Αρχική Uncategorized Στα μουλωχτά δικάζεται τώρα στη Γενεύη ο τραπεζίτης που ξέπλενε τις μίζες...

Στα μουλωχτά δικάζεται τώρα στη Γενεύη ο τραπεζίτης που ξέπλενε τις μίζες του Ακη!

2052

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Ο Κάρλος Σίλβα είναι εκπρόσωπος δικαστηρίου και προφανώς παντελώς άγνωστος σε όλους μας.

Είναι εκπρόσωπος δικαστηρίου σε μια δυτικού τύπου δημοκρατία,όπως θα υπέθετε κανείς;

Οχι.Είναι στην  θεωρούμενη στον δυτικό κόσμο λατινομπανανία με το όνομα  “Ονδούρα”.

Οποιος δυτικός πάει και σήμερα εκεί πάει με δική του ευθύνη,σύμφωνα με τις οδηγίες των πρεσβειών των δυτικών χωρών ,με τις οποίες πρέπει να είναι σε συνεχή επαφή κλπ.

Ο Κάρλος Σίλβα ,λοιπόν,εμφανίστηκε στους εκπροσώπους του Τύπου και έκανε ενημέρωση για μια σοβαρή υπόθεση.Ανακοίνωσε ότι η συζυγος του πρώην προέδρου της Ονδούρα ,η Ρόζα Έλενα Πορφίρο κρίθηκε ένοχη απο το δικαστήριο της Ονδούρα και θα ανακοινωθεί η ποινή της τις επόμενες ημέρες.

Οπως είπε ο κ.Σίλβα ,η ποινή θα είναι ανάλογη με τη βαρύτητα του εγκλήματος και πάντως μίνιμουμ καταδίκης θα είναι τα 58 χρόνια κάθειρξης και μάξιμουμ τα 87 χρόνια κάθειρξης.

Αρα υποθέτει κανείς ότι η συζυγος,είτε έχει σκοτώσει καμιά 10αριά ανθρώπους,είτε έκλεψε τα ταμεία της κρατικής τράπεζας της Ονδούρας,δηλαδή ποσά ανω του μισού δις ευρώ,αν κάνει συγκρίσεις με τα δικά μας.

Πχ. ο Ακης στα ημερολόγιά του,αυτά με τις συναντήσεις με δημοσιογραφάρες-φίλους “τύπου Λερύκιου” αναφέρεται σε ένα μικροποσό 80 εκατομ ευρώ που αποτελεί αιτία “πλακώματος” με τον επιστήθιο φίλο του και συνεργάτη στα υπουργεία Σμπώκο…

Αυτόν που δικαιώθηκε πρόσφατα απο την τυφλή ελληνική δικαιοσύνη…

Ο Ακης γιαυτά ούτε καν κατηγορήθηκε.Εφαγε καμία 20αριά χρόνια τα οποία “εξέτισε” σε 5-6 χρόνια και μπήκε στη φυλακή κατά λάθος γιατί δεν ήθελε να πληρώσει μια άλλη μικρο- ποινή  και οσονούπω θα βγει ,αν δεν έχει βγει ήδη.

Τι έκανε λοιπόν η σύζυγος του προέδρου της Ονδούρα και πάει για τέτοια ποινή;

Σύμφωνα με την καταδίκη της “βούτηξε” με συνεργάτες της  εφτακόσιες δυο χιλιάδες(702.000) ευρώ ,τα οποία  θα πήγαιναν ως βοήθεια μέσω κρατικών προγραμμάτων σε ιδρύματα για φτωχά,ορφανά κλπ.

Ο γυιός του ζευγαριού Φάμπιο καταδικάστηκε ήδη στις ΗΠΑ σε κάθειρξη 24 χρόνων για εισαγωγή μικρής σχετικά ποσότητας κοκαίνης.

Ω των συμπτώσεων…

Σήμερα 21 Αυγούστου 2019 αρχίζει στην ελβετία η δίκη του Ελληνοελβετού τραπεζίτη Μπάϊλ…

Εγινε γνωστός ως ένας απο τους τραπεζίτες(οι άλλοι δυο είναι οι Λυγινός και Οσβαλντ) που κουβαλούσαν σε βαλίτσες η με άλλο πρόσφορα τρόπο μετρητά απο την Ελλάδα στην Ελβετία και τα ξέπλεναν μέσω καταπιστευμάτων,μέσω λογαριασμών και μέσω όποιου άλλου πρόσφορου τρόπου προκειμένου να φτάνουν καθαρά στα χέρια του Ακη ή σε επενδύσεις του Ακη σε διάφορες εταιρείες.

Πότε έγιναν αυτά;

Γράφει ο εξάδελφός του Νίκος Ζήγρας στο βιβλίο-κατάθεσή του AKISGATE:

“Από το 2005 ο Ακης Τσοχατζόπουλος, ως πραγματικός δικαιούχος των λογαριασμών, έπαιρνε τις αποφάσεις τις οποίες έδινε σε εμένα και στη συνέχεια τις μεταβίβαζα στον Μπάιλ, ο οποίος, μέσω εμβασμάτων στην εταιρία Morelia, που διατηρούσε λογαριασμό στη Morgan Stanley, έστελνε τα χρήματα στη Morelia στην Ελλάδα. Παρελάμβανα από το γραφείο της εταιρίας στην Αθήνα σε βαλίτσες με μετρητά τα χρήματα, αφαιρεμένης της προμήθειας που είχε συμφωνηθεί, και τα παρέδιδα στον Ακη Τσοχατζόπουλο».

