Αρχική Θέμα Συγκλονιστική κραυγή μιας Ελληνίδας από την “κόλαση” της Ιταλίας, κλείνουν ως...

Συγκλονιστική κραυγή μιας Ελληνίδας από την “κόλαση” της Ιταλίας, κλείνουν ως 27 Μαρτίου τα δικαστήρια,ματαιώνονται ολα τα πρωταθλήματα.

1450

 

 

 

Επιτέλους!

Αφού ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας εξέδωσε αυστηρή εγκύκλιο με εντολή στους Εισαγγελείς της χώρας να επιβλέπουν την τήρηση των κανόνων προληψης μετάδοσης κορονοϊού,σύμφωνα με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου το Υπουργείο Δικαιοσυνης επεξεργάζεται τις τελικές διατυπώσεις για να κλείσουν από αύριο Παρασκευή έως και 27 Μαρτιου τα δικαστήρια της χώρας.

Θα εξαιρούνται μόνο τα αυτόφωρα,οι δίκες με κίνδυνο παραγραφή και ειδικές κατηγορίες.ΟΙ γραμματείες θα είναι ανοιχτές για υποβολή ενδίκων μέσων και άλλων στοιχείων.

Ομως η Ενωση Δικαστών και εισαγελέων με ανακοίνωση που υπογράφουν ο πρόεδρός της κ.Σεβαστίδης και ο Γεν.Γραμματέας κ.Μποροδήμος δεν θεωρούν επαρκή τα μέτρα και ζητούν -και πολύ σωστά-διεύρυνση και ματαίωση κι άλλων δικαστικών διαδικασιών.

Είναι βέβαιο ότι οι προτάσεις της Ενωσης δικαστών και εισαγγελέων θα γίνουν δεκτές και τα δικαστήρια θα κλείσουν για μεγάλο διάστημα και ΜΕΤΑ τις 27 Μαρτίου καθώς οι επιστήμονες περιμένουν κύμα κρουσμάτων κορονοϊού σε δυο εβδομάδες.

(Ολη η απόφαση για κλείσιμο δικαστηρίων και η ανακοίνωση της ενωσης Δικαστών και εισαγγελέων  στο τέλος αυτου του ρεπορτάζ)

Στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ αναβάλλονται όλες οι αθλητικές διοργανώσεις περιλμαβναομένων και των μεγάλων πρωταθλημάτων,όπως το Τσάμπιονς Λίγκ και το Γιουρόπα Λίγκ,η Ευρωλίγκα,το ΝΒΑ.

Σχετικές ανακοινώσεις ήδη βγαίνουν στις ΗΠΑ και πιθανόν μέχρι το βράδυ να ματαιωθούν και σημερινοί αγώνες,όπως το Ολυμπιακός-Γούλβς.

Ο διάσημος Κριστιάνο Ρονάλντο αυτοπεριορίστηκε σε καραντίνα στην Πορτογαλία,καθώς παίκτης της Γιουβέντους,παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης,παίκτης των Γιούτα Τζαζ διαγνώσθηκαν με κορονοϊό.

Στην Γιούτα ο πρώτος παίκτης που διαγνώσθηκε με κορονοϊό είναι ο γάλλος σέντερ Γκομπέρ και η περίπτωσή του προκάλεσε οργή στο ΝΒΑ αφού όντας άρρωστος(και ανεύθυνος) έκανε πλάκα πιάνοντας τα μικρόφωνα για να δείξει πόσο ατρόμητος είναι.

Μέχρι το βράδυ θα ανακοινωθούν επίσημα ποιές μεγάλες διοργανώσεις θα αναβληθούν.

Μέσα σε αυτό το κλίμα συγκλονίζει η ανάρτηση της Ελληνίδας  Θεώνης Χρονοπούλου ,η οποία ζει μόνιμα στη Βόρεια Ιταλία.

Η κ.Χρονοπούλου τα λέει με εξαιρετικά εύγλωττο τρόπο όλα για όλους,είτε υπεθύνους της εξουσίας,είτε πολίτες για τον ανεύθυνο ή υπεύθυνο τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισαν τον κορονοϊό.

