Αρχική Αθλητικα Σε βαθιά κρίση ξανά οι “Μπέμπηδες”,λαχείο Τσιντώτα η ΑΕΚ,λαχεία ελληνικά για τουρκικές...

Σε βαθιά κρίση ξανά οι “Μπέμπηδες”,λαχείο Τσιντώτα η ΑΕΚ,λαχεία ελληνικά για τουρκικές ομάδες!

1093

Το πείραμα του Ολε Σόλσκιερ απέτυχε στη Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ ,την ίδια ώρα που η ΑΕΚ έδιωξε τον Μπάρκα στην φημισμένη Σέλτικ και έβγαλε απο το καπέλλο καλύτερο τερματοφύλακα!
Στο εξωτερικό οι Ελληνες παίκτες αποδεικνύονται “λαχεία” για τις ομάδες που τους πήραν.
Οι Μπακασέτας-Τζαβέλλας νίκησαν τον Κολοβέτσιο επι τουρκικού εδάφους,ο Χατζιδιάκος ήταν βασικός και ο Κουλούρης αναπληρωματικός.
Με τη σειρά:

Στο πρωτάθλημα Τύπου πριν χρόνια μια ομάδα ήταν 1-2η για μια πενταετία.Μια άλλη την ίδια εποχή ήταν τελευταία-προτελευταία.Αυτή η πρωτοδεύτερη έχανε συνεχώς μέσα-έξω από την τελευταία-προτελευταία.Ωσπου ο ‘κόουτς” της καλής ομάδας είπε σε ένα μάτς.
Εκτός απο σας τους 4 όποιος άλλος περάσει το κέντρο φεύγει απο την ομάδα.Και έτσι “εσπασε” το παράδοξο.
Πέρυσι η Κρίσταλ Πάλλας,ομάδα κάτω πατώματος νίκησε με 2-1 στο Μάντσεστερ και πυροδότησε μίνι κρίση.
Φέτος η Μάντσεστερ μπήκε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος υποψιασμένη.Η τουλάχιστον έτσι έπρεπε να μπει…Τα νεαρά παιδάκια,αυτά που κέρδισαν και μεγιστες ομάδες εκτός έδρας μπήκαν μασώντας τσίχλα,άνιωθα και αμνήμονα…
Στο 7ο λεπτό έφαγαν την πρώτη σφαλιάρα…Μπήκαν στο ημίχρονα,μασώντας τσίλχα και άνιωθα,όπως φαινόταν στα μπλαζέ πρόσωπά τους την ίδια ώρα που ο σερ Αλεξ Φέργκιουσον έτρωγε τα νύχια του στην εξέδρα βλέποντας το πειραμα που υπέδειεξ στον μαθητή του Σόλσκιερ να έχει πρόβλημα.
Σρο β ημίχρονο μπήκαν ως να ήταν σε καφετέρια χαλαρά ή να φορούσαν 12ποντα τακούνια και δεν πλησίαζαν την περιοχή στριφογυρίζοντας τη μπάλλα στο κέντρο σε κατοχή 80% και σε ρυθμούς ύπνου βαθύ..
Ενας σουηδός καραγκιόζης(Λιντελοφ) που περιέργως παρά την έλλειψη και ελάχιστης σοβαρότητας έχει και φέτος θέση βασικού στην άμυνα (είχαμε γράψει πέρυσι τα κατορθώματά του σε βάρος της ομάδας του) έκανε ένα πανηλίθιο πέναλτυ σε μια αντεπίθεση και κίνηση εκτόνωσης ενός επιθετικού.Το έπιασε ο ΝτεΧέα,αλλά ο διαιτητής διέταξε επανάληψη γιατί για μερικά εκατοστά δεν παρούσε κανονικά γραμμή.Εγινε το 2-0.
Μπήκε ο δυστυχής Βαν Ντεμπέκ που πήρε η Γιουνάϊτεντ από τον Αξιαξ για φορ.Ο άνθρωπος πήγε κανονικά στην περιοχή,αυτή που δεν πατούσε ΚΑΝΕΝΑΣ της ομάδας χωρίς να τους στείλει σπίτια τους ο Σόλσκιερ.Συντομα ο Βαν Ντεμπέκ έκανε το 2-1.
Οι νεραροί συμπάικτες του,όμως το ίδοο άνιωθοι και μπλαζέ συνέχισαν να περιφέρονται άσκοπα,χωρίς “σφυγμό” γύρω-τριγύρω του κέντρου.Και ο …ηλικιωμένος Σαχά τους έβαλε και το 3-1 .
Αν έβλεπε κανείς τα πρόσωπα του Σόλσκιερ,του Φέργκιουσον και του ιδιοκτήτη της Γιουνάϊτεντ θα καταλάβαινε ότι αυτά τα παιδάκια δεν έχουν μέλλον και ότι οι “μπέμπηδες” βρίσκονται σε κρίση με το καλημέρα και αυτή δεν είναι η καταδίκη του (και χθες)βασικού Μαγκουάϊρ στη Μύκονο…
Η διαφορά με τους νεαρούς του Φέργκιουσον ,μεταξύ των οποίων και ο Σόλσκιερ, είναι ότι εκείνοι μάτωναν,έσπαγαν πόδια και χέρια δικά τους και αντιπάλων και μπούκαραν συνεχώς και απο παντού στην αντίπαλη περιοχή…
Τούτα είναι παιδάκια λουλουδάτα και μυρωδάτα που όποτε θυμούνται γινονται πύραυλοι,όποτε ξεχνιούνται είναι αραχτά στη Μύκονο…
Η εμφάνιση της Γιουνάϊτεντ ήταν μια κάποια παρηγοριά για τον…Αλαφούζο,αφού έμοιαζε χειρότερη και απο τον ΠΑΟ στην Τρίπολη.
Οταν το καλοκαίρι έφυγε ο Βασίλης Μπάρκας έφυγε για τη Σέλτικπολλοί περίμεναν πρόβλημα στη θέση του.
Ο ΜΠάρκας έγινε βασικός και έπαιξε και χθες στο 3-2 επι της Λιβιγκστον.
Ομως ο διάδοχός του Τσιντώτας στους δυο πρώτους αγώνες “εσβησε” την απουσία του.Επιασε δυο κρίσιμα πέναλτυ με Ολυμπιακό και στο Αγρίνιο και έδειξε με την απόδοσή του ότι καλύφθηκε με καλύτερο τρόπο η θέση.

