Αρχική Θέμα Στο εδώλιο του Κακουργιοδικείου μέγα τραπεζικο-πολιτικό σκάνδαλο με χιλιάδες θύματα στην Ελλάδα!

Στο εδώλιο του Κακουργιοδικείου μέγα τραπεζικο-πολιτικό σκάνδαλο με χιλιάδες θύματα στην Ελλάδα!

2736

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Kι όμως  υπάρχει Δικαιοσύνη και στη Λαμία!Και όχι μόνο υπάρχει,αλλά και όταν θέλει κινείται!

Μετά εί-κο-σι(20) ακριβώς χρόναι από το ξέσπασμα του τεράστιου σκανδάλου της Συνεταιριστικής Τράπεζας με το βούλευμα υπ αριθμ 23 του 2019 όχι μόνο παρέπεμψε στο εδώλιο του Κακουργιοδικείου,αλλά ήδη προσδιόρισε και δίκη για τους υπευθύνους της Συνεταιριστικής Τράπεζας στο Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας.

Σε αυτό το Εφετείο μετά 20 χρόνια βάζουν εδώλιο.Απο τα θύματα που βλέπετε κανείς δεν κλήθηκε…

 

“Οχι μόνο προσδιορίστηκε η δίκη,αλλά θα γίνει και σοβαρή δίκη” μας είπε χθες δικαστική πηγή στη Λαμία.

Αυτό είναι ζητούμενο και οι πιθανότητες να γίνει δίκαιη και σοβαρή δίκη στη Λαμία είναι μικρές,ελάχιστες,έως ανύπαρκτες για το μέγα αυτό σκάνδαλο ,το οποίο πρωτίστως είναι πολιτικό-τραπεζικό και λιγότερο δικαστικό.

Μεσα σε ελάχιστους μήνες στη Λαμία αλλάζουν τα προσωπα στις θέσεις προϊσταμένων δυο φορές και απο το καλοκαίρι ως σήμερα τρία προσωπα άλλαξαν ως προϊστάμενοι στις βασικές εισαγγελίες.Γιατί;

Είναι συμπτωματικό ότι τον τελευταίο χρόνο κινήθηκε,ως ώφειλε να κάνει απο το 2000 η Δικαιοσύνη της Λαμίας για ένα ΔΙΑΡΚΕΣ έγκλημα και άλλαξαν οι προϊστάμενοι των Εισαγγγελιών που έκαναν το καθήκον τους;

Κατά την γνώμη μας ,μόνο τυχαίο δεν είναι και όσοι παροικο΄λυν την Ιερουσαλήμ της Λαμίας σημειώνουν ότι οι αλλαγές αυτές συνοδεύονται από την άκρα του τάφου σιωπή από βασικά ΜΜΕ της περιοχής, τα οποία ενώ βρίσκουν ψύλλο να κοιμάται ήσυχος στα δάση της περιοχής δεν μπόρεσαν -τα δύστυχα- να μάθουν ότι εδώ και ένα μήνα έχει προσδιροστεί δίκη για τους κακουργους που λεηλάτησαν τις περιουσίες και τις ζωές χιλιάδων μεριδιούχων και δανειοληπτών της περιοχής.

Εγραψε και βιβλίο.Η Δικαιοσύνη τον…γράφει.Ούτε μια κατάθεση…

Ως δείγμα του θρασύτατου τρόπου λεηλασίας ζωών και περιοσυίας αναφέρουμε τον (σήμερα και εξανάγκης)πρόεδρο των δανειοληπτών-μεριδιούχων Κώστα Δημητρακόπουλο.

Η Τράπεζα του πήρε το σπίτι και μέσω μιας εταιρείας εκκαθάρισης(PQH)στην Αθήνα του βγάζει το σπίτι στον πλειστηριασμό.

Και όμως… Η εισαγγελία Λαμίας με εντολή του(τότε) προϊσταμένου της κ.Θεολογίτη αφού περιγράφει την συμπεριφορά της Τράπεζας ως διαρκώς εγκληματική στην απόκρυψη στοιχείων και απέναντι στη Δικαιοσύνη,καταλήγει στην έρευνά της ότι ο κ.Δημητρακόπουλος,όχι μόνο δεν χρωστούσε,αλλά και η Τράπεζα του χρωστάει και απο πάνω τριάντα χιλιάδες(30.000) ευρώ γιατί του τα πήρε χωρίς να χρωστάει.

