Αρχική Ελλαδα Τα καλά ,τα κακά νέα από το μέτωπο του κορονοϊού ,το “μαγαζί”...

Τα καλά ,τα κακά νέα από το μέτωπο του κορονοϊού ,το “μαγαζί” της ΕΡΤ και τα παραμάγαζα…

1556

 

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Πρώτα τα καλά νέα:

Πληθαίνουν οι επώνυμες παρουσιάσεις νέων φαρμάκων που έχουν αποτελέσματα στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Πρώτος και καλύτερος ο γάλλος λοιμωξιολόγος Ραούλ,στον οποίο αναφέρθηκε θετικά ο συντονιστής Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο Γάλλος δήλωσε:

«Γνωρίζαμε ήδη ότι η χλωροκίνη ήταν αποτελεσματική in vitro απέναντι σε αυτόν τον νέο κορωνοϊό και η κλινική εκτίμηση που έγινε στην Κίνα το επιβεβαίωσε», εξήγησε στις 26 Φεβρουαρίου ο καθηγητής Ραούλ στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Αυτό που δεν αποκάλυψε είναι ότι είχε ήδη χορηγήσει σε 24 Γάλλους την χλωροκίνη με εντυπωσιακά αποτελέσματα ίασης του Covid-19, κάτι που έγινε γνωστό προχθές.

Να σημειωθεί ότι για την χλωροκίνη μας έγραψε μήνυμα αποτελεσματικότητας άνθρωπος εκτός του συστήματος υγείας ΠΡΙΝ έρθει στη δημοσιότητα το πρώτο κρούσμα στην Ευρώπη…

Αρα;Τι συμπεραίνετε εσείς;

Ηδη στην Ιταλία γιατροί επώνυμα ανακοίνωσαν ότι δοκίμασαν με επιτυχία 2-3 φάρμακα και αυτά είχαν επιτυχία μεγάλη και θεράπευσαν εντελώς συμτπώματα κορονοϊού.

Στην Κίνα εφαρμόστηκαν με μεγάλη επιτυχία φάρμακα σε κλινικές μελέτες και είχαν δραστικά αποτελέσματα έναντι του κορονοϊού.

Στις ΗΠΑ δοκιμάστηκε επίσης με επιτυχία συνδυασμός φαρμάκων και με βάση αυτά δοκιμάστηκε ήδη και εμβόλιο (γράψαμε απο χθες)σε εθελόντρια που νόσησε από τον κορονοϊό.

Στα καλά νέα επίσης η μερική  υποχώρηση της Βρετανίας στη στρατηγική της ανοσίας της αγέλης.

Στα καλά νέα τα μηνύματα από σύσσωμη την Εκκλησία και τον Οικουμενικό Πατριάρχη.Με ήρεμο λόγο συνδράμουν τον αγώνα της Ιατρικής Επιστήμης με κάθε τρόπο και απέναντι στον οξύτατο υβριστικό λόγο ορισμένων ,ιδιαίτερα στον μακράν χειρότερο -κατά την κρίση μας σταθμό της χώρας.Του ίδιου Ομίλου που βγάζει και την μακράν καλύτερη εφημερίδα αυτή τη στιγμή στη χώρα…

Στα καλά νέα επίσης για την Ελλάδα ο χαμηλός-ακόμα- αριθμός θυμάτων.

Και σήμερα ο αριθμος των νεκρών είναι στους 5 και τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν στα 31 με σύνολο παραπάνω απο 400.Επίσης διασωληνώθηκαν άλλοι δυο μόνο ασθενείς και το σύνολό τους έφτασε στους 13.

Αυτό έχει τεράστια σημασία για τον αριθμό των κρεβατιών στις μονάδες εντατικης θεραπείας.

Στα καλά νέα είναι και η αισιοδοξία που έβγαλε και σήμερα ο επικεφαλής της ιατρικής ομάδας καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος αποδοκίμασε καταστροφολογικά σενάρια που διακινούν ορισμένοι γιατροί,παρότι είπε ότι ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα είναι μεταξύ 2-3χιλιάδων.

Στα καλά νέα και η δήλωση του Παύλου Πολλάκη ότι προσφέρεται να εργαστεί εθελοντικά ως χειρουργός-εντατικολόγος,δηλαδή στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης του κορονοϊού.Η δήλωση έχει την αξία της ,καθώς η Πολιτεία κάνει έκκληση σε γιατρούς να ενταχθούν στο σύστημα υγείας γιατί και παρουσιάζει μεγάλες ελλέιψεις και θα παρουσιάσει στο άμεσο μέλλον ακόμα μεγαλύτερες ελλείψεις.

Το σχόλιο της Ελενας Ακρίτα με καλά λόγια και για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είναι χαρακτηριστικό:

«Προχτές είπα μπράβο στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την (καθυστερημένη έστω) απόφαση του για τις εκκλησίες.

