Αρχική Δικαιοσυνη Τρόμος και παγκόσμιες διαστάσεις απο κασέτες που πήγαν στη Βουλή για...

Τρόμος και παγκόσμιες διαστάσεις απο κασέτες που πήγαν στη Βουλή για το σκάνδαλο λίστας Λαγκάρντ-ΝΟΒΑΡΤΙΣ-Παπαγγελόπουλου!Σοκ με Σαμαρά και ένα διάσημο επώνυμο!!!

3144

 

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

 

Ακροδεξιό Μαφιόζο ,φίλο του Βορίδη αποκαλεί τον π.Υφυπουργό Δικαιοσύνης Δ.Παπαγγελόπουλο ο επιχειρηματίας Σάμπι Μιωνή.

Αυτά ακούγονται στις κασέτες που ηχογράφησε στις 21 Μαίου του 2016 ο ίδιος ο Σ.Μιονί και τις έδωσε στην προανακριτικ,ή επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση Παπαγελλόπουλου.

Στις κασέτες συνομιλει ο κ.Μιονί με τον πρώην Υπουργό Νίκο Παππά και ηχογραφήθηκαν εν αγνοία του (τότε υπουργού)Ν.Παππά, ο οποίος με δήλωσή του καταγγέλλει τον Σ.Μιονί και τις κασέτες ως παραποιημένες.

Ο κ.Μιονί από την πλευρά του δηλώνει  ότι ο κ.Παππάς ήταν έξω απο κάθε παράνομη η ανήθικη συμπεριφορά και προσπαθούσε να