Το θύμα με φόντο τον …θύτη!

Η εισαγγελική έρευνα όχι μόνο δεν ήταν πρόχειρη και στο πόδι,αλλά κράτησε…ΠΕΝΤΕ(5) χρόνια στα οποία ο δήθεν οφειλέτης εξευτελίστηκε,μειώθηκε,βασανίστηκε ΧΩΡΙΣ την ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ συμπαράσταση και απο τη Δικαιοσύνη και απο τα τοπικά ΜΜΕ.

Ο λόγος είναι προφανής: να μην “ξυπνήσουν” οι χιλιάδες μεριδιούχοι και να μην ζητήσουν τις περιουσίες που εξαφάνισαν με εγκληματική διαχείριση οι υπεύθυνοι της Τράπεζας επι χρόνια.Τους φοβίζουν να μην πάνε στα δικαστήρια της Λαμίας ,γιατί θα τους καλέσουν να πληρώσουν και από πάνω ως μεριδιούχοι!

Την αθλιότητα επινόησαν οι πολιτικοί προστάτες των εγκληματιών όχι μονο στη Συνεταιριστική Λαμίας,αλλά και στις Συνεταιριστικές της Δωδεκανήσου,της Λέσβου,της Ευβοιας.

Ποιός λέει ότι είναι εγκλημαιτκή η διαχείριση των υπευθύνων αυτών των τραπεζών;

Οι αποκαλυπτικές εκπομπές(Vergina tv) στην Αθήνα.Στη Λαμία του κ.Σταϊκούρα σιωπή…

Το ΣΔΟΕ μετά απο έλεγχο το μακρινό 1999 συνέταξε πόρισμα δεκάδων σελίδων στο οποίο διαπιστώνει εγκλημαιτκή διαχείριση απο τους υπευθύνους.

Αυτό το πόρισμα επικυρώθηκε με σειρά πορισμάτων της ΤΡάπεζας της Ελλάδας των καταγομένων απο τη Λαμία Προβόπουλου,Στουρνάρα.

Παράδειγμα διαχείρισης: άρπαξαν τις καταθέσεις της κ.Αλαμάνου και τις έδωσαν σε μια φιλενάδα του τότε επικεφαλής της Τράπεζας.Οταν πήγε να τις πάρει της είπαν ότι είχε τηλεφωνήσει μια κυρία που τους φάνηκε ότι ήταν η κ.Αλαμάνου και γιαυτό έδωσαν τα εκατομμύρια!!!

Η κ.Αλαμάνου δικαιώθηκε από την Δικαιοσύνη της Λαμίας.Αλλά τα χρήματα ΑΚΟΜΑ δεν τα πήρε!

Εκ των δικηγόρων που υπογράφουν για λογαριασμό της ΤΡάπεζας αυτής δικόγραφα κατά του κ.Δημητρακόπουλου,σήμερα προέδρου των θυμάτων της Τράπεζας και ο σημερινός ΔΗΜΑΡΧΟΣ Λαμίας.

Ο Δήμαρχος ήταν συμπαραστάτης και μιας δικαστικής λειτουργού που παραιτήθηκε από το δικαστικό σώμα στην κορύφωση των διαμαρτυριών της κ.Αλαμάνου και του συζύγου της στη Δικαιοσύνη.

Μεταξύ των άλλων  στις διαμαρτυρίες τους παρουσίασαν μια διαθήκη που την κατήγγειλαν ως πλαστή.Το “αντικείμενο” της διαθήκης ήταν μισό εκατομμύριο ευρώ.

Αυτά τα χρήματα ΔΕΝ τα εισέπραξαν  αυτοί που κατά την διαθήκη ήταν δικαιούχοι,αλλά αυτοί που δεν ήταν -κατά την διαθήκη-δικαιούχοι.

Το γεγονός ότι αυτοί που είχαν την διαθήκη ΔΕΝ κινήθηκαν εναντίον αυτών που εισέπραξαν τα χρήματα είναι ασφαλής ένδειξη ότι πράγματι η διαθήκη είναι πλαστή.