Σήμερα λέω μπράβο στον Παύλο Πολάκη – που πολλάκις έχω κατακρίνει στο παρελθόν – επειδή προσφέρεται εθελοντικά ως χειρουργός-εντατικολόγος να συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις τον αγώνα των συναδελφων του.

Ο πρώην υπουργός Υγείας δηλώνει την διαθεσιμότητα του να βοηθήσει, σε εθελοντική βάση, στην ομάδα του ΕΚΑΒ-ΕΚΕΠΥ, για τη διαχείριση κλινών ΜΕΘ. Για την ώρα μόνο ο Πολάκης το έκανε. Για να δούμε αν θα ακολουθήσουν το παράδειγμα του κι άλλοι γιατροί/πολιτικά πρόσωπα.

Μέρες που είναι, τα κομματικά γυαλιά είναι επικίνδυνα. Ας τα πετάξουμε στον κάδο μαζί με τα γάντια μίας χρήσης. Μένουμε σπίτι αλλά είμαστε μαζί. Δεν είναι ώρα για αντιπολίτευση – τους απολογισμούς ας τους κάνουμε μετά την καταιγίδα.

Μπράβο σε όποιον το αξίζει, λοιπόν!»

Στα κακά νέα της ημέρας η θεαματική αύξηση των θανάτων στην Ιταλία και την Ισπανία.Σε μία μ.ονο ημέρα στην Ιταλία πέθαναν 425 άτομα και στην Ισπανία πάνω από 200.

Στα κακά νέα επίσης η πρόβλεψη του Αγγλου υπουργού Υγείας ότι περιμένει δεκάδες χιλιάδες νεκρούς μέχρι να λειτουργήσει η στρατηγική της ανοσίας της αγέλης  και θα είναι ευχαριστημένος αν οι νεκροί είναι κάτω από 20.000!!!

Στα κακά νέα η δήλωση της προέδρου της Κομισιόν Ντερ Λαϊεν ότι η Κομισιόν που τώρα έκλεισε τα σύνορα της αιφνιδιάστηκε και δεν έλαβε έγκαιρα όλα τα μέτρα.

Αν αιφνιδιάστηκε ποιούς από το πολυπληθές επιτελείο αποκεφάλισε;

Γιατί πρέπει να πληρώνονται και να περνούν “ζωή και κότα” όλα τα χρόνια και να μην είναι έτοιμοι όταν χρειάζονται και δηλώνουν ότι είναι έτοιμοι για όταν θα χρειαστούν;

Στα κακά νέα της ημέρας και οι προβλέψεις ορισμένων γιατρών ότι σε 15 ημέρες θα ζει και η Ελλάδα τον εφιάλτη των πολλών,πολλων κρουσμάτων και πολλών θανάτων.

Ως παράδειγμα γιατρός μας έλεγε ότι στο Μαρόκο διαγνώσθηκε  αξιωματικός με κορονοϊό και με το ιστορικο αποδείχθηκε ότι ήταν στην Ελλάδα μέχρι πριν λίγες ημέρες .Με μεγάλη ομάδα και οι επαφές τους ήταν ευρύτατες.Περιμένουν,άρα,αύξηση κρουσμάτων.

Στα κακά νέα της ημέρας και τα ΣΟΣ που εκπέμπουν χώρες  όπως η Αυστραλία,οι ΗΠΑ και άλλες.

Στα κακά μέρα της ημέρας και η φρασεολογία ορισμένων δημοσίων προσώπων της κρατικής μηχανής.

Στην κρατική τηλεόραση ηλικιωμένο άτομο της δημοσιογραφίας που εργάζεται εκεί αποκαλόύσε την ΕΡΤ “το μαγαζί μας”,καλούσε τους πάντες να “κουλάρουν”,έδινε ιατρικές συμβουλές και ας μην είναι γιατρός και τα ρέστα σωστή δημοσιογραφία στο κρατικό Ίδρυμα που λέγεται ΕΡΤ και φυσικά δεν ειναι μαγαζί…

Στα κακά νέα της ημέρας και τα “τιγκα” αεροπλάνα που πηγαινοέρχονται μαζί με άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ,ενώ η κυβέρνηση ανακοινώνει απαγόρευση συνάθροισης άνω των 10 ατόμων…

Στα κακά νέα της ημέρας και το μάθημα “λιτότητας” που έδινε γόνος ζάμπλουτης οικογένειας,στην οποία απο δεκαετίες το υπηρετικό προσωπικό είναι σταθερά άνω των 10 ατόμων με μηνιαίο μισθό.

Ο γόνος επέπληττε δημόσια τον ευρωβουλευτή Δημ. Παπαδημούλη γιατί ψώνιζε σε σουπερ μάρκετ.

Στα κακά νεα της ημέρας τα κρούσματα αισχροκέρδειας ακόμα και στις μάσκες…