Αρχική Δικαιοσυνη Σοβαρές καταγγελίες δικαστών για το “εξάμβλωμα-Μισθοδικείο” και σφοδρή επίθεση στη Γιαννάκου.

Σοβαρές καταγγελίες δικαστών για το “εξάμβλωμα-Μισθοδικείο” και σφοδρή επίθεση στη Γιαννάκου.

1632

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

   Σφοδρή επίθεση στην πολιτική εξουσία,στο “συνταγματικό εξάμβλωμα του Μισθοδικείου” κάνει η Ενωση δικαστών και εισαγγελέων με αφορμή “προκλητικές,ψευδείς και τροχιοδεικτικές” δηλώσεις της πρώην Υπουργού και βουλευτού Μαριέττας Γιαννάκου εναντίον όλου του δικαστικού Σώματος.

Η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων  καταγγέλλει προκλητικό ορισμό των μισθών των βουλευτών από τους ίδιους και περικοπές έως και 50% στους μισθούς των δικαστικών λειτουργών.

Για το θέμα αυτό έχουμε γράψει κατ επανάληψη και η γνώμη μας είναι ότι αυτή η αισχρή πολιτική έναντι των δικαστών έχει ως σκοπό να τους κρατά σε οικονομική ανάγκη,ώστε να είναι ευάλωτοι σε παντός είδους πιέσεις.Παράλληλα να αποδέχονται κρατικές θέσεις εν ενεργέια ή ως συνταξιούχοι.

Μερικοί δικαστικοί λειτουργοί που πέρασαν απο τις θέσεις αυτές έφυγαν πλούσιοι και ορισμένοι πολιτικοί θέλουν να λειτουργεί αυτός ο πλουτισμός ως “κράχτης” για άλλους.

Παράλληλα οι Ενώσεις λειτουργών της Δικαιοσύνης,του Ελεγκτικού Συνεδρίου και του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους με πολυσέλιδη ανακοίνωσή τους  καταγγέλλουν πραξικοπηματική κυβερνητική προσπάθεια αναβολής των εκλογών στους τρεις αυτούς κλάδους,ώστε να μπορέσουν να διορίσουν διοικήσεις και με αυτές να ελέγξουν τις εξελίξεις σε πολλούς τομείς.

Στις καταγγελτικές τους  επιστολές τους προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης έλαβαν απάντηση ότι η κυβέρνηση δεν αναμιγνύεται στις εκλογές, διότι οι δικαστικές ενώσεις δεν είναι σαν τους άλλους συνδικαλιστικούς κλάδους.

Ιδού η ανακοίνωση για την Μ.Γιαννάκου και τους μισθούς:

 “Οι δηλώσεις της βουλευτού της ΝΔ κ. Μαριέττας Γιαννάκου περί Δικαστικού Σώματος που αρνήθηκε να συμβάλει στις δυσκολίες που περνούσε ο ελληνικός λαός την εποχή των μνημονίων, είναι προκλητικές και ψευδείς. Οι Δικαστές και Εισαγγελείς δέχτηκαν από την αρχή των μνημονίων διαδοχικές περικοπές στους μισθούς τους που έφτασαν μέχρι και το 50%, πολύ περισσότερες από αυτές που οι ίδιοι οι βουλευτές επιφύλαξαν για τους εαυτούς τους. Το Συνταγματικό εξάμβλωμα της θέσπισης «Μισθοδικείου» που συγκροτείται κατά το 1/3 από Δικαστές και κατά του οποίου αφήνει υπονοούμενα η ίδια βουλευτής, δείχνει τη φανερή δυσπιστία του πολιτικού κόσμου στο Δικαστικό Σώμα την ίδια στιγμή που οι βουλευτές ψηφίζουν αποκλειστικά οι ίδιοι το ύψος του δικού τους μισθού! Θεωρούμε ότι η τοποθέτησή της δεν είναι τυχαία. Λειτουργεί τροχιοδεικτικά και αυτό πρέπει να προβληματίζει όχι μόνο δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς αλλά όλους τους μισθωτούς εργαζόμενους. Τους συναδέλφους πρέπει να τους προβληματίζει επιπρόσθετα η χρονική συγκυρία της πραξικοπηματικής κίνησης των 9 μελών του ΔΣ για διορισμό προσωρινής διοίκησης στην Ένωση σήμερα που διακυβεύονται κρίσιμα ζητήματα για το Δικαστικό Σώμα. ”