Αρχική Αθλητικα ΣΟΚ!Πέθαναν απο καρδιά ο διεθνής Γ.Ξενίδης και η 15χρονη Κόμνου…

ΣΟΚ!Πέθαναν απο καρδιά ο διεθνής Γ.Ξενίδης και η 15χρονη Κόμνου…

2224

Το ζήτημα των ελέγχων υγείας στο ποδοσφαιρικό στερέωμα επανήλθε σήμερα 3 Ιουνίου 2019 με δραματικό τρόπο.

Σε ηλικία μόλις 45 ετών,στην οποία άλλοι παίζουν ακόμα(Μπουφόν 41,κ.α.)ο διεθνής ποδοσφαιριστής Γιώργος Ξενίδης με θητεία πρωταθλητισμού στην ΑΕΚ και στον Ηρακλή άφησε την τελευταία του πνοή ξαφνικά.

Την ίδια ημέρα η 15χρονη φέρελπις ποδοσφαιριστίνα Χρ.Κόμνου,κόρη του πρωην ποδοσφαιριστή του Ηρακλή και άλλων ομάδων ,επίσης άφησε την τελευταία της πνοή απο ανακοπή καρδιάς και αυτή.

Οι δυο θάνατοι επαναφέρουν το ζήτημα του κατα πόσον οι ποδοσφαιριστές υφίστανται ουσιαστικούς ελέγχους με εξετάσεις κλπ, ιδιαίτερα όταν αγωνίζονται σε τόσο υψηλό επίπεδο.

Φέρνουν στη μνήμη την περίπτωση του Ντάρκο Κοβάσεβιτς, ο οποίος στο τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας και στα 30 του χρόνια μόλις ήρθε στον Ολυμπιακό και συνέχισε να κάνει πρωταθλητισμό.

Στον Ολυμπιακό όμως ο καρδιολόγος αθλητίατρος Πάνος Σταματόπουλος έκανε ουσιαστική και περίφημη δουλειά και στον καθιερωμένο γιαυτόν έλεγχο ,διέγνωσε μέγα και άμεσο πρόβλημα στον Κοβάσεβιτς.

Ο Ντάρκο αντέδρασε έντονα λέγοντας ότι πέρασε απο λεπτομερείς εξετάσεις σε μεγάλες ομάδες του εξωτερικού που έπαιξε(Ατλέτικο Μαδρίτης,Ρεάλ Σοσιεδάδ κλπ) και κανείς δεν βρήκε το παραμικρό ψεγάδι.

Ευτυχώς συνέχισε στο εξωτερικό τις εξετάσεις και αυτές επιβράβευσαν τον κ.Σταματόπουλο.Ο Κοβάσεβιτς σταμάτησε άμεσα το ποδόσφαιρο και σήμερα χαίρει υγείας.Στο ιστορικό του ο θάνατος του αδελφού του σε νεαρή ηλικία απο “κρυφό” πρόβλημα καρδιάς…

ΓΙΑΝ.ΝΤΑΣ.