Αρχική Ελλαδα Τα καρφιά Παυλόπουλου ,ενώπιον Τράμπ, οι γερμανικές αποζημιώσεις και ο Κυριάκος…

Τα καρφιά Παυλόπουλου ,ενώπιον Τράμπ, οι γερμανικές αποζημιώσεις και ο Κυριάκος…

2076

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Σε δυνάμεις που επιχειρούν να κατεδαφίσουν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε εκδήλωση για την 75η επέτειο της συμμαχικής αιματηρότατης απόβασης(D-DAY) στη Νορμανδία.

Η εκδήλωση έγινε στο αγγλικό λιμάνι του Πόρτσμουθ και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας είχε ιδιαίτερα τιμητική θέση, δίπλα στην βασίλισσα Ελισάβετ και στο ζεύγος Τράμπ.

Δηλαδή στους ηγέτες δυο χωρών που δεν εργάζονται δα και νυχθημερόν για να συντηρήσουν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα με τη σημερινή του μορφή…

Μία θέση πιο πέρα, όμως, καθόταν ο μεγαλύτερος-εν τους πράγμασιν- εχθρός του ,υπο όρους ισότητας,ευρωπαϊκού οικοδομήματος.Δηλαδή η Γερμανία δια της (έστω μετριοπαθούς σε σχέση με άλλους…) καγκελαρίου Μέρκελ.

Η σημειολογία έχει τη σημασία της, καθώς η Ελλάδα μόλις προ δυο ημερών έθεσε και πάλι με ρηματική διακοίνωση το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων και έτσι το διατηρεί ζωντανό απο νομικής πλευράς.

Να θυμήσουμε ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος έθεσε,όσο κανείς άλλος Ελληνας ηγέτης,τόσο  σε ένταση ,όσο και σε συχνότητα το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων και παρά την προσωπική δυνατή φιλία του με τον Γερμανό σοσιαλδημοκράτη ομόλογό του Σταϊνμάγερ,είναι βέβαιο ότι έχει την σφοδρή αντιπάθεια γερμανών πολιτικών,ιδιαίτερα στην χριστιανοδημοκρατική πλευρά…

Ισως δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο πιο φιλογερμανός πολιτικός της σημερινής κορυφής της ελληνικής πολιτικής σκηνής,ο Κυριάκος,δεν κρύβει τα μη φιλικά αισθήματά του προς τον Προκόπη Παυλόπουλο,ο οποίος διατηρεί πολύ καλή σχέση με την Ντόρα…

Σύμφωνα με το σώμα των οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (Ντελπλά κλπ)της γαλλικής κυβέρνησης, οι οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα είναι …575 δισεκατ ευρώ.

Αν οι ΗΠΑ θελήσουν να …σπρώξουν λίγο το οικοδόμημα και τα μισά χρήματα να υποχρεώσουν τη Γερμανία να δώσει στην Ελλάδα,με μια συνετή διαχείριση η Ελλάδα θα μπορεί να δανείζει με καλό επιτόκιο την…Γερμανία των -κατά τον καθηγητή ελληνικού κρατικού πανεπιστημίου Τσακυράκη- “νοικουραίων”.

Αν επίσης η Γερμανία υποχρεωθεί να δώσει ακόμα μεγαλύτερο ποσό απο τις οφειλές της προς την Πολωνία,τότε η Γερμανία θα είναι ο μεγάλος ασθενής της Ενωσης και όχι η Ιταλία ,την οποία δείχνουν γερμανικά ΜΜΕ αυτές τις ημέρες.

Να σημειωθεί ότι γερμανικά ΜΜΕ επιτέθηκαν στην Ελλάδα για τη ρηματική διακοίνωση ως προς τις οφειλες ,δείχνοντας καθαρά ότι ο μόνος τρόπος με τον οποίο οι Γερμανοί κρατούν μακριά το ελληνικό αίτημα αποζημιώσεων είναι η …δωροδοκία και ο εκβιασμός ή εκφοβισμός Ελλήνων πολιτικών.

Ο κύριος μοχλός δωροδοκίας,δηλαδη μεγάλες γερμανικές εταιρείες,όπως η ΖΗΜΕΝΣ,η ΝΟΒΑΡΤΙΣ κλπ βρίσκονται εδώ και χρόνια στο στόχαστρο των αμερικανικών ερευνών,αλλά στην Ελλάδα ,της οποίας οι πολιτικοί έχουν δωροδοκηθεί σε μέγιστο βαθμό απο τη γερμανική πλευρά,τα μεγάλα ΜΜΕ δεν ξέρουν,δεν είδαν,δεν άκουσαν…

Η Ελλάδα έχει τόση σημασία για τη Γερμανία,ώστε σε επιτελικές θέσεις της ΖΗΜΕΝΣ και της Ιντρακόμ,του τότε φιλογερμανού Κόκκαλη ,βρέθηκε ο Γιούγκ,ο οποίος ήταν παράλληλα συνομιλητής Ελλήνων κορυφαίων(…) δημοσιογράφων και επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Γερμανίας στην Ελλάδα.Εξ ου και η φυγάδευσή του απο τη χώρα μας με τον ίδιο τρόπο της φυγάδευσης των Χριστοφοράκου και Καραβέλα…ολοι απολαμβάνουν προστασίας στη Γερμανία των “νοικοκυραίων” σήμερα…

Δεν θεωρούμε τυχαία την ,εν μέσω αυτών των ηγετών, δήλωση του Προκόπη Παυλόπουλου στο Πόρτσμουθ:

«Η επέτειος της απόβασης στη Νορμανδία μάς διδάσκει το χρέος να υπερασπιζόμαστε, στο διηνεκές, το ευρωπαϊκό οικοδόμημα από τους κάθε είδους εχθρούς του, που επιχειρούν να το κατεδαφίσουν”

Αναφερόμενος στις σημερινές απειλές και στους εχθρούς του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε: «Δεν θα περάσουν. Δεν θα τους επιτρέψουμε να παρεμποδίσουν την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, δεν θα τους επιτρέψουμε να απειλήσουν την ευρωπαϊκή δημοκρατία και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό».

Είμαστε πολύ περίεργοι,εν όψει όλων αυτών και άλλων του παρασκηνίου, να δούμε τι θα επινοήσει ο Κυριάκος,όταν θα έρθει η ώρα να αποφασίσει αν θα στηρίξει τον Προκόπη Παυλόπουλο ,μακράν τον πιο επιτυχημένο Πρόεδρος μετά τον Κωνσταντίνο Καραμανλή για νέα πενταετία στην προεδρία.

Είναι βέβαιο ότι σημερινοί Γερμανοί πολιτικοί,δηλώνουν μεν την εκτίμησή τους στον Προκόπη Παυλόπουλο,αλλά θα ήθελαν στη θέση του κάποιον άλλον που θα ξεχνάει το θέμα των αποζημιώσεων,τα στικάκια με τους δωροδοκηθέντες κλπ