Εργαζόμενοι-θύματα της Συν.Λαμίας…

 

Γιατί δεν κινήθηκαν;

Η κ.Αλαμάνου υποστηρίζει με δικόγραφα στη Δικαιοσύνη ότι ένας συγγενής που φαίνεται να είναι ο διαθέτης πέθανε από πτώση,ενώ δεν μπορούσε να δηκωθεί απο το κρεβάτι.

Μπορεί να είναι απλοί ισχυρισμοί εκατέρωθεν.

Ομως στη Δικαιοσύνη ακόμα η υπόθεση ΔΕΝ έχει ξεκαθαρίσει αν και πέρασαν πολλά χρόνια και υπήξαν εντάσεις τόσο μεγάλες ώστε οδήγησαν μια δικαστίνα σε παραίτηση,αν και είχε στο πλευρό της επίσημα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ.Η υπόθεση σχετίζεται πολλαπλώς με την υπόθεση της ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ,ως προς τα πρόσωπα που αναμιγνύονται και την ΑΘΛΙΑ μεταχείριση που είχε στη συνέχεια η ΚΑΤΑΘΕΤΗΣ και όχι δανειολήπτης κ.Αλαμάνου.

Ο επιτυχημένος κεντρικός τραπεζίτης με φόντο τη βίλα…

 

Τέτοιες αθλιότητες είναι πάμπολλες.

Η Συνεταιριστική Τράπεζα με υπερχειλίζουσα ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ αθλιότητα ισχυρίστηκε εγγράφως στα δικαστήρια ότι ο μεγαλομέτοχος και θύμα της Γιώργος Νικ.Μανδηλάς έχασε τα δικαιώματά του γιατί έπρεπε να καταφύγει στα δικαστήρια μέχρι το τέλος του 1999.

Τους ισχυρισμούς διατυπώνει  ένας εκ των δεκάδων δικηγόρος της,αλλά κατα σύμπτωση ο ΙΔΙΟΣ που υπέγραψε δικόγραφα της Τράπεζας ενανατίον του κ.Μανδηλά το 1999!!!

Δικαστικές αποφάσεις της Λαμίας υιοθέτησαν αυτούς τους ισχυρισμούς,αν και υπάρχει δικαστική απόφαση στα ίδια δικαστήρια που αναγνωρίζει ότι ο κ.Μανδηλάς είχε κινηθεί το 1999.

Περι αυτής της δίκαιης δίκης ομιλεί κανείς για χιλιάδες μεριδιούχους.

Γιατί κινείται τώρα η Δικαιοσύνη;

Τι έχουν στο μυαλό τους οι εικονιζόμενοι στενοί φίλοι Στουρναρας-Γιάννος;

 

Για δυο λόγους:

  1. άλλαξαν ορισμένα πρόσωπα σε κρίσιμα πόστα,
  2. για να μην παραγραφούν με 20ετία στα χέρια της τα σκάνδαλα,αφού είμαστε ακριβώς στα 20χρόνια από την άσκηση της πρώτης ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗΣ δίωξης.Αυτή η δίωξη κατέληξε αρχικά στο αρχείο με βούλευμα το ο οποίο εκδόθηκε δεκατρία(13) χρόνια ΜΕΤΑ την άσκηση της δίωξης.Επι τόσα χρόνια τι ανακρίσεις έκαναν;Από ποιά έγγραφα αποδεικνύονται οι ΔΗΘΕΝ ανακρίσεις.Τώρα η Δικαιοσύνη ψάχνει να βρει ποιοί κράτησαν τόσα χρόναι στα συρτάρια το σκάνδαλο μετά απο καταγγελίες των Δημητρακόπουλου,Μανδηλά,Αλαμάνου ,αλλά και εργαζομένων στην Τράπεζα , οι οποίοι είχαν κάνει μηνυτήρια αναφορά ,την οποία ΕΠΝΙΞΑΝ!!!

Απόδειξη ότι καμία σοβαρή ανάκριση δεν έγινε στη Λαμία είναι το γεγονός ότι έξη μήνες μετά την αρχειοθέτηση της δίωξης με εντολή της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος Αθηνών διατάχθηεκ έρευνα εκ νέους σε ΟΛΕΣ τις συνεταιριστικές τράπεζας για να διαπιστωθεί και ο ρόλος αυτής της εταιρίας εκκαθάρισης.