Διαβάστε την:

“Αγαπητοί συμπατριώτες στην Ελλάδα,
Ονομαζομαι Θεώνη Χρονοπούλου και ζω στο Oderzo!Μία πανέμορφη πόλη στη επαρχία του Τρεβίζο, στο υπέροχο Veneto!!!
Βλέποντας την κατάσταση να έχει ξεφύγει και να τείνει να ξεφύγει και στην υπέροχή μας χώρα, θέλω να μοιραστώ μαζί σας αυτή την τόσο άσχημη “εμπειρία” που ζούμε εδώ στην Ιταλία τον τελευταίο μήνα!

Στην αρχή ήταν όπως στην Ελλάδα! Λίγα κρούσματα από δω κι από κει και κάποια συγκεντρωμένα στην Παντοβα και στο Μιλανο όπως τώρα στην Ηλεια!!!! Τρομάξαμε αλλά δε δώσαμε την σημασία που έπρεπε! Με μια κυβέρνηση (που προσωπικά δε με ενδιαφέρει καθόλου που ανήκει) που κανεις τους δεν έχει διοικήσει ούτε μια μικρή εταιρεία, χωρις την παραμικρή εμπειρία σε καταστασεις κρισης και χωρις να παίρνει βοήθεια από τους πιο ειδικους για να μη παραδεχτεί την ανικανότητα της, να παίρνει τη μια λάθος απόφαση μετά την άλλη!

Κι από την άλλη εμείς που έχουμε ισως τη μεγαλύτερη ευθύνη, υποτιμήσαμε τη δύναμη του ιού και την δυνατότητα εξάπλωσης του, το πήραμε αψήφιστα και δεν ακυρώναμε ταξίδια, εξόδους και δραστηριότητες!

Chronopoulou_meine_spiti
Το μήνυμα στη φωτογραφία- προφίλ της κυρίας Χρονοπούλου είναι απλό: Μένουμε στο σπίτι

Όταν σαν πρώτο μέτρο έκλεισαν τα σχολεία οι γονείς διαμαρτύρονταν για το που θα αφήνουν τα παιδιά τους για να πάνε στη δουλειά! Που είναι απόλυτα φυσιολογικό! Όταν έκλεισαν τα αεροδρόμια διαμαρτύρονταν γιατί τους χαλούσαν τη διασκέδαση ή τις δουλειές! Κι αυτό φυσιολογικό! Το θεωρούσαμε υπερβολή!
Και κανεις δεν έμενε σπίτι του! Δεν άφηναν τον καφέ ή το βραδινό ποτό με τους φίλους! Δεν αφήναμε το καθιερωμένο γεύμα στο αγαπημένο μας εστιατόριο!
Τα παιδιά δεν είχαν σχολείο αλλά τα αφήναμε να βγαίνουν να βλέπουν και να παίζουν με τους φίλους τους! Η να πάνε στους παπουδες! Στις παιδικες χαρές, στους παιδοτοπους!
Φυσιολογικό έτσι;;;; Να μην κλειστούν μέσα τα παιδιά!

Δεν καταλάβαμε πως
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!!!
Κι άρχισαν οι θάνατοι!
Τα παιδιά δύσκολα αρρωσταίνουν αλλά αρρωσταίνουν, ή γίνονται φορείς και πάνε στους παπουδες στους γονείς!
Κι άρχισαν οι θάνατοι!
Γιατί οι παπουδες δεν άφηναν το καφενείο για κάτι τόσο ασήμαντο!
Κι άλλοι θάνατοι!
Γιατι κανεις δε μπορεί να πει στους έφηβους τι να κάνουν! Αυτοί είναι μάγκες, ξέρουν καλύτερα!
Κι άλλοι θάνατοι!
Γιατί ενώ είχαν κλείσει όλα τα υπόλοιπα, τα γυμναστήρια ήταν ανοιχτά! Και οι κουρασμένες ανάσες εκτοξεύονταν όχι ένα μέτρο απόσταση αλλά παντού στο χώρο!
Κι άλλοι νοσουντες κι άλλοι θάνατοι!
Γιατί οι “σύγχρονοι άνετοι” ντρέπονται να βάλουν τη μάσκα η τα γάντια…….
Κι αυτά είναι πολύ λίγα δείγματα της ανθρώπινης ματαιοδοξίας
Της σιγουριάς μας ότι δε θα συμβεί σε μας!!!!!
Και είναι τόσο απλό!!!!
Στους παππούδες μας ζήτησαν να πάνε στον πόλεμο!
Σε μας ζητούν να κάτσουμε στο ντιβάνι!

