Αρχική Uncategorized Το στρίμωγμα της Τουρκίας,οι κινήσεις Ερντογάν με Λιβύη, ΝΑΤΟ,Μητσοτάκη και οι προβοκάτσιες...

Το στρίμωγμα της Τουρκίας,οι κινήσεις Ερντογάν με Λιβύη, ΝΑΤΟ,Μητσοτάκη και οι προβοκάτσιες στην “ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ”!

1471

 

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Αγριος πόλεμος ξένων υπηρεσιών βάζει φωτιά στην Ανατολική Μεσόγειο όχι για την ομορφιά της θάλασσας και της στεριάς ,αλλά για τον αμύθητο πλούτο που κρύβει στα σπλάχνα της και προκαλεί και πραγματικούς και μεταφορικά σεισμούς.

Η Τουρκία είναι ο αστάθμητος παράγων γιατί μετά την ήττα της οθωμανικής αυτοκρατορίας έχει περιοριστεί σε χώρο που διαθέτει έκταση,έχει σεισμούς πραγματικούς,αλλά δεν έχει πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Με την ανακάλυψή του πριν χρόνια η Τουρκία προσπάθησε μέσα απο το ΝΑΤΟ να αποκτήσει πρόσβαση στον φυσικό αυτό πλούτο.

Συνήψε πολύ εύκολα,εξαιτίας ορισμένων ανεγκέφαλων ρασοφόρων της Ελλαδικής Εκκλησίας  και εγκαθέτων της στην πολιτική σκηνή μας,και στρατιωτική και στρατηγική συμμαχία με το Ισραήλ,το οποίο εμείς με διάφορα προσχήματα αντιμετωπίζαμε ,όπως θα ήθελε ο…Γκέμπελς.

Εκείνη την περίοδο ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα Νικολας Μπέρνς είχε δηλώσει σε (πετσοκομένη) συνέντευξη στο ΜΕΓΚΑ(Α.Παπαχελάς) ότι οι ΗΠΑ έχουν κάνει τις κατάλληλες κινήσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και θα επιτύχουν την συνεννόηση και συνεκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της Ανατολ.Μεσογείου γιατί στην πραγματικότητα αυτή είναι η διαφορά μεταξύ των δυο χωρών.

Από τότε άλλαξαν πολλά και μεταξύ αυτών και η στάση των ΗΠΑ ,της Δύσης,αλλά και της Ρωσίας και της Κίνας ,έναντι της Τουρκίας εξαιτίας του ισλαμικού κινήματος που έφερε με διάφορους τρόπους στις εξουσίες αραβικών κρατών κινήματα θρησκευτικά με πολιτικό μανδύα και στόχο την διατήρηση της εξουσίας τους  εις το διηνεκές.

Στην Ελλάδα οι διεργασίες ήταν έντονότατες και επιτέλους βρήκε το δρόμο προς την…Ιερουσαλήμ.Η χώρα μας συνήψε στενές σχέσεις με το Ισραήλ και προς το συμφέρον των δυο χωρών και της Δύσης η κατάσταση ανατράπηκε πλήρως.

Το Ισραήλ διέγνωσε νωρίς τον κίνδυνο ύπαρξής του από την επέκταση των ισλαμικών εξουσιών,έκανε τις κινήσεις του,η Ελλάδα και η Δύση τις δικές της με τα γνωστά αποτελέσματα σε Τυνησία,Λιβύη,Αιγυπτο,Ιράκ,Συρία,Λίβανο.

Η Τουρκία,τελευταίο στη σειρά κράτος ,αλλά το μόνο με ευρωπαϊκή ταυτότητα και συμμετοχή στις δομές του ΝΑΤΟ,της Ευρωπαϊκής Ενωσης ,προσπαθεί τώρα να γίνει πόλος δύναμης και να είναι απαραίτητη για συμμαχία πότε με τις ΗΠΑ,πότε με τη Ρωσία,πότε με την Κίνα,ώστε συνεχώς να δυναμώνει μέχρι να γίνει αυτοτελής πυρηνική δύναμη.

Ποιόν συμφέρει αυτό;

Κανέναν απολύτως και προφανώς επειδή η Τουρκία το γνωρίζει δια του Ταγιπ Ερντογάν προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα στην περιοχή ,ώστε να εκβιάσει και να επιτύχει αυτό που δήλωνε ο Μπέρνς:Μια συμφωνία συνεκμετάλλευσης ,στην οποία η Τουρκία να λάβει μερίδιο.

Η Ελλάδα εν όψει του γεγονότος ότι τα μεγάλα κοιτάσματα είναι στα δυτικά διατρέχει τον κίνδυνο να δημιουργήσει η Τουρκία “τετελεσμένα” με τις προσπάθειες αλλαγής θαλασσίων συνόρων ,τις οποίες κάνει ήδη με την “κυβέρνηση” της Λιβύης ,η οποία έχει αναγνωρισθεί απο τη Δύση.

