Αρχική Θέμα Απέτυχε στο Βερολίνο το( ηλίθιο ευρωπαϊκά)τρίγωνο Μέρκελ-Σόϊμπλε-Ερντογάν να βάλουν πόδι...

Απέτυχε στο Βερολίνο το( ηλίθιο ευρωπαϊκά)τρίγωνο Μέρκελ-Σόϊμπλε-Ερντογάν να βάλουν πόδι στη Λιβύη !Αμερικανοί-Ρώσοι ελέγχουν μαζί τις εξελίξεις…

1670

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στο Βερολίνο,στο οποίο η Γερμανία φιλοδοξεί να εμφανιστεί ως ειρηνοποιός και να αυξήσει και πάλι το πεσμένο πολύ ειδικό της βάρος στην Ευρωπαική Ενωση.
Μέσον είναι η διάσκεψη για τη Λιβύη.Η Μέρκελ προσπαθεί απο εκεί που είναι δαχτυλοδειχτούμενη ως “η ύπουλη και ηλίθια πολιτικός στο μετανευστικό” να αλλάξει τη λεζάντα της και να δείξει ότι αντιμετωπίζει το μεταναστευτικό.
Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις συμφωνήθηκε η εκεχειρία και η μη ανάμιξη ξένων δυνάμεων στη Λιβύη.Ομως οι δηλώσεις των υπουργών Εξωτερικών των ΗΠΑ και Ρωσίας για “βοήθεια στο λαό της Λιβύης”(ο Πομπέο) και “οι δυο πλευρές δεν κατάφεραν να αρχίσουν σοβαρό διάλογο”(ο Λαβρόφ)δείχνουν ότι είναι μακρύς ο δρόμος ακόμα και μάλλον δύσβατος(και αποτυχημένος στη διάσκεψη του Βερολίνου) για τον Ερντογάν…Εγινε φανερό στη διάσκεψη ότι Ιταλία και Γαλλία έχουν διαφορετικά συμφέροντα,αλλά στο τέλος της μέρας μάλλον θα καταφέρει ο Χαφτάρ να διατηρήσει τον έλεγχο των περιοχών που έχουν πετρέλαιο.
Είναι σαφές μετά την διάσκεψη ότι η πορεία προς τον τελικό έλεγχο της Λιβύης σε κοινή συμφωνία Αμερικανών και Ρώσων (στηρίζουν τον Χαφτάρ) έχει αρχίσει…

Πριν απο χρόνια η Μέρκελ στο απόγειο της δύναμής της στη Γερμανία και στην Ευρώπη θεατρικά υποδεχόταν πρόσφυγες χωρίς καμία νόμιμη διακιασία στη Γερμανία για να δείξει “φιλολαϊκή”.

Στην πραγματικότητα οι γερμανικές υπηρεσίες προσπάθησαν να διαλέξουν τα καλύτερα μυαλά των προσφύγων και εργατικά χέρια πάσης μορφής ,αφού χρειάζονταν,σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους περίπου 1,5 εκατομμύριο εργατικά χέρια για άμεση απασχόληση.
Τους έβαλαν στη Γερμανία με κάθε τρόπο.Η έκρηξη που ακολούθησε είχε πολλαπλά αποτελέσματα.
Στο εσωτερικό της Γερμανίας δυο χειροπιαστά:
-άμεσους βιασμούς κοριτσιών ,αφού μαζί με φιλήσυχους πρόσφυγες μπήκαν ανεξέλεγκτα και τα κατακάθια των χωρών απο τις οποίες προέρχονταν και είχαν βγει αρκετοί απο φυλακές κακουργημάτων…Οι βιασμοί,τα εγκλήματα δημιούργησαν έκρηξη κατά της Μέρκελ και ραγδαία άνοδο της ακροδεξιάς ,ιδιαίτερα στην Ανατολική Γερμανία και στην Αυστρία, η οποία επίσης “μοιράστηκε” αυτού του είδους άτομα.