Η ΑΕΚ έπαιξε στο Αγρίνιο με 3-4 Ελληνες και έδειξε ότι χωρίς τον Μάνταλο έχει πρόβλημα καθώς οι ξένοι απλά δεν καταλαβαίνουν απο ιστορίες ομάδων και πάθος για τις φανέλλες τους.
Ο Παναιτωλικός με άλλους τοσους Εληνες κρατούσε το 0 στο ημίχρονο ,αλλά ο Μάνταλος που μπήκε στο β ημίχρονο ξεκλείδωσε το σκορ δίνοντας έτοιμο γκολ στον Λιβάϊα και ο ίδιος έβαλε και το δεύτερο με υποδειγματικά απλό τρόπο…
Στο εξωτερικό:
ο Μπακασέτας,ο Τζαβέλλας και ο Σιώπης οδηγούν ξανά και καλά την Αλάνιασπορ και στην πρειμιέρα οι δυο πρώτοι έπαιξαν είχαν καλή απόδοση και νίκησαν 2-0 την Καϊσερίσπορ στην οποία ξεκίνησε αμέσως βασικός ο Δημήτρης Κολοβέτσιος, ο οποίος επίσης είχε καλή απόδοση.
Η Αλκμααρ του Χατζηδιάκου έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής,δέχθηκε γκολ από την Τσβόλε,αλλά κατάφερε να ισοφαρίσει και στη συνέχεια ο Χατζηδιάκος αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού.
Ο Κουλούρης μπήκε αλλαγή στο 60 και συνέβαλε στην ισοφάριση της ομάδας του Τουλούζ στο 8 εκτός έδρας με την Κλερμόν στη β κατηγορία Γαλλίας.