Αρχική Αθλητικα Προσφορές στη μάχη κατα του κορονοϊού απο μεγάλες ελληνικές και ευρωπαϊκές ομάδες.

Προσφορές στη μάχη κατα του κορονοϊού απο μεγάλες ελληνικές και ευρωπαϊκές ομάδες.

1290

Την αρχή στην Ελλάδα έκανε ο Ιβάν Σαββίδης από το χώρο των μεγάλων του ποδοσφαίρου.Πρόσφερε  στις 21 Μαρτίου εξοπλισμό στο  ΑΧΕΠΑ,νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό.Κατ αρχήν πρόσφερε αναπνευστήρες και ιατρικό υλικό και στη συνέχεια ζήτησε κατάλογο με ανάγκες του νοσοκομείου.Μετά λίγες ημέρες πρόσφερε και σημαντικό ποσό(20 εκατομ ρούβλια0 στο νοσοκομείο του Ροστόφ.

Ακολούθησε η οικογένεια Καρυπόδη με τον Αρη θεσσαλονίκης.Πρόσφερε 2,5 εκατομ μάσκες με μεταφορά τους απο την Κίνα στην Ελλάδα.

Λίγες ημέρες μετά ο Βαγγ.Μαρινάκης ανακοίνωσε προσφορές στο Τζάνειο νοσοκομείο Πειραιά και στο Δήμο Πειραιά.

Ο κύκλος έκλεισε με ανακοίνωση απο τον ΠΑΟ του Γ.Αλαφούζου, ο οποίος πρόσφερε 60 γεύματα την ημέρα μαγειρεύτοντας στο προπονητικό κέντρο “ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ” στο Κορωπί ,το οποίο παραμένει κλειστό λόγω κορονοϊού.

Είχαμε αναφερθεί και σε προσφορές αθλητών(Μέσι,Ρονάλντο,Αντετοκούνμπο κ.α.) αλλά γενικά στην Ελλάδα σε ατομικό επίπεδο οι προσφορές είναι αντιστρόφως ανάλογες των τεραστίων ποσών που έχουν αποκομίσει αθλητές και παράγοντες.

Ακόμα πιο κάτω οι προσφορές (δημόσια τουλάχιστον) των “σταρ” των διαφόρων λιστών ανα τους φορολογικούς παραδείσους και παγκοσμίως και στην Ελλάδα…

Προφανώς για να τραβήξει την προσοχή μας η ομοσπονδία ευρωπαϊκών συλλόγων (European Club Association/ECA) έκανε δημόσια ειδική αναφορά σε ελληνικούς και ξένους αθλητικούς συλλόγους που έκαναν προσφορές στην πανδημία.

Η ECA παρουσίασε σήμερα  στην επίσημη ιστοσελίδα της, πολλές τέτοιες απο τις προαναφερόμενες ομάδων της Ευρώπης και της Ελλάδας.Μεταξύ των προαναφερόμενων ελληνικών ομάδων και  προσφορές ,όπως η  δωρεά υγειονομικού υλικού από τη Βαλένθια στα νοσοκομεία της πόλης, την πλατφόρμα δωρεών κατά του κορωνοϊού που εγκαινίασε η Αϊντχόφεν, την πρόταση αλληλεγγύης της Αλκμάαρ προς τους συλλόγους που έχουν «χτυπηθεί» οικονομικά από τον ιό COVID-19 κ.α.κ