Αρχική Διεθνη Πόλεμος!Κορονοϊός …ακινητοποιεί το περίφημο αεροπλανοφόρο Ρούζβελτ στον Ωκεανό!

Πόλεμος!Κορονοϊός …ακινητοποιεί το περίφημο αεροπλανοφόρο Ρούζβελτ στον Ωκεανό!

1268

«Δεν είμαστε σε πόλεμο. Δεν υπάρχει κανείς λόγος να πεθαίνουν οι ναύτες»!

Με αυτή την επιστολή του προς την αμερικανική κυβέρνηση ο κυβερνήτης του αεροπλανοφόρου “Ρούζβελτ” Μπρετ Κροζίερ, ουσιαστικά ανακοινώνει πόλεμο με τον κορονοϊό!

Ο διοικητής του πυρηνοκίνητου USS Theodore Roosevelt στην τετρασέλιδη επιστολή του, την οποία αποκάλυψε πρώτη η εφημερίδα San Francisco Chronicle και αναδημοσιεύτηκε  από την εφημερίδα New York Times περιγράφει με δραματικό τρόπο το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι σχεδόν πέντε χιλιάδες(5.000) ναύτες και αξιωματικοί του αεροπλανοφόρου μετά την επιβεβίωση ότι υπάρχουν δεκάδες κρούσματα κορονοίού στο πλήρωμα.

Στην επιστολή του ο ναύαρχος ζητεί την λήψη μέτρων εκτός του τεράστιου πλοίου,αφού εκεί δεν υπάρχει χώρος για πλήρη απομόνωση τόσων ναυτών,όσους απαιτούν τα ιατρικά πρωτόκολλα.

Πρακτικά ζητεί να ακινητοποιηθεί το αεροπλανοφόρο και να αποβιβαστεί το πλήρωμα.Αυτή τη στιγμή το αεροπλανοφόρο βρίσκεται στην περίφημη βάση του Γκουάμ,ανοιχτά των Φιλιππίνων,καταμεσής του Ειρηνικού ωκεανού!

Ουσιαστικός λόγος φυσικά να μην γίνει αυτό δεν υπάρχει καθώς απειλή πολεμικών ενεργειών δεν διαφαίνεται απολύτως μεν μεταξύ κρατών,σχετικά δε και με δράστες  μεμονωμένες ομάδες.

Από την άλλη είναι ο Ντοναλντ Τράμπ.Μέχρι τώρα δεν διατάσσει απαγόρευση κυκλοφορίας στις πόλεις,θα δεχθεί να αγκυροβολήσει το καμάρι του ναυτικού των ΗΠΑ και να πληγεί το γόητρό του και το γόητρο των ΗΠΑ;

Μάλλον απίθανο,αλλά Τράμπ είναι αυτός….