Αρχική Uncategorized Το ΣτΕ θα κρίνει για την “ατελή οικογένεια” κορυφαίου Ευρωπαίου Δικαστή

Το ΣτΕ θα κρίνει για την “ατελή οικογένεια” κορυφαίου Ευρωπαίου Δικαστή

2258

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

 

Αντιγράφουμε απο την εγκυκλοπαίδεια πως παρουσιάζει τον πρώην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων Βασίλη Σκουρή:

“Γεννήθηκε το 1948 στη Θεσσαλονίκη,[2] αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης [3] και σπούδασε νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Μετά από θητεία ως καθηγητής Νομικής στο Πανεπιστήμιο του Bielefeld της Γερμανίας, εξελέγη καθηγητής δημοσίου δικαίου στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, ενώ έχει διατελέσει υπουργός εσωτερικών στην υπηρεσιακή κυβέρνηση Γρίβα (1989) και υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης στην κυβέρνηση Σημίτη 1996.[4][5] Στις 7 Οκτωβρίου 2003 επελέγη για τη θέση του προέδρου του δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Το 2006 και το 2009 ανανεώθηκε η θητεία του.[6]

Κατέχει τη θέση του Προέδρου ΔΣ του Κέντρου Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου της Θεσσαλονίκης [7] από το 1999. Από το Νοέμβριο του 2010 αποτελεί επίσης αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.[8]

Τον Νοέμβριο του 2011 εμφανίστηκε ως ένας από τους υποψηφίους για τη θέση του πρωθυπουργού στη νέα μεταβατική κυβέρνηση.[9]

Το ΔΕΕ αποτελείται από έναν δικαστή από κάθε κράτος-μέλος της Ε.Ε. Ο κάθε δικαστής διορίζεται για εξαετή ανανεώσιμη θητεία. Οι δικαστές εκλέγουν μεταξύ τους τον πρόεδρο του Δικαστηρίου για τριετή θητεία, η οποία μπορεί να ανανεωθεί.

Το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων δεν πρέπει να συγχέεται με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, το οποίο είναι όργανο του Συμβουλίου της Ευρώπης, εδρεύει στο Στρασβούργο και δεν έχει καμία σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση…”

Κοντολογής με κυβέρνηση Σημίτη επελέγη απο την Ελλάδα,που μόλις είχε μπει με τον γνωστό τρόπο στην ΟΝΕ(ευρώ) ο Γερμανοσπουδαγμένος Β.Σκουρής και παρέμεινε στην προεδρία επι πολλά-πολλά χρόνια επικεφαλής ενός σημαντικού δικαστηρίου.

Ολα αυτά τα χρόνια η Ελλάδα διακρίθηκε όχι για την καλή λειτουργία της,αλλά για την διαφθορά της.Και η διαφθορά αναπτύσσεται εκεί που η Δικαιοσύνη δεν ασκίε το ρόλο της,αλλά γίνεται υποχείριο ή άβουλο όργανο της πολιτικής.

Εχει καταγγελθεί πανταχόθεν το “απλωμα” δικαστών και δημοσιογράφων σε θέσεις που σχετίζονται με την εξουσία,στη Βουλή κλπ.

Μόλις χθες ο Κυριάκος μας ανακοίνωσε τον Πικραμμένο,ως νέο μέλος της Βουλής(Επικρατείας) και θα έχει γούστο η παρουσία του σε μια περίοδο που ακούμε ενφιαφέροντα πράγματα για δικαστές Ρασπούτιν κλπ και έχει υποσχεθεί η Νέα Δημοκρατία Εξεταστική Επιτροπή για όλα αυτά…

Μόλις χθες έγινε γνωστό ότι για τυπικούς λόγους το δικαστήριο απέρριψε αγωγή της Εισαγγελέως Ε.Ράϊκου και του συζύγου κατά των εισαγγελέων διαφθοράς για δυσφήμηση σχετικά με τη ΝΟΒΑΡΤΙΣ κλπ

Οι τυπικοί λόγοι ήταν ότι είχαν λάθος διατύπωση στο αίτημα…Εισαγγελέας αυτής της περιωπής και έκανε τέτοιο λάθος;Δύσκολα το πιστεύουμε και καθώς βλέπουμε αλληλοκατηγορίες για το ποιός θάβει περισσότερο τη ΝΟΒΑΡΤΙΣ με τις δικαστικές του ενέργειες σκεπτόμαστε μεγαλοφώνως  για το αν και ποιός μας δουλεύει…