Ο Νίκος Ζήγρας γνώρισε τον τραπεζίτη Μπάιλ… μέσω ενός Ελληνα δικηγόρου, και τον εντυπωσίασε το γεγονός ότι ο τραπεζίτης έκανε πολυτελή ζωή. Ο τραπεζίτης του Ακη Τσοχατζόπουλου, με την ελληνική καταγωγή, εργαζόταν από το 1995 έως το 2012 στη Morgan Stanley, ενώ την τελευταία διετία βρισκόταν στη UBS, από την οποία, λόγω των ερευνών της ελβετικής Δικαιοσύνης, είχε τεθεί σε καθεστώς «προσωρινής άδειας». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος αρνείται κάθε σχέση με διακίνηση μιζών, ωστόσο οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι βαρύτατες, καθώς η Εισαγγελία της Βέρνης τον ελέγχει τόσο για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος (αφορά τις προμήθειες των γερμανικών υποβρυχίων και των αντιαεροπορικών συστημάτων TOR-M) όσο και για το αδίκημα της πλαστογραφίας, το οποίο συνδέεται με το διαβατήριο του Νίκου Ζήγρα που χρησιμοποιήθηκε για το άνοιγμα του λογαριασμού του. Οπως έχει αναφέρει ο Ζήγρας, το εν λόγω διαβατήριο ήταν ληγμένο και το είχε χρησιμοποιήσει εν αγνοία του ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

Ο Νίκος Ζήγρας εξέδωσε το βιβλίο του, «(…)AKΙS GATE», στο οποίο οι ήρωές του, με ψευδώνυμα(Ελλαδιστάν γαρ…), αποκαλύπτουν “άγνωστες” πτυχές ενός συστήματος που για χρόνια λεηλατούσε ελληνικό δημόσιο χρήμα ,το οποίο τώρα έγινε εταιρείες-ξενοδοχειακές και άλλες,πίσω απο τις οποίες είναι Ελληνες πολιτικοί.

Ο Ακης είναι μία μόνο απο τις κορυφές αυτού του παγόβουνου που είναι ορατό στη Χαλκκιδική,στην Κρήτη,στη Ρόδο,στη Σαμοθράκη…

Ολως “τυχαίως” η πρώτη σκηνή του βιβλίου εξελίσσεται στο γραφείο ενός τραπεζίτη στη Γενεύη! Ο πρωταγωνιστής έχει πάει εκεί με μία μαύρη βαλίτσα που του έχει δώσει ο γιος ενός Κύπριου υπουργού(σ.σ….ηλίδης,άλλος δικαιωμένος και αυτός…) στο λόμπι ενός πεντάστερου ξενοδοχείου με 400.000 ευρώ, τα οποία μπαίνουν σε μια θυρίδα.

Πρόκειται για άλλη μια διαδικασία ξεπλύματος μαύρου χρήματος μέσω ενός πλυντηρίου που έχει στηθεί εντός του τραπεζικού συστήματος της Ελλάδας και της  Ελβετίας. Ενα από τα χαρακτηριστικά αποσπάσματα του βιβλίου του Νίκου Ζήγρα είναι το εξής: «Καλημέρα! Πώς είστε;» μου σφίγγει εγκάρδια το χέρι ο κύριος Ουίλ. «Σήμερα δε μας φέρατε επιταγές, έμαθα. Υπάρχει κάποια αλλαγή, ίσως κάποιο νέο δεδομένο»; «Μεμονωμένο περιστατικό. Ο κύριος… άκης θέλει να μείνουν 400.000 εδώ σε μετρητά, σε μια θυρίδα, για να δοθούν χωρίς ίχνη, αργότερα, αν θα υπάρξει συμφωνία για το διαζύγιο, στην πρώην γυναίκα του» του εξηγώ τυπικά, χωρίς να προδίδω την ανόρεχτη διάθεση μου. Από τότε που η αρρώστια λιγόστεψε τις πιθανότητες ζωής μου, πρέπει να δίνω αναφορά στον κάθε κύριο Ουίλ για τον αληθινό ιδιοκτήτη των χρημάτων και το τι πρέπει να γίνουν αυτά, αν μεσολαβήσει το μοιραίο. Δε χρειάζεται βέβαια να του αποκαλύψω πως η βαλίτσα μου δόθηκε λίγη ώρα πριν, στο «λόμπυ» ενός ξενοδοχείου πέντε αστέρων, από τον γιο ενός Κύπριου πρώην υπουργού, ο οποίος ακούμπησε διακριτικά, δίπλα στην πολυθρόνα που τον περίμενα, το αρκετά βαρύ φορτίο, για να το πάρω μαζί μου όταν φύγω».