Δεν υπάρχει άλλος τροπος φίλοι μου να το σταματήσουμε!
Γιατί το σύστημα υγείας δε θ´αντεξει για πολύ ακόμα!
Εδώ προβλέπουν μια άνοδο απίστευτη στις επόμενες μέρες!
Ο κυβερνητης του Βένετο είπε εχθες πως αν δε μείνουμε σπίτια μας θα φτάσουν σε σημείο να βγάζουν τους αρρώστους από τα νοσοκομεία για να εισάγουν τους νοσούντες από το covid-19 !!!!
Προβλέπουν γύρω στα 2.000.000 νοσούντες μόνο από την επαρχία Βένετο!!!!!!
Καταλαβαίνετε για τι πράγμα μιλάμε ;;;;

ΓΙ αυτό ήθελα να σας παρακαλέσω, να σας ικετέψω φίλοι και συμπατριώτες μου στην ωραία μας Ελλάδα!
Ο,τι μέτρα και να πάρει η κυβέρνηση (που επαναλαμβάνω ποσώς με ενδιαφέρει που ανήκει)
Σεβαστείτε τα !!!!!!!
Μείνετε σπίτι σας!
Μην υποτιμάτε και μη σνομπάρετε την υπερβολή στα μέτρα που θα παρθούν!!!!!!
Μην κάνετε το ίδιο λάθος με μας!
Δυο εβδομάδες αξίζουν τη ζωή σας ολόκληρη!

Ξέρω πως είναι δύσκολο!
Πιστέψτε με, θα φαίνεται σαν να σταμάτησε η ζωή !
Όμως θα πρόκειται για το ακριβώς αντίθετο!!!!!
Μονο έτσι θα εξασφαλίσουμε το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας!

Εμείς είμαστε Τρίτη εβδομάδα στο σπίτι!!!!
Πιστέψτε το και μη σας φαίνεται υπερβολικό!
Γιατί δεν είναι!
Χρειάστηκαν τόσοι θάνατοι και τόσο μεγάλη εξάπλωση για να το καταλάβουμε!!!
Βρείτε να κάνετε πράγματα που θα κάνουν ευχάριστη τη διαμονή σας μέσα στο σπίτι για εσάς και τα παιδιά σας!
Είναι δύσκολο! Αλλά όχι ακατόρθωτο!
Πρέπει να το κάνετε!
Αν εμείς το είχαμε κάνει από την αρχή δε θα είχε συμβεί αυτή η τραγωδία!

Δεν προσπαθώ να σας φοβήσω! Είναι αυτό που σκεφτόμασταν κι εμείς στην αρχή όταν το ακούγαμε!
“Ναι σιγά μη μας φοβήσει μια ίωση! Βρε δε πα να λέτε!!! Εμείς δε θα σταματήσουμε να ζούμε για έναν ιό!”
Όμως σταματήσαμε!!!
Κι είμασταν πολλοί!!!!
Οι νεκροί έχουν φτάσει τους 827 μέχρι τις 18:00 σήμερα 11/3/2020!
Δεν είναι για να σας φοβησω!!!! Είναι μόνο για προειδοποίηση!
Σας παρακαλώ μείνετε σπίτια σας!!!!
Σας το λέω με όλη την αγάπη που έχω για τη χώρα μου!
Αυτό το μοναδικό στολίδι σε όλοκληρο τον κόσμο, που είμαι υπερήφανη να εκπροσωπώ όπου κι αν βρεθώ!
Σας ευχαριστώ”

Τα καλά νέα ανάμεσα στον παγκόσμιο και πανελλήνιο πανικό είναι ότι τα πρώτα κρούσματα που μπήκαν σε νοσοκομείο και καραντίνα,στην Ελλάδα,οι δυο γυναίκες 38 και 36 ετών βγαίνουν απο τα νοσοκομεία πλήρως υγιείς.