Οι αλλαγές αυτές δεν πρόκειται να περάσουν ,εάν προσκρούουν σε αποφάσεις διεθνών οργανσιμών και δικαστηρίων για τον ορισμό των διεθνών συνόρων και ευφυώς και ψύχραιμα ο Υπουργός Εξωτερικών κ.Δένδιας ζήτησε απο τον πρεσβευτή της Λιβύης με τελεσίγραφο το ΑΚΡΙΒΕΣ κείμενο του μνημονίου που υπέγραψε ο Ταγίπ Ερντογάν με τον Λίβυο αξιωματούχο.

Το κείμενο αυτό θα αποδείξει αν θα αποτελέσει την θρυαλλίδα στις σχέσεις της Τουρκίας με το ΝΑΤΟ,τη Δύση,το Ισραήλ κλπ

Είναι άκρως σοβαρή εξέλιξη και αυτό αποδεικνύεται απο το γεγονός ότι ήδη το “κοινοβούλιο” αυτής της “κυβέρνησης” που ελέγχει την μισή (δυτική) Λιβύη άδειασε τον αξιωματούχο και δηλώνει με δημόσια ανακοίνωση ότι ΔΕΝ αναγνωρίζει ως ισχύον και ισχυρό το “μνημόνιο” που υπέγραψε ο Ερντογάν με τον Λίβυο αξιωματούχο.

Ταυτόχρονη ανακοίνωση έκανε και ο στρατηγός Χαφτάρ,ο οποίος ελέγχει την ανατολική Λιβύη που ακουμπά στην Αίγυπτο.

Τι κάνει η Τουρκία όλο αυτό το διάστημα;

Πολιτικές κινήσεις με την ηγεσία της.Αυριο συναντάται ο Ερντογάν  στο Λονδίνο και με τον Ελληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και με την ηγεσία του ΝΑΤΟ.

Προφανώς είναι κρισιμότατες οι διαβουλεύσεις στο παρασκήνιο και στο προσκήνιο σε ανώτατο επίπεδο.

Για να διευκολύνονται οι πολιτικές κινήσεις γίνονται πρωτα βρόμικες επιχειρήσεις απο τις μυστικές υπηρεσίες.

Η Τουρκία στην Ελλάδα έχει κάνει “επιστήμη” εδώ και χρόνια την διεξαγωγή αυτών των βρόμικων επιχειρήσεων,οι οποίες φτάνουν μέχρι την άσκηση επιρροής και σε Μέσα Ενημέρωσης στην Ελλάδα.Αρχικά την καλή επιρροή με “πολιτιστικές ανταλλαγές” και εν κατακλείδι με κακή επιρροή.

Μια τέτοια παράμετρο ζούμε αυτο τον καιρό με ένα θεσμό για τον οποίο η Ελλάδα υπερηφανεύεται εδώ και πολλά χρόνια.

 

 

Η δομή της ΚΙΒΩΤΟΥ στην ακριτική Πωγωνιανή.

Είναι ο θεσμός πια της περίθλαμψης παιδιών ορφανών,παρατημένων και άλλων κατηγοριών από τον οργανισμό που δημιούργησε ο π. Αντώνιος,την γνωστότατο “ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ”.

Το έργο της έξοχο , αποτελεσματικό και εθνικά τόσο κρίσιμο όσο δείχνει η δημιουργία μιας μεγάλης δομής φιλοξενίας  παιδιών μια ανάσα απο τα ελληνοαλβανικά(βορειοηπειρωτικά στην ουσία) σύνορα στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων.

Η δομή έχει δώσει ζωή και δημιουργεί δεδομένα σε ευαίσθητη περιοχή.Τέτοια δεδομένα δημιούργησε και άλλαξε η δομή της Αθήνας σε μια περιοχή ,στην οποία είχε χαθεί ο έλεγχος.

Με την αιφνίδια έκρηξη του μεταναστευτικού αποδείχθηκε η ενεργός ανάμειξη σε αυτό τον τομέα των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας,η οποία διοχετεύει στην Ελλάδα και στη Δύση “απεσταλμένους” και “συνεργάτες” για να δράσουν την κατάλληλη στιγμή,να πιεστεί η Δύση και να κάνει παραχωρήσεις στην Τουρκία.

 

Ο … “ρατσιστής” π.Αντώνιος ,στόχος των τουρκικών υπηρεσιών χρόνια…Η φωτογραφία ομιλεί…

Ενας απο τους πρώτους στόχους των τουρκικών,αλβανικών κ.α. μυστικών υπηρεσιών ήταν ακριβώς η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ και η παρουσία του ιερέα π.Αντωνίου.Η προσωπικότητα του συγκεκριμένου ,αλλά και η ιδιότητα του ιερωμένου είναι εξαιρετικά ενοχλητικό εμπόδιο στους στόχους των μυστικών υπηρεσιών αυτών των χωρών.

Καθόλου δεν μας αιφνιδίασαν οι επιθέσεις για “ρατσισμό” προς τον π.Αντώνιο απο ενεργούμενα ή αφελείς που έπεσαν στην παγίδα αυτών των μυστικών υπηρεσιών…