Αρχική Δικαιοσυνη Πορίσματα-σοκ για “Τζενεραλ Ελεκτρικ” και στην Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού,εξελίξεις στην κορυφή της...

Πορίσματα-σοκ για “Τζενεραλ Ελεκτρικ” και στην Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού,εξελίξεις στην κορυφή της Δικαιοσύνης.

2123

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Η δημοσιογραφία πρέπει να κάνει έρευνα και να αψηφά αντιδράσεις του στυλ: “μήπως είστε η παριστάνετε τους Εισαγγελείς και κάνετε έρευνες και υποβάλλετε ερωτήματα και υποβάλλετε αναφορές;”

Αυτό γίνεται στις δυτικού Τύπου Δημοκρατίες και κυρίως στις ΗΠΑ.Γίνεται ως ένα βαθμό και στην Ελλάδα και κατά σύμπτωση υπάρχουν παράλληλες και “ομορες” εξελίξεις στην κορυφή της οικονομίας.

Στις ΗΠΑ ο Ελληνας ερευνητής δημοσιογράφος Χάρρυ Μαρκόπουλος είναι γνωστός για την έρευνά του στο  Αμερικάνικο Χρηματιστήριο- δείκτη “Νάζντακ”,την αναφορά που υπέβαλε στις Επιτροπές Κεφαλαιαγοράς-Ανταγωνισμού των ΗΠΑ .Αποτέλεσμα της δικής του έρευνας και αναφοράς ήταν η έναρξη δικαστικής έρευνας ,η οποία κατέληξε στην σύλληψη και καταδίκη σε κάθειρξη …170 ετών του επικεφαλής του Χρηματιστηριακού δείκτη,του διαβόητου  Μάϊντοφ.

Η υπόθεση έγινε μάλιστα και ταινία-ντοκυμαντέρ,αφού είχε δραματικές επιτπώσεις στην παγκόσμια οικονομία και όχι μόνο στις ΗΠΑ και υπηρξαν συλλήψεις,καταδίκες,ο ένας γυιός Μάντοφ αυτοκτόνησε λόγω της , ακούσιας και λόγω πατέρα,εμπλοκής του.

Ο Ελληνας δημοσιογράφος αποκάλυψε την νόθευση του Ανταγωνισμού μέσω του Χρηματιστηριακού δείκτη,την εύνοια προς εταιρείες κλπ

Οταν ο δικαστής έβγαζε την απόφαση,αφού έπλεξε το εγκώμιο της δημοσιογραφίας και του Ελληνας ερευνητή είπε στον 75χρονο τότε  Μάντοφ “Σε καταδικάζω σε αυτή την ποινή ,ορίζω τα 80 χρόνια της ποινής εκτιτέα για να βεβαιωθούμε ότι θα μείνεις και θα πεθάνεις στη φυλακή γιαυτά που έκανες στην Οικονομία των ΗΠΑ και την παγκόσμια,στις ζωές ανθρώπων”.

Τώρα ο ίδιος αυτός Έλληνας ερευνητής μετά 6χρονη έρευνα υπέβαλε αναφορά 175 σελίδων στην οποία αναφέρει στις Αρχές (κεφαλαιαγορά-Ανταγωνισμός) ότι ο παγκόσμιος οικονομικός κολοσσός “τζένεραλ Ελέκτρικ” έχει τεράστιο εσωτερικό οικονομικό σκάνδαλο,πολύ χειρότερο απο την διαβόητη εταιρεία-κολοσσό ,στον τομέα της ενέργειας ΕΝΡΟΝ.

ΣΧετικό ρεπορτάζ είδε το φως στην περίφημη εφημερίδα “Γουολ Στριτ Τζέρναλ” πριν λίγες ώρες και αναμένονται ραγδαίες και κατακλυσμιαίες εξελίξεις,αφού γίνεται λόγος για σκάνδαλο 48 δισεκατομμυρίων δολλαρίων.