-“εκτέλεση” των γερμανών συνταξιούχων, οι οποίοι τέθηκαν στο περιθώριο του κοινωνικού κράτους καθώς είδαν τις συντάξεις τους να μην φτάνουν να ζήσουν,να μην έχουν κοινωνικές παροχές,γιατί έπρεπε να βοηθηθούν οι μετανάστες και πρόσφυγες.Αυξήθηκε κατά 1000% ο αριθμός των Γερμανών συνταξιούχων που προσπαθούν να αγοράσουν σπίτια στην Ελλάδα,την Βουλγαρία,την Κροατία και τη Ρουμανία για να μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπέστερα με τις συντάξεις των 1200-1300 ευρώ.
Η ύπουλη αυτή πολιτική που υπαγορεύθηκε από μεγάλες επιχειρήσεις στη Γερμανία έφερε για την Μέρκελ “ηλίθια” εκλογικά αποτελέσματα και αυτά της υπαγόρευσαν να παραιτηθεί νωρίτερα απο το Κόμμα της και παραμένει στην καγκελαρία μέχρι να ολοκληρώσει το καταστροφικό για την Ευρώπη έργο της.

Τα γερμανικά ΜΜΕ καταλογίζουν αυτά και χειρότερα στη Μέρκελ και τον απεχθή και γεμάτο συμπλέγματα “αρχιτέκτονα της πολιτικής αυτής” Σόϊμπλε, ο οποίος δόλια και ύπουλα πήγε στην προεδρία της γερμανικής Βουλής ,αφού αφησαν συντρίμια στην οικονομία,αλλά δημιο΄ρυγησε πολλά γκέτο μεταναστών,ώστε να βρίσκονται απο τις μεγάλες επιχειρήσεις φτηνά εργατικά χέρια.
Συχνό φαινόμενο: πελάτες πληρώνουν με κάρτες σε γερμανικά πολυακαστήματα,η κάρτα αντιγράφεται απο κυκλώματα που δημιούργησαν εργαζόμενοι αυτής της κατηγορίας στα πολυκαστήματα.Πριν βγει ο πελάτης απο το κατάστημα ειδοποιείται απο την Τράπεζα ότι η κάρτα του αυτόματα ενεργοποιήθηκε στο Χόγκ Κόγκ ή άλλου και τα πολυκαταστήματα επειδή ξέρουν ότι έχουν το εργατικό δυναμικό τους λερωμένο πληρώνουν επιτόπου αποζημιώσεις στους πελάτες!!!
Στη σημερινή διάσκεψη ο γερμανικός Τύπος εστιάζει σε δυο κατευθύνσεις:
1.στην προσπάθεια της Γερμανίας και της Μέρκελ να αποδειχθεί ειρηνοποιός.
2.στην αντίδραση της Ελλάδας επειδή δεν προσκλήθηκε και στην προσπάθειά της να προσεταιριστεί όχι απλώς τον στρατηγό Χαφτάρ,αλλά το 80% της έκτασης της Λιβύης.Τόσο ελέγχει ο Χαφτάρ.
Το κυριότερο όμως είναι ότι ο Χαφτάρ υποστηρίζεται σθεναρά απο ΗΠΑ,Αιγυπτο,Σαουδική Αραβία και φυσικά το Ισραήλ.
Αυτό το πολύ ισχυρό στρατόπεδο υπονοεί η γνωστή εφημερίδα “Ζιντόϊτσε τσάϊτουγκ”(SZ) στο ρεπορτάζ με κύριο “μήνυμα”:

«η Αθήνα προχωρά με το μότο: Ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου – κι έτσι στρέφεται στον Χάφταρ».

Η SZ αναφέρει μεταξύ άλλων με ιδιαίτερο νόημα:
«Η Αθήνα θεωρεί “κενή και άκυρη” τη συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα , αλλά ο Ερντογάν προφανώς βρίσκεται σε μια διαδικασία δημιουργίας τετελεσμένων: ανακοίνωσε ότι η Τουρκία θα αρχίσει την αναζήτηση πρώτων υλών στην επίμαχη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης ακόμη και φέτος.