Τότε ο πραγματογνώμων της Εισαγγελίας κατέθεσε πόρισμα φωτιά για κακουργήματα ύψους 150 εκατομ στη Λαμία και ανάλογα στη Λέσβο.

Ασκήθηκαν νέες διώξεις.

Στη Λέσβο προχώρησαν σχετικά γρήγορα,όπως και στην Ευβοια και στα Δωδεκάνησα.

Στη Λαμία έμειναν άλλα ΤΡΙΑ(3) χρόνια και πλέον χωρίς ούτε ΜΙΑ(1) ενέργεια- πράξη.

Οταν θύματα,όπως ο Μανδηλάς,η Αλαμάνου κινήθηκαν έντονα δικαστικά ανακάλυψαν τη νέα δίωξη και πήγαν να καταθέσουν ΔΕΝ τους πήραν ΠΟΤΕ ούτε μια κατάθεση.

Ο κ.Δημητρακόπουλος και θύματα με πλακάτ βρέθηκαν πολλές φορές έξω απο τα δικαστήρια για διαμαρτυρία και ο πρωην Δήμαρχος Λαμίας κ.Νίκος Σταυρογιάννης μίλησε και σε συνέντευξη Τύπου με τον βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο  στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ Λαμίας για την ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ του σκανδάλου.

Εξω απο τα δικαστήρια,αλλά ούτε μια κατάθεση…Εύγε Δικαιοσύνη!

 

Παρότι επίσημα ζητήθηκε απο την τοποική Δικαιοσύνη να λάβουν καταθέσεις των θυμάτων ΔΕΝ κάλεσαν κανέναν!

Εμείς επίσης το ζητήσαμε εγγράφως και ΑΚΟΟΟΟΟΜΑ περιμένουμε.

Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε πληροφορίες για το αν καλούνται ως μάρτυρες τα θύματα ή αν θα οργανωθεί μια δίκη κακουργημάτων χωρίς μαρτυρες,χωρίς τα θύματα για να κλείσει στο πι και φι.

Φυσικά ,έαν θελήσουν οι δυο εισαγγελίες Λαμίας και ΤΩΡΑ μπορούν να κληθούν οι μάρτυρες.

Ενδιαφέρον θα έχει η στάση της εταιρείας εκκαθάρισης.

Εμφανίστηκε σε δίκες εναντίον θυμάτων της Τράπεζας ,τα οποία με σκευωρίες(π.χ.Υπόθεση Μανδηλά) βρέθηκαν υπόλογοι.

Τώρα η εταιρεία θα πρέπει να βρίσκεται στα έδρανα κατηγόρων και μαρτύρων κατά των παραπεμπομένων στο εδώλιο του Κακουργιοδικείου της Λαμίας.

Πηγή από την εταιρεία μας είπε ότι επίσημα δεν έχουν ….πληροφορηθεί την εξέλιξη ,αλλά “σε κάθε περίπτωση η εταιρεία πρέπει να κάνει το καθήκον της,αφού αυτή ποιά διαχειρίζεται τις περιουσίες και ζωές των θυμάτων της Τράπεζας”.

Εμείς να θυμίσουμε ότι η εταιρεία προσπαθεί να βγάλει στον πλειστηριασμό το σπίτι του θύματος της τράπεζας και ας έχει δικαιωθεί αυτό από την εισαγελική έρευνα.Και αν ακόμα νομικά έχει τέτοια δυνατότητα,ηθικά ,κοινωνικά,ανθρώπινα ΔΕΝ την έχει.

Ακριβώς για το μέγα αυτό θέμα ο πρόεδρος της Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ρόδου κ.Πάππου έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη και του εξιστορεί τα εγκλήματα που και ΣΗΜΕΡΑ γίνονται σε βάρος των θυμάτων των Συνεταιριστικών Τραπεζών.

Τα παραδείγματα πάμπολλα και εκεί.

Πχ. πολίτης πήρε δάνειο 120.000 ευρώ.Πλήρωσε ως σήμερα 200.000 ευρώ και η εταιρεία εκκαθάρισης του ζητά ποσό δυο χιλιαδων(2.000) ευρώ το μήνα απο εδώ και πέρα!Παρά το τεράστιο ποσό που πλήρωσε!!!