Αρχική Uncategorized Τρεις πρωτιές η Ελλάδα στο στίβο,καλός ο ΠΑΟ(2-2) στην Πόλη-ξεκίνησαν πρωτάθλημα σε...

Τρεις πρωτιές η Ελλάδα στο στίβο,καλός ο ΠΑΟ(2-2) στην Πόλη-ξεκίνησαν πρωτάθλημα σε Αγγλία-Γαλλία.

1954

Η ελληνική  Εθνική ομάδα  στίβου ολοκλήρωσε την δεύτερη ημέρα των αγώνων στην 9η θέση με 112 βαθμούς και αν κάποιοι αθλητές μας ξεπεράσουν αυτούς και κάποιοι Τσέχοι ή Ουκρανοί αποτύχουν μπορεί να κρατηθει στη σουπερ κατηγορία,στην οποία παραμένουν οι οκτώ πρώτοι.

Προηγείται  η Γαλλία με 192,5 βαθμούς και δίνει μάχη με τους Πολωνούς,οι οποίοι αγωνίζονται στην έδρα τους,αφού οι αγώνες γίνονται στο Μπίντγκοζ.

Ο Μίλτος Τεντόγλου απο τους 4-5 καλύτερους άλτες μήκους στον κόσμο μας κράτησε σε αγωνία μέχρι το τελευταίο άλμα ,αφού απέτυχε στα προηγούμενα ή έκανε άκυρο.Στο τελευταίο με 8.30 έδειξε ότι πράγματι είναι απο τους καλύτερους στον κόσμο.

Η Κατερίνα Στεφανίδου με άλμα 4,70 έδειξε ότι είναι η καλύτερη επικοντιστρια στην Ευρώπη και η βούλα Παπαχρήστου με μόνο ένα έγκυρο άλμα πήρε την πρώτη θέση με 14,48 στο τριπλούν και απο τους τρείς η Ελλάδα πήρε το απόλυτο,δηλαδή συνολικά 36 βαθμούς.Αλλους 10 πήρε απο την τρίτη θέση του Αναστασάκη στη σφυροβολία.

Η βαθμολογία

Γαλλία        192.50

Πολωνία       191

Ιταλία        170

Γερμανία      169

Μ. Βρετανία   160.50

Ισπανία       156

Τσεχία        128

Ουκρανία      127

Ελλάδα        112

Ελβετία       105

Φινλανδία     101.50

Σουηδία       100.50

 

 

Ο ΠΑΟ.

Στα άλλα αθλητικά της ημέρας ο Παναθηναϊκός έδειξε στην Κωνσταντινούπολη και πάλι ότι φέτος άλλαξε επίπεδο.

Παρότι είχε συμφωνήσει με την τουρκική Μπεσίκτας να παίξουν στα ίσα,οι Τούρκοι έβαλαν τους αναπληρωματικούς με μόνο 4 παίκτες ενδεκάδας.

Προηγήθηκαν στο ημίχρονο 2-0 απο κακή λειτουργία του αναστλατικού άξονα του ΠΑΟ με Δώνη και Κολοβέτσιο να έχουν άσχημες τοποθετήσεις.Παρόλα αυτά ο ΠΑΟ μπορούσε να κλείσει με ισοπαλία το ημίχρονο,αφού του ακυρώθηκε κανονικότατο γκολ ως ανύπαρκτο οφ σάϊντ και ο Μακέντα έχασε αυτό που δεν χάνεται.

Στο β ημίχρονο ο Χρήστος Δώνης(αρχηγός) πήρε το αίμα του πίσω και με δυο προσωπικά γκολ ισοφάρισε.Ο Μακέντα συνέχισε να χάνει τα…άχαστα ή να μην δίνει του… αγγέλου του πάσα για γκολ και η Μπεσίκτας,που φέτος πάει για πρωτάθλημα στην Τουρκία  έκανε αλλαγές στο τελευταίο λεπτό για να κρατήσει την ισοπαλία.Είχε ήδη χάσει την κατοχή με 62-38 απο τον ΠΑΟ.Επαιξε και έδειξε καλά στοιχεία ο Μολό και γενικά ο ΠΑΟ έχει πολύ καλύτερες επιθετικές δυνατότητες με Καμπετσή,Κονάν,Βέργο.Προφανώς  ο 18χρονος Εμμανουηλίδης δόθηκε δανεικός στον Πανιώνιο για να πάρει παιχνίδια βασικού,πράγμα δύσκολο στον φετεινό ΠΑΟ…

5άρα απο τη Σιτυ.

Η Πρέμιερ λίγκ άρχισε με πεντάρα της Μάντσεστερ Σίτυ(τρία ο Στέρλιγκ) κατά της ισχυρής πέρυσι Γουέστ Χάμ.

Η Τότεναμ έχανε απο τη νεοφώτιστη Αστον Βίλα στην έδρα της μέχρι το 76,όταν ισοφάρισε ο Ντομπελέ.Ο Χάρυ Κέϊν πήρε το όπλο του στα τελευταία 4 λεπτά και η Τότεναμ ξεκίνησε με 3-1 την φετινή πορεία της.

Στην Β κατηγορία(Πρέμιερσιπ) η Νότιγχαμ του Βαγγ.Μαρινάκη πήρε ισοπαλία στο Ελαντ Ρόουντ απο την φιλόδοξη για άνοδο φέτος Λίντς του Μπιέλσα.

ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ-ΛΥΤΡΩΤΗΣ!

Στη Γαλλία τι είχες Μαρσέίγ ,τι είχα πάντα…Πέρυσι έφταιγε ο Μήτρογλου και τον έδιωξαν γιατί ο Ζερμέν έχασε εξαιτίας του παιχνίδια και γκολ που ΘΑ έβαζε.

Φέτος ξεκίνησε βασικός ,στην έδρα της Μαρσέϊγ η πρεμιέρα,ήττα κόλαφος με 2-0 απο την Ρέμς και η Μαρσέίγ ήταν απλά χάλια.

Αντίθετα ο περσινός πρώτος σκορερ στην Ελλάδα Ευθύμης Κουλούρης στην πρεμιέρα και μάλιστα εκτός έδρας όχι μόνο σκόραρε,αλλά έδωσε την ισοπαλία στην ομάδα του,την Τουλούζ στο προ-τελευταίο λεπτό του αγώνα.Δύσκολο γκολ με περιστροφή 180 μοιρών…

5άρα ΑΓΙΑΞ!

Με πεντάρα στην νεοφώτιστη Εμεν ξεκίνησε το Ολλανδικό πρωτάθλημα και ο Αγιαξ,αντίπαλος του ΠΑΟΚ στην ίδια έδρα,αυτή την εβδομάδα.δυο γκολ ο Χουντελαρ και έβαλαν επίσης γκολ οι Ζίγιες,Τάντιτς Ντε Μπέκ.