Αρχική Αθλητικα Σούπερ διάκριση για Αντετοκούνμπο,μπήκε και ο Σπανούλης στην ομάδα της 10ετίας,μετέωρος Καλάθης…

Σούπερ διάκριση για Αντετοκούνμπο,μπήκε και ο Σπανούλης στην ομάδα της 10ετίας,μετέωρος Καλάθης…

1724

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

O Γιάννης Αντετοκούνμπο γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα.εκανε παρελάσεις με την ελληνική σημαία και σε αντίθεση με τον αρχηγό του ΠΑΟ και Ελληνα στην καταγωγή πάππου προς παππου Νικ Καλάθη μιλάει άψογα ελληνικά.

Εμαθε και έπαιξε μπάσκετ στην Ελλάδα και τα προσόντα του τα έδειξε σε μικρή κατηγορία ,πριν τον ανακαλύψουν ως ταλέντο μέσω της Ισπανίας στο ΝΒΑ.

Πήγε στις ΗΠΑ και ορισμένοι στην Ελλάδα δεν τον έσπρωξαν απλώς,αλλά τον κλώτσησαν να φύγει ενώ κάποιοι (και πολιτικοί) με απροκάλυπτο ρατσισμό τον έλεγαν “μαύρο νιγηριανό”.Εκείνος στο ΝΒΑ μπορούσε να πάρει αμέσως αμερικάνικη υπηκοότητα και να γίνει αρχηγός της DREAM TEAM σύντομότατα.

Μιλούσε ελληνικά,οργάνωνε σε κάθε παιχνίδι ελληνικά τραγούδια μέσα στα γήπεδα,κρατάει την ελληνική σημαία με σεβασμό και άρνηση υπογραφής πάνω της,παίζει στην Εθνική ομάδα μας.

Από σήμερα καλπάζει ακόμα περισσότερο στα ψηλά πατώματα του ΝΒΑ και ανακηρύχθηκε ο 27ος καλύτερος παίκτης στην ιστορία του πάνω από ονοματάρες,όπως ο Πάτρικ Γιούϊν, ο Αζάία Τόμας και άλλοι.

Μακράν ο ΠΙΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ Ελληνας αθλητής στην ιστορία και φυσικά και στο μπάσκετ.Και θα ανέβει ακόμα περισσότερο,αν έχει αθλητική υγεία.

Αν για τον Νικ Γκάλη ονομάσαμε δυο γήπεδα-σαλόνια,το ΟΑΚΑ και το Παλέ της Θεσσαλονίκης σε γήπεδα Νίκος Γκάλης για τον Αντετοκούνμπο πρέπει να βρούμε πολύ καλύτερα για να πάρουν το όνομά του.

Θα βρούμε;Θέλουμε;

Πολύ μα πολύ αμφιβάλλουμε…Μακάρι να διαψευσθούμε.

Πάντως την ημέρα της τόσο υψηλής ανακήρυξής του στην Ελλάδα ασχολήθηκαν λίγο με αυτό τον άθλο.Τον επισκίασε η ανακήρυξη -επιλογή του Βασίλη Σπανούλη στην καλύτερη ομάδας της 10ετίας της Ευρωλίγκα.

Είχαν επιλεγεί σε καλύτερη θέση πριν απο τον Σπανούλη ο Διαμαντίδης και ο Πρίντεζης.

Επίσης τον επισκίασαν τα σενάρια αν ο Νικ Καλάθης θα φύγει από τον ΠΑΟ για να πάει στην ΤΣΣΚΑ ή στη Ρεάλ ή στον Ολυμπιακό.

Αναμφισβήτητα είναι στους κορυφαίους αμυντικούς και πασαδόρους της ευρωλίγκας.Τώρα γίνεται και κορυφαίος σκόρερ.

Τα δυο του δυστυχήματα είναι ότι στον ΠΑΟ αγαπήθηκε μεν,αλλά δεν κατάφερε όσα άλλα αστέρια του στην Ευρώπη και επίσης ότι αν και παίζει τόσα χρόνια,αν και (πρέπει να) γνωρίζει καλά ελληνικά μοιάζει να ντρέπεται (ή να υποτιμά )να πει μια καλημέρα ή ένα “γειά σας” στα ελληνικά…

Πρόβλεψή μας: και να φύγει και να πάρει τίτλους με άλλες ομάδες στον ΠΑΟ μάλλον δεν θα αφήσει κενό δυσναπλήρωτο,τουλάχιστον ψυχικά…