Αρχική Αθλητικα Πρόκριση θρίλερ της Εθνικής(εφηβων) μπάσκετ στους 8 της Ευρώπης

Πρόκριση θρίλερ της Εθνικής(εφηβων) μπάσκετ στους 8 της Ευρώπης

1901

Μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού είναι δύσκολο να κρατήσεις σε ψυχραιμία και καθαρό μυαλό ελληνόπουλα που ζουν με το μπάσκετ σε κάθε βήμα απο την εποχή του Γκάλη ,όταν παίζουν με τα εθνικά χρώματα και πάνε για μεγάλη διάκριση.

Ιδιαίτερα όταν οι αναμεταδότες του κρατικού καναλιού υστερούν όχι σε ψυχραιμία,αλλά σε παιδεία,τόσο όσο δείχνουν κραυγές του στυλ “ρόγκααα!ρόγκααα”.

Δεν σημαίνει τίποτα,είναι το μισό όνομα του αρχηγού της εθνικής κάτω των 18 χρόνων και τό έλεγε γιατί απλα αυτός είναι ο συγκεκριμένος…

Η Εθνική μας πήγαινε σε αυτό το κλίμα για αποκλεισμό-εκπληξη απο την Φινλανδία ,η οποία είχε μέσο όρο στο τουρνουά 53 πότνους και μας είχε βάλει 51 στην τρίτη περίοδο!

Στην τέταρτη περίοδο η Φινλανδία ξέφυγε με 13 πόντους και εκεί …κάηκε!

Σε όλη την τέταρτη περίοδο η γρήγορη Φινλανδία έβαλε μόνο…4 πόντους μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Η Ελλάδα με ηγέτη τον Αλέξανδρο Νικολαϊδη,γυιό του μπασκετομπολίστα Σωτήρη Νικολαίδη ανέτρεψε την διαφορά και μάλιστα νίκησε με σκόρ που δεν μαρτυρά το θρίλερ που ζήσαμε,αλλά δείχνει άνεση που δεν υπήρξε…

Ο Νικολαίδης θα κλείσει τα 17 του χρόνια στις 21 Αυγούστου.Κρίσιμα καλάθια τριων πόντων έβαλε ο αρχηγός Ρογκαβόπουλος και ο Καράμπελας.

Ο Νικολαίδης έπιξε όλη την τέταρτη περίοδο με 4 φάουλ,μετείχε σε όλες τις φάσεις,πήρε ριμπάουντ,έκανε μπασίματα και τελείωσε κανονικά το παιχνίδι με 20 πόντους,πρώτος σκόρερ.

Ο Ρογκαβόπουλος είχε 16 πόντους και ο επίσης πολύ καλός στο τέλος Σωτηρίου είχε 14 πόντους.

Το τελικό σκορ ήταν 68-55 καθώς δεν έκανε καν επίθεση στα τελευταία 15 δευτερόλεπτα που είχε κατοχή.

Χαρακτηριστικό της ανατροπής: το σκορ της τέταρτης περιόδου ήταν 29-4 υπερ της Ελλάδας!!!

Αυριο η Ελλάδα παίζει ντέρμπι με την μπασκετική Λιθουανία για πρόκριση στους 4 του πανευρωπαίκού πρωταθλήματος.

Στο τέλος του παιχνιδιού οι παίκτες και το τεχνικό τιμ χόρεψε συρτάκι στο παρκέ…

Ο Αρχηγός Ρογκαβόπουλος και ο Νικολαίδης με δηλώσεις τους στο τέλος έδειξαν την διαφορά επιπέδου απο τους παρουσιαστές…Ψύχραιμοι,μετρημένοι στα λόγια,με καλά λόγια για τους αντιπάλους, ακριβείς,κατανοητοί,ανθρώπινοι έδειχναν στους θεατές ότι έχουν και υψηλή παιδεία.

Ενώ ήταν πρωταγωνιστές στο παρκέ,μιλούσαν για τους συμπαίκτες και πόσο όλοι μαζί πρέπει να κινούνται σε κάθε φάση.

Υψηλή παιδεία έδειξε και ο προπονητής Βλασόπουλος στις δηλώσεις τους δείχνοντας μόνο τους παίκτες και καθόλου τη δική του δουλειά (ιδιαίτερα στο τέλος) απο τον πάγκο.