Μακάρι βέβαια να μην είναι ακριβή τα στοιχεία και να μην καταρρεύσει ο παγκόσμιος οικονομικός κολοσσός,αλλά στις ΗΠΑ σπάνια αυτά τα θέματα φτάνουν στη δημοσιότητα μετά πολύχρονες έρευνες ,χωρίς να είναι τεκμηριωμένα.

Ο παραλληλισμός με την Ελλάδα οφείλεται στην κατάσταση που επικρατεί αυτή την εποχή στην Επιτροπή Ανταγωνισμού ,η οποία είναι ακέφαλη ουσιαστικά,την στιγμή που έχει πολύ σοβαρές έρευνες που επηρεάζουν όχι μόνο την Ελληνική Οικονομία,αλλά και την πολιτική εξουσία.

Η μέχρι σήμερα επικεφαλής Βασιλική Θάνου προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της “χουντικού στυλ” καρατόμησής της,συνδέει την καρατόμηση με τη σοβαρότητα των ερευνών και ζητεί απο το Ανώτατο Δικαστήριο να διατάξει αναστολή της εκδίωξής της μέχρι να εκδικαστεί η προσφυγή της,η οποία είναι απόλυτα βάσιμη.

Θα είναι δικαστικό πραξικόπημα να μην δοθεί αυτή η αναστολή ,αφού η κύρια προσφυγή θα εκδικαστεί μετά μήνες και μέχρι τότε οι έρευνες της Επιτροπής θα πρέπει να συνεχισθούν και να ολοκληρωθούν.

Εννοούμε ότι αν δεν δοθεί αναστολή εκτέλεσης μέχρι την εκδίκαση της προσφυγής οι δικαστέ ςθα εκτεθούν σε κριτική και υποψίες ότι βάζουν φρένο στις έρευνες,οι οποίες τηρουμένων των αναλογιών,είναι για την Ελλάδα της βαρύτητας που είναι για τις ΗΠΑ τα προαναφερόμενα.

Το στίγμα της η κυβέρνηση θα το δώσει απο την Δευτέρα καθώς θα φανούν οι προθέσεις της στην ηγεσία της Δικαιοσύνης. Αφού ο πρόεδρος της Δημοκρατίας πάγωσε τις προαγωγές που είχε αποφασίσει προεκλογικά η κυβέρνηση Τσίπρα και δεν υπέγραψε τις τοποθετήσεις της κ.Ειρήνης Καλού  και της κ.Κοκοτίνη στις θέσεις προέδρου και Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αντίστοιχα η αρμόδια επιτροπή της σημερινής βουλής πρέπει να υποβάλλει τις δικές της προτάσεις.

Σήμερα οι αρχαιότεροι εκτελούν τα αντίστοιχα καθήκοντα και αυτοί είναι η κ.Αλειφεροπούλου στη θέση του Προέδρου και ο κ.Δημ.Δασούλας στη θέση του Εισαγγελέα.Ο κ.Δασούλας συνταξιοδοτείται τον Ιούνιο και είτε θα παρεμείνει ως τότε,λόγω και του άριστου ονόματος που διαθέτει,είτε θα επιλεγεί στη θέση του ο κ.Βασίλης Πλιώτας,επίσης Εισαγγελέας με άριστο όνομα και αποδοχή.Η επιλογή του θα είναι δύσκολη καθώς ίδιο όνομα διαθέτει και ο κ.Χαρ.Βουρλιώτης.

Στη θέση του προέδρου μπορεί η σημερινή Βουλή να προτείνει ξανά την κ.Ειρήνη Καλού σε μια σολομώντεια κίνηση προς την Αντιπολίτευση.

Τα διατάγματα θα πρέπει να υπογράψει στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Παυλόπουλος, ο οποίος αναμένεται να προταθεί και απο τα δυο Κόμματα για ανανέωση της θητείας του,σε αναγνώριση της σωτήριας για την Ελλάδα δράσης του στην πενταετία αυτή.

Οσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο ,γνωρίζουν ότι οι κινήσεις του προς τους Ευρωπαίους ηγέτες κράτησαν τον Αλέξη Τσίπρα και την Ελλάδα στην ευρωπαική “καρδιά”.