Αρχική Αθλητικα Προκρίνεται (2-0)στους Ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός-Ηττες -σοκ στο μπασκετ για ΠΑΟ...

Προκρίνεται (2-0)στους Ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός-Ηττες -σοκ στο μπασκετ για ΠΑΟ και ΑΕΚ,άνετος ο Τσιτσιπάς.

1290

Ο Ολυμπιακός με εξαιρετική αμυντική λειτουργία κέρδισε την Ομόνοια καθαρά με 2-0 και είναι το απόλυτο φαβορί για πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς λίγκ.
Η Ομόνοια που παίζει και αυτή με συντριπτική πλειοψηφία ξένων,όπως έπαιξε και ο Ολυμπιακός έδειξε ότι στο σύνολό τους οι ξένοι παίκτες είναι μια σκάλα κάτω απο τον Ολυμπιακό και με μυαλό που θολώνει όσο περνά η ώρα.
Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα όταν ο αριστερός μπάκς Λέτσακς έκανε πλονζόν μέσα στην περιοχή και μπλόκαρε τη μπάλα ως τερματοφύλακας.
Στην πιο αθώα περίπτωση,το έκανε γιατί πίστεψε ότι ο διαιτητής θα τού δώσει φάουλ καθώς ο Ρατζέλοβιτς ,μια απο τις δυο επιτυχημένες αλλαγές του Μαρτίνς,καθώς έχανε τη μπάλλα τον τραβούσε απο τη φανέλλα.
Το πέναλτυ έκανε γκολ στο 69 ο Βαλμπουενά.
Η Ομόνοια μετά το γκολ βγήκε μπροστά,έδειξε κάποια στοιχεία,αλλά στην περιοχή δεν μπορούσε να μπει ούτε με… τραμ.
Ο Ελ Αραμπί που μπήκε αλλαγή με τον Ρατζέλοβιτς έκανε άνω κάτω την άμυνα της Ομόνοιας και αφού ο Φαμπιάνο του έπιασε τα δύσκολα στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων του έβαλε ένα πολύ-πολύ δύσκολο.Χόρεψε τους κεντρικούς αμυντικούς στο ύψος της περιοχής και με αριστερό σουτ στη γωνία νίκησε τον Φαμπιάνο που έπεσε,ακούμπησε τη μπάλλα,αλλά ως εκεί…
Ο Μαρτίνς έβγαλε τον Φορτούνη και τον Μασούρα στο 58 και έδωσε ταχύτητα στην επίθεση,αντί των στριφογυρισμάτων προς τα πίσω.
Ο Χασάν δεν βοήθησε καθόλου αν και έβγαλε όλο τον αγώνα,η άμυνα δεν είχε πίεση ,γιατί οι χαφ Καμαρά και Μπουχαλάκης ήταν εξαιρετικοί.Ο Βαλμπουενά σταθερή αξία,πολύ καλύτερος του Φορτούνη που μάλλον δυσαρεστήθηκε με την νέα αλλαγή.Η Ρεβάνς σε 6 ημέρες στη Λευκωσία.
Η Ματσάρα έγινε στην έδρα της νορβηγικής Μόλντε.Εκεί η ουγγρική Φερεντσβάρος προηγήθηκε 2-0 και η Μόλντε το γύρισε σε 3-2 στο 83.Ισοφαρίστηκε σε 3-3 στο 87.
Η Δυναμό Κιέβου νίκησε 2-1 όταν η Γκέντ έμεινε με 10 παίκτες.
Νωρίτερα για το Γιουρόπα Λιγκ ο Απόλλων Λεμεσσού συνετρίβη στο γήπεδό του από την Λέχ Πόζναν με 5-0…

ΜΠΑΣΚΕΤ

Ηχηρές σφαλιάρες σε ΑΕΚ και ΠΑΟ έδωσαν ο Προμηθέας και το Περιστέρι στο μπάσκετ για το σουπερ καπ.
Οι δυο ομάδες κέρδισαν άνετα με διαφορά 10 και οκτώ πόντων αντίστοιχα(98-88,90-82) χωρίς να κινδυνεύσουν στα παιχνίδια σχεδόν καθόλου.
Ιδιαίτερα ο ΠΑΟ που παίζει ευρωλίγκα προβλημάτισε με το κάτω απο 20% στα τρίποντα και την αμυντική λειτουργία του.Οπως και εκέινη της ΑΕΚ έμοιαζαν με άμυνες στα υπαίθρια γήπεδα που μαζεύονται φίλοι και παίζουν μονόδιπλα…
ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
Ο Στεφανος Τσιτσιπάς παθιασμένος απο τον πρόωρο και αναπάντεχο αποκλεισμο στη ρώμη,διέλυσε στο χώμα του Αμβούργου(εν όψει του Ρολάν Γκαρός) τον Εβανς με 2-0 με τα σετ στο 6-3 και 6-1…