Αρχική Ελλαδα Σώρρας: Ενα χρόνο φυλακή για κάθε …100 ψεύτικα δις ευρώ που (θα)...

Σώρρας: Ενα χρόνο φυλακή για κάθε …100 ψεύτικα δις ευρώ που (θα) δάνειζε με αληθινό επιτόκιο στην Ελλάδα!

1434

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Με μια θέση σε κελί φυλακής για έξη χρόνια έληξε η προσπάθεια “σωτηρίας”  της χώρας από τον γνωστό στο πανελλήνιο Αρτέμη Σώρρα.

Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε κάθειρξη 6 ετών και απάλλαξε άλλα 22 άτομα που ειχαν βρεθεί στο σκαμνί με την κατηγορία ότι έφτιαξαν μαζί με τον Σώρρα μια εγκληματική οργάνωση, η οποία θα κέρδιζε χρήματα με την υπόσχεση ότι θα έσωζε την Ελλάδα ,αφού ο Σώρρας είχε στη διάθεση της χώρας 600 και βάλε δισ δραχμές από την περίφημη “Τράπεζα της Ανατολής”,εκει όπου μεγάλωσε και έζησε και η παραμυθένια Χαλιμά.

Το παραμύθι έγινε πιστευτό μεγαλοδημοσιογράφοι είχαν τον Σώρρα στις εκπομπές τους για να τον “ανακρίνουν”,αλλά έτσι του έδιναν την δυνατότητα να απλώνει παραμύθι και “τραχανάδες” και έκανε και πολιτική κίνηση σωτηρίας της χώρας…

Από την πρώτη στιγμή βέβαια το Υπουργείο Οικονομικών και η Τράπεζα της Ελλάδας είπαν ότι αυτά είναι παραμύθια,αλλά ο Σώρρας και οι “φιλόξενοι” εκπομπάρχες της τηλεόρασης συνέχιζαν τις συζητήσεις.

Περιέργως αθωωτική ήταν και η στάση ορισμένων αξιωματούχων εντός και εκτός δίκης.

Το δικαστήριο πάντως συμφώνησε και με την πρόταση της Εισαγελέως και καταδίκασε χωρίς αναστολή σε 6 χρόνια τον  Σώρρα ,ο οποίος κρίθηκε ένοχος για απόπειρα απάτης κατά του Δημοσίου, καθώς δεν ολοκληρώθηκε η πράξη, ανεξάρτητα της βούλησής του, επειδή δηλαδή διαπιστώθηκε το ψευδές των ισχυρισμών του».

Σύμφωνα με την δικαστική απόφαση Αρτ. Σώρρας κατέθεσε στην Τράπεζα της Ελλάδος αίτηση δανειοδότησης της χώρας ύψους 600 δισ. δολαρίων, με επιτόκιο 0,5% και αποπληρωμή τα 100 έτη, εφόσον υπήρχε εγγύηση με ομόλογα ελληνικού Δημοσίου. Έγινε έρευνα από τις δημόσιες υπηρεσίες και προέκυψε ότι πρόκειται περί άπατης. Μάλιστα, με έγγραφό του, το υπουργείο Οικονομικών ανέφερε ότι τα χρεωστικά ομόλογα είναι προϊόν απάτης και συνιστούσε σε παραλήπτες να μην απαντούν σε τέτοιου είδους αλληλογραφίας…Έγινε πολυεπίπεδος έλεγχος. Υπήρχε δυσπιστία στην πρόταση από το υπουργείο Οικονομικών. Ο Σωρρας παρουσίαζε ότι διέθετε τον πλούτο των 11 πλουσιότερων ανθρώπων παγκοσμίως».

Με τόσο βαρύ κατηγορητήριο καταδικάστηκε σε 6 χρόνια σε πρώτο βαθμό και αν δεν αθωωθεί στο β βαθμό σε 1-2 χρόνια θα είναι ελέυθερος…

Στις ΗΠΑ ή στη Δύση για τέτοια αδικήματα θα έκανε παρέα στον …Μάντοφ για πολλά χρόνια…
Σε ό,τι αφορά στους υπόλοιπους 22 κατηγορουμένους της υπόθεσης, το δικαστήριο δέχθηκε με ..υπερβάλλουσα ευγένεια ότι απλά ήταν«μία πολιτική κίνηση, μέσω της οποίας έγινε προσπάθεια να επιτευχθούν συγκεκριμένοι στόχοι»!!!

Και πάντως  «δεν προέκυψε ότι ο υπό διερεύνηση τραπεζικός λογαριασμός χρησιμοποιήθηκε για την τέλεση κακουργήματος»!
Το δικαστήριο δέχθηκε ότι “δεν προκύπτει άμεση ζημία του Δημοσίου, καθώς δεν προέκυψε ότι οι φορολογούμενοι είχαν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν και δεν το έκαναν»…