Αρχική Δικαιοσυνη Πλιώτας και Τσαλαγανίδης στην κορυφή της Δικαιοσύνης την ερχόμενη εβδομάδα

Πλιώτας και Τσαλαγανίδης στην κορυφή της Δικαιοσύνης την ερχόμενη εβδομάδα

1967

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

O Ιωσήφ Τσαλαγανίδης ,ένας δικαστικός λειτουργός που πολλές φορές αξιολόγήθηκε ως ικανός για τη θέση του Προέδρου του Αρείου Πάγου,δύσκολα θα χάσει αυτή τη φορά την προεδρία,έστω και αν συνταξιοδοτειται σε 10 μήνες.Τη θέση του Εισαγγελέα την διεκδικούν με ίσες πιθανότητες οι δυο πρώτοι της επετηρίδας.ο Δημήτρης Δασούλας που συνταξιοδοτείται κι αυτός τον ερχόμενο Ιούνιο και ο Βασίλης Πλιώτας που μένει τρία χρόνια ακόμα.

Τρίτος στην επετηρίδα είναι ο εξ ίσου ικανός και καλού ονόματος Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Εικάζεται ότι τελικά τη θέση του Εισαγγελέα θα την πάρει ο κ.Πλιώτας με σκεπτικό να μην γίνουν δυο αλλαγές κορυφής τον ερχόμενο Ιούνιο και επειδή είναι μόλις δεύτερος στην επετηρίδα.

Στην διάσκεψη των προέδρων ο κ.Τσαλαγανίδης,που έχει και την στήριξη του πρώην Υπουργού Μπάμπη Αθανασίου-αν και δεν την έχει ανάγκη, γιατί έχει όνομα πολύ καλύτερο νομικά-πήρε τις περισότερες ψήφους και ακολούθησε η Αντιπρόεδρος και εξαιρετική δικαστής κ.Ζωντανού.

Αντιρρήσεις εξέφρασε η επίσης εξαιρετική δικαστής κ.Καλού ,η οποία με επιστολή της τονίζει ότι δεν αιτιολογήθηκε ,γιατί δεν θα γίνει εκείνη πρόεδρος του Αρείου Πάγου,όπως είχε αποφασιστεί απο την προηγούμενη κυβέρνηση,αλλά τα διατάγματα δεν υπογράφηκαν απο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Συμφωνα με νομικέ ςπηγές δεν χρειάζεται άλλη αιτολόγηση και ο Πρόεδρος  της Δημοκρατίας,αφού τα θεωρεί και είναι διοικητικές πράξεις περιμένει απο τη νέα κυβέρνηση τις δικές της προτάσεις με τη νέα σύνθεση της Βουλής.