Μόλις πριν λίγες ημέρες ανώτατη δικαστής που ευτυχώς πάει σπίτι της μας ενημέρωσε ότι “ολα καλά με τους δικαστές που έκαναν 15 χρόνια για να βγάλουν βουλέυματα για την δημόσια περιουσία και έθεσαν τις υποθέσεις στο αρχείο λόγω παραγραφής,αφήνοντας τις δημόσιες περιουσίες στα χέρια των κλεφτών της.Μάλιστα σε μία περίπτωση η περιουσία μένει ουσιαστικά στα χέρια ενός “κολλητού” μεγαλουπουργού που έχει και καταδίκες στην πλάτη του…

Το ερώτημα τι δικαιοσύνη έχουμε πλανάται και οι απαντήσεις που δίνει μεγάλος αριθμός πολιτών δεν κοσμούν την Ελλάδα και τη Δικαιοσύνη,στην οποία ασφαλώς και υπάρχουν άμεμπτοι και ικανότατοι δικαστικοί.

πριν 2-3 χρόνια κάναμε με το Νίκο Νικολόπουλο μηνυτήρια αναφορά για ένα μεγαλογαιτρό που έβρισε τον Αντετοκούνμπο με ρατσιστική χυδαιότητα.

Αυτή η χυδαιότητα επιβεβαιώθηκε χθε ςκαι σε συνέντυεξη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.Αλλά η Δικαιοσύνη “ξέχασε” την αναφορά μας σε ένα συρτάρι όλα αυτά τα χρόνια…

Οι σκέψεις αυτές μας ήρθαν ως ριπή καθώς διαβάζαμε μια ιστορία που θεωρούμε απίστευτο και αδιανόητο να διαδραματίζεται στην Ελλάδα τόσα χρόνια.

Πρωταγωνιστής της ο Βασίλης Σκουρής.Αυτός ο μεγαλοδικαστής.

Δικάστηκε λέει στις 11 Ιουνίου 2019 στο Συμβούλιο Επικρατείας αγωγή του γυιού του και της γυναίκας του,δηλαδή της νύφης του.

Με αυτήν ζητούν να διαγραφή ομιλία του πατέρα-παππού στην Ακαδημία διότι όσα είπε για “ατελή οικογένεια” είναι ρατσιστικά και αφορούν-οπως ισχυρίζονται-τον εγγονό του και θετό παιδί τους!

Ο ίδιος βέβαια αρνείται κάθε τέτοιο χαρακτήρα στην ομιλία του στην Ακαδημία.Ρεπορτάζ αναφέρει ότι διατηρεί κάκιστες σχέσεις με τον δικηγόρο γυιό του και τη δικηγόρο νύφη του.

Συμβαίνει και στα καλύτερα τα σπίτια και μακριά απο μας κάθε κουτσομπολίστικη διάθεση και κάθε αναφορά σε προσωπικά δεδομένα.

Είδαμε εκτενές ρεπορτάζ,δεν το αναπαράγουμε στις λεπτομέρειες,αλλά καταγράφουμε ότι ένας κορυφαίος δικαστής,απο τον οποίο περιμένουμε να λύνει σοβαρότατα θέματα δεν κατάφερε να μην φτάσει στις αίθουσες των δικαστηρίων μια υπόθεση τέτοιας μορφής,έστω και αν εχει απόλυτο δίκιο εκείνος…Δηλαδή δεν είναι ρατσιστικά αυτά που είπε μιλώντας για “ατελή οικογένεια” και δεν αφορούν μονογονεϊκές οικογένειες,υιοθετημένα παιδιά κλπ

Οι προσφεύγοντες κατιόντες υποστήριξαν στο Συμβούλιο Επικρατείας ότι «τόσο η θετή όσο και η μονογονεϊκή οικογένεια εξομοιώνονται πλήρως με την οικογένεια με δύο γονείς και φυσικά τέκνα, η οποία είναι ένα μόνο είδος οικογένειας, όπως αυτή προβλέπεται από το Σύνταγμα και τις διεθνείς συνθήκες».

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται με ενδιαφέρον,εκτός και αν επικαλεστεί τυπικούς λόγους και δεν δικάσει την ουσία…