Στο βιβλίο του ο Ζήγρας είναι πολύ αποκαλυπτικός και περιγραφικός του τρόπου ,με τον οποίο γέμισαν με ελληνικά χρήματα της “πτωχής Ελλάδας” οι φορολογικοί παράδεισοι: «Πηγαίνω στη Γενεύη ή τη Ζυρίχη και δίνω στα χέρια του κυρίου Ουίλ τις επιταγές που έχω προηγούμενα παραλάβει από τους ανθρώπους της συμμορίας του… Ακη στην Αθήνα. Ο κύριος Ουίλ ρευστοποιεί την επιταγή και βάζει τα χρήματα στους λογαριασμούς των υπεράκτιων εταιρειών. Μετά, ως εκπρόσωπος των υπεράκτιων εταιρειών, δίνω εντολή στον κύριο Ουίλ να μεταφέρει τα χρήματα που μόλις είχαν κατατεθεί στους λογαριασμούς των υπεράκτιων εταιρειών, στους λογαριασμούς της εταιρείας του Ζαφείρη, οι οποίοι λογαριασμοί διατηρούνται στην ίδια τράπεζα. Στη συνέχεια, πηγαίνω στα γραφεία της εταιρείας του Ζαφείρη στην Αθήνα και μου δίνουν σε μετρητά χωμένα μέσα σε βαλίτσες, όσα χρήματα έχουν κατατεθεί στους λογαριασμούς του στην Ελβετία, αφαιρουμένης της προμήθειας του Ζαφείρη που για την περίπτωση του… Ακη κυμαίνεται μεταξύ 5 και 10%, ανάλογα με το ποσό των εμβασμάτων. Τέλος, με τη βοήθεια του αστυνομικού του… Ακη μεταφέρω στο γραφείο του στην Αθήνα τις βαλίτσες με τα μετρητά και αυτός τα τοποθετεί στο τεράστιο χρηματοκιβώτιο».

Για την υπόθεση αυτή αρχίζει σήμερα η δίκη στην Ελβετία.Οι Ελβετοί μετά τις έρευνές τους βρήκαν ότι ο τραπεζίτης έκανε εκατό(100) πράξεις νομιμοποίησης εσόδων απο εγκληματικές δραστηριότητες και ποσό 22 εκατομμυρίων ευρώ που επενδύθηκαν ήταν προϊόν δωροδοκίας.

Ο τραπεζίτης κατηγορείται ότι απο τα ποσά που ξέπλενε για τον Ακη μέχρι και στο Λιχτενστάϊν ,ο ίδιος πήρε περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ.

Ο Τραπεζίτης είχε προφυλακιστεί για ένα χρόνο στην Ελβετία και πάντα αρνειται τις κατηγορίες δηλώνοντας αθώος.Η δίκη θα κρατήσει 7-8 ημέρες και θα ξέρουμε αν είναι ένοχος η αθώος ,κατά τους Ελβετούς.

Κάνοντας σκέψεις και συγκρίσεις πράξεων και ποινών αν ο Ακης ήταν στην “λατινομπανανία” Ονδούρα καί όχι στην δυτικού τύπου δημοκρατική Ελλάδα με την τυφλή και αδέκαστη Δικαιοσύνη θα καταδικάζονταν περίπου σε χίλια χρόνια κάθειρξης.

Σημειώνουμε ότι η Βίκυ Σταμάτη βγήκε σε χρόνο ρεκόρ απο τη φυλακή αν και τα ποσά και τα σπίτια που μαζί με τον Ακη έβαλε στο χέρι δεν έχουν καμία σχέση με το μικροποσό της Ρόζας Ελενας Πορφίρο της Ονδούρας.

Η φωτογραφία πάνω δείχνει τη Βίκυ του Ακη με την χειρονομία της…δικαίωσής της απο τις συκοφαντίες…

Αυτονόητο είναι ότι ούτε η πρώην συζυγός του (γερμανίδα) δικάστηκε ποτέ,ούτε η κόρη του που καταδικάστηκε για τα πανάκριβα ακίνητα είναι στη φυλακή…

“Λεπτομέρεια”: Εκεί στην Ονδούρα η Δικαιοσύνη έχει και εκπρόσωπο,ο οποίος είναι υποχρεωμένος να απαντά σε ερωτήσεις του Τύπου για τις αποφάσεις των δικαστηρίων.

Αν είχαμε εδώ στη δημοκρατική Ελλάδα τι θα γινόταν;

Μα θα παραβίαζε τα προσωπικά δεδομένα.Αυτή την άθλια ελληνική εφαρμογή ,η οποία προστατεύει δια της ανωνυμίας τους επώνυμους εγκληματίες,ενώ σκοπός της και σωστός θα ήταν η προστασία του κοινωνικού συνόλου.Αυτό που γίνεται στην μακρινή Ονδούρα με ονόματα,ποινές και εκπροσώπους Τύπου της Δικαιοσύνης!

Οπου νάναι περιμένουμε δήλωση του Ακη ,ότι ξαναδικαιώθηκε στην (ελβετική αυτή τη φορά) Δικαιοσύνη…