Ως εκ τούτου ο Μητσοτάκης δήλωσε ότι θα πράξει ‘όλα όσα είναι απαραίτητα’, αλλά πρόσθετε ότι προέχουν τα διπλωματικά και όχι τα στρατιωτικά μέσα. Οι δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία θα πρέπει να παραμείνουν ανοιχτοί». Τέλος το δημοσίευμα σημειώνει ότι «μια στρατιωτική σύγκρουση των δύο εταίρων του ΝΑΤΟ, της Ελλάδας και της Τουρκίας, αποφεύχθηκε τελευταία φορά το 1996 (σς: Ίμια)» και συμπληρώνει ότι «η Ελλάδα θα μπορούσε σύντομα να εμπλακεί πιο βαθιά στην εμπόλεμη ζώνη της Μέσης Ανατολής. Η Αθήνα φαίνεται έτοιμη να παραδώσει αμυντικούς πυραύλους Patriot στη Σαουδική Αραβία υπό αμερικανική πίεση (…) H Σαουδική Αραβία υποστηρίζει τον Χάφταρ στη λιβυκή σύγκρουση».

Μια άλλη γνωστή γερμανική εφημερίδα η Handelsblatt τονίζει:
«Από την ελληνική σκοπιά, οι εξελίξεις στο μέτωπο του εμφυλίου στη Λιβύη και οι αυξανόμενες εντάσεις σε σχέση με την Τουρκία, είναι στενά συνδεδεμένες. Τέλη Νοεμβρίου η Τουρκία είχε συνάψει συμφωνία με τον αρχηγό της κυβέρνησης της Λιβύης Αλ Σάρατζ για το διαμοιρασμό των θαλάσσιων ζωνών στη Μεσόγειο. Η συμφωνία αγνοεί την ΑΟΖ της Ελλάδας γύρω από την Κρήτη βάσει της Σύμβασης των ΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας (…) H EE θεωρεί τη συμφωνία αντίθετη προς το διεθνές δίκαιο και άκυρη. Οι ΗΠΑ καταδίκασαν επίσης τη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης ως ‘αντιπαραγωγική και προκλητική’ και ως παραβίαση του διεθνούς δικαίου (…) Ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα θα ασκήσει βέτο στην ΕΕ σε όλες τις αποφάσεις για ειρηνευτική συμφωνία για τη Λιβύη…

…η διαμάχη για τον ορυκτό πλούτο στη Μεσόγειο θα μπορούσε να αναπτύξει μια εκρηκτική δυναμική. Επειδή η Τουρκία όχι μόνο θέλει για την ίδια το φυσικό αέριο, αλλά επειδή θέλει να εμποδίσει και τις ενέργειες άλλων χωρών στην επίμαχη περιοχή, δηλαδή τα σχέδια Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ για την κατασκευή του αγωγού EastMed.
Επίσης η εφημερίδα τονίζει:
«Στην παρούσα κατάσταση η Αθήνα προσπαθεί να έρθει σε επαφή με λιβυκούς παράγοντες. Στο πλαίσιο αυτό ο Χάφταρ ζήτησε στήριξη από την Αθήνα και ο ίδιος με τον αυτοανακηρυγμένο Εθνικό στρατό της Λιβύης (LNA) και αντίπαλος του ηγέτη της Λιβύης αλ Σάρατζ ελέγχει το 80% της Λιβύης μέχρι έξω από την πρωτεύουσα, Τρίπολη, την οποία πολιορκεί εδώ και μήνες».
Η εφημερία σημειώνει πάντως ότι ο Κ. Μητσοτάκης «απηύθηνε έκκληση στον Χάφταρ να επιδείξει ‘εποικοδομητική στάση’ στη Διάσκεψη του Βερολίνου».
Αυτό έχει τη σημασία του διότι ο Χαφτάρ αυξάνοντας την πίεση μείωσε πολύ τις εξαγωγές πετρελαίου της Λιβύης ,τις κατέβασε στο 50% με άμεσα πλήγματα στην Τουρκία…
Απο την πλευρά του ,ο Ερντογάν,που συμπληρώνει αυτό το ευρωπαϊκά ηλίθιο τρίγωνο ,στηρίζει την επιβίωσή του στα γερμανικά σχέδια,τα οποία στην “ούγια” απο το 1915 γράφουν “στο τέλος συμφέρει να στηρίζουμε την Τουρκία”…
Είθε οι ηλιθιότητες του διδύμου Μέρκελ-Σόϊμπλε να αποδειχθεί και καταστροφικό για την Ευρώπη και την περιοχή μας…