Αυτό πρέπει να έχει κανείς υπόψη του,παρά τα επερχόμενα πολύ περισσότερα κρούσματα τα οποία θα στοιχίσουν τη ζωή σε άτομα με παράλληλο άλλο βαρύ πρόβλημα υγείας…

Η απόφαση των Υπουργών Υγείας και Δικαιοσύνης  για το κλείσιμο των δικαστηρίων,θέμα για το οποίο μόνο εμείς απο την πρώτη στιγμή φωνάζαμε:

«ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

ΑΡΘΡΟ ΠΡΩΤΟ

Την προσωρινή αναστολή λειτουργίας των δημόσιων συνεδριάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας και όλων των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων της Χώρας, με εξαίρεση αυτές που αφορούν την παροχή προσωρινής δικαστικής προστασίας και τη δημοσίευση αποφάσεων, για το χρονικό διάστημα από 13.3.2020 έως και 27.3.2020, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, κατά τα αναφερόμενα στην από 12.3.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

ΑΡΘΡΟ ΔΕΥΤΕΡΟ

Την προσωρινή αναστολή λειτουργίας των δημόσιων συνεδριάσεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου της Χώρας, πλην αυτών που αφορούν τη δημοσίευση αποφάσεων και την παροχή προσωρινής δικαστικής προστασίας, καθώς και αυτών του VI Τμήματος και του Τμήματος Μείζονος – Επταμελούς Σύνθεσης μόνο για υποθέσεις επιτακτικού δημοσίου συμφέροντος, για το χρονικό διάστημα από 13.3.2020 έως και 27.3.2020, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, κατά τα αναφερόμενα στην από 12.3.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

ΑΡΘΡΟ ΤΡΙΤΟ

Την προσωρινή αναστολή λειτουργίας των Πολιτικών Δικαστηρίων, Ποινικών Δικαστηρίων και Εισαγγελιών της Χώρας, για το χρονικό διάστημα από 13.3.2020 έως και 27.3.2020, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, κατά τα αναφερόμενα στην από 12.3.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19 και ως ακολούθως:

1. Αναστέλλονται από την 13.3.2020 έως και την 27.3.2020:

α) οι δίκες ενώπιον των πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων,

β) οι νόμιμες και δικαστικές προθεσμίες για τη διενέργεια διαδικαστικών πράξεων και άλλων ενεργειών ενώπιον των υπηρεσιών των δικαστηρίων και των εισαγγελιών, καθώς και η παραγραφή των συναφών αξιώσεων,

γ) οι, κατά τις κείμενες διατάξεις, διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης και η διενέργεια πλειστηριασμών.

2. Εξαιρούνται από την εφαρμογή της προηγούμενης παραγράφου:

α) η δημοσίευση αποφάσεων,

β) η χορήγηση προσωρινών διαταγών και η εκδίκαση υποθέσεων ασφαλιστικών μέτρων, που έχουν ήδη προσδιοριστεί προς συζήτηση εντός του χρονικού διαστήματος της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων.

γ) η εκδίκαση αυτόφωρων πλημμελημάτων,

δ) η κλήρωση των ενόρκων και η έναρξη της συνόδου των Μικτών Ορκωτών Δικαστηρίων και Μικτών Ορκωτών Εφετείων, καθώς και η κλήρωση των συνθέσεων για την εκδίκαση των ποινικών υποθέσεων και των υποθέσεων ασφαλιστικών μέτρων σε όσα δικαστήρια της Χώρας προβλέπεται τέτοια κλήρωση,

ε) η εκδίκαση κακουργημάτων για τους προσωρινά κρατούμενους κατηγορουμένους, των οποίων συμπληρώνεται κατά περίπτωση το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης,

στ) οι ποινικές δίκες που αφορούν πλημμελήματα, ο χρόνος παραγραφής των οποίων συμπληρώνεται εντός του χρονικού διαστήματος από την έναρξη της αναστολής μέχρι και την 31.5.2020,

ζ) οι ποινικές δίκες που αφορούν κακουργήματα, ο χρόνος παραγραφής των οποίων συμπληρώνεται εντός του χρονικού διαστήματος από την έναρξη της αναστολής μέχρι και την 31.1.2021.

3. Για τις ποινικές δίκες που άρχισαν πριν την ημερομηνία έναρξης της αναστολής και έχουν διακοπεί για δικάσιμο εντός του χρονικού διαστήματος της αναστολής, το δικαστήριο, κατά την ορισθείσα δικάσιμο, αποφασίζει κατά περίπτωση για την εκδίκαση ή την εκ νέου διακοπή αυτών, λαμβανομένων υπόψη των παραπάνω εξαιρέσεων.

4. Η λειτουργία των δικαστηρίων περιορίζεται στις αναγκαίες ενέργειες για τη διεκπεραίωση των υποθέσεων που, σύμφωνα με την παρούσα απόφαση, εκδικάζονται ενώπιον των δικαστηρίων, καθώς και εκείνων που κατά περίπτωση και κατά την κρίση του οργάνου διοίκησης εκάστου αυτών έχουν κατεπείγοντα χαρακτήρα και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Τα ειδικότερα ζητήματα λειτουργίας των δικαστηρίων ρυθμίζονται με αποφάσεις των οργάνων διοίκησης αυτών.

5. Η λειτουργία των εισαγγελιών περιορίζεται στις αναγκαίες ενέργειες για τη διεκπεραίωση των ποινικών υποθέσεων που, σύμφωνα με την παρούσα απόφαση, εκδικάζονται ενώπιον των ποινικών δικαστηρίων, καθώς και εκείνων που κατά περίπτωση και κατά την κρίση του διευθύνοντος εκάστη αυτών έχουν κατεπείγοντα χαρακτήρα και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Τα ειδικότερα ζητήματα λειτουργίας των εισαγγελιών ρυθμίζονται με αποφάσεις των διευθυνόντων αυτές.

6. Όλα τα παραπάνω εφαρμόζονται και στα στρατιωτικά δικαστήρια και εισαγγελίες της Χώρας.

ΑΡΘΡΟ ΤΕΤΑΡΤΟ

Την προσωρινή αναστολή λειτουργίας κάθε εκπαιδευτικής και επιμορφωτικής δραστηριότητας της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, για το χρονικό διάστημα από 13.3.2020 έως και 27.3.2020, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, κατά τα αναφερόμενα στην από 12.3.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

ΑΡΘΡΟ ΠΕΜΠΤΟ

Για όλο το προσωπικό που απασχολείται με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στα Δικαστήρια, στις Εισαγγελίες, στη Γενική Επιτροπεία της Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων, στη Γενική Επιτροπεία της Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου και στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών, εφαρμόζονται κατ’ αναλογία τα οριζόμενα στο άρθρο 5 της από 11.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α΄ 55)».

Και η ανακοίνωση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων:

“Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Μετά την έκδοση της χθεσινής ΚΥΑ  αρ. Δ1α/ΓΠ.ΟΙΚ. 17734 (2) και κατά την πρώτη ημέρα εφαρμογής της στα Δικαστήρια της Χώρας σημειώνουμε ότι εξακολουθεί να παρατηρείται το φαινόμενο της αθρόας προσέλευσης δικηγόρων και πολιτών, που δημιουργεί εστία κινδύνου για την εξάπλωση του κορωνοϊού. Αναγνωρίζοντας την θετική κατεύθυνση στην οποία κινείται η παραπάνω ΚΥΑ, θεωρούμε ωστόσο επιβεβλημένη την συμπληρωματική λήψη μέτρων και συγκεκριμένα:

Την αναστολή της εκδίκασης των υποθέσεων των ασφαλιστικών μέτρων συμπεριλαμβανομένων των συναινετικών προσημειώσεων,

  1. Η συζήτηση των αιτήσεων προσωρινής διαταγής να γίνεται μόνο για τις εξαιρετικά επείγουσες κατά την εκτίμηση του διευθύνοντος το κάθε Δικαστήριο,
  2. Κατά την συζήτηση των ποινικών δικών (πλημμελημάτων και κακουργημάτων) παρατηρήθηκε το φαινόμενο της προσέλευσης στα Δικαστήρια μαρτύρων και κατηγορουμένων που δεν γνώριζαν –γεγονός αναμενόμενο- τον χρόνο της παραγραφής του αδικήματος για το οποίο κλήθηκαν να παραστούν. Θεωρούμε αναγκαία την γενική αναστολή της εκδίκασης όλων των ποινικών υποθέσεων για το διάστημα από 13-3-2020 έως και 27-3-2020, με εξαίρεση την εκδίκαση κακουργημάτων για τους προσωρινά κρατούμενους κατηγορουμένους των οποίων συμπληρώνεται το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης.
  3. Να διενεργούνται μόνο οι εξαιρετικά επείγουσες πράξεις της προανάκρισης και της κύριας ανάκρισης κατά την κρίση του προανακριτικού υπαλλήλου ή του ανακριτή αντίστοιχα,
  4. Να ανασταλούν ρητά οι καταθέσεις δικογράφων και η διεξαγωγή των ενόρκων βεβαιώσεων.”