Αρχική Δικαιοσυνη Στη Βουλή η δικογραφία για ΝΟΒΑΡΤΙΣ-επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στην “ελίτ της συγκάλυψης”

Στη Βουλή η δικογραφία για ΝΟΒΑΡΤΙΣ-επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στην “ελίτ της συγκάλυψης”

1911

 

 

 

 

Στη Βουλή διαβιβάστηκε η δικογραφία για τα πολιτικά πρόσωπα των οποίων το όνομα ενεπλάκη στο σκάνδαλο ΝΟΒΑΡΤΙΣ,ενώ οι εισαγγελείς του Αρείου Πάγου κ.κ.Ζαχαρής και Σοφουλάκης θα συνεχίσουν τις έρευνες για τα μη πολιτικά πρόσωπα.

Μεταξύ άλλων μαρτύρων,δικαστικών και μη θα κληθεί και ο Διοικητής της Τράπεζας Ελλάδας κ.Στουρνάρας για την μήνυση που είχε καταθέσει και ερευνάται στο γενικό πλαίσιο ερευνών των δυο εισαγγελέων.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί την κυβέρνηση να συστήσει επιτροπές έρευνας με την πλειοψηφία που έχει στη Βουλή για να μάθει ο κόσμος απο την απευθείας (;)μετάδοση που είναι το σκάνδαλο και που η σκευωρία.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει επι λέξει ως εξής:

«Η πολιτική ελίτ που ευθύνεται για το σκάνδαλο Νοβάρτις, ενορχηστρώνει τώρα και δεύτερο σκάνδαλο: Αυτό της συγκάλυψης και του ρεβανσισμού για όσους το ανέδειξαν» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «οι εκπρόσωποι του παλιού και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος επιχειρούν μια πρωτοφανή θεσμική παρεκτροπή, έναν χυδαίο πολιτικό αντιπερισπασμό. Θα συνθλιβούν από το βάρος της αθλιότητάς τους».

Καταλήγοντας, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει: «Καλούμε για πολλοστή φορά τον κ. Μητσοτάκη να μην κρυφτεί πίσω από την ανάσυρση των μηνύσεων Σαμαρά- Βενιζέλου, και να κάνει, αν τολμάει, εξεταστική, προανακριτική, να στήσει ειδικά δικαστήρια ή ό,τι άλλο του ταιριάζει, για να μάθει όλος ο Ελληνικός λαός ποιό είναι το σκάνδαλο και ποιά η σκευωρία».