χρήση κοκαΐνης συνέχισε να αυξάνεται το 2016 και το 2017, καθώς και ότι το 93% της κοκαΐνης που διακινείται στις ΗΠΑ προέρχεται από την Κολομβία και άλλο ένα 4% από το Περού.

Το 2017, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προειδοποιούσε στην έκθεσή του για τη διακίνηση ναρκωτικών παγκοσμίως ότι κατέγραφε «ανησυχητικές ενδείξεις» για το ότι «η χρήση και η διαθεσιμότητα κοκαΐνης στις ΗΠΑ βρίσκεται σε άνοδο για πρώτη φορά έπειτα από σχεδόν μια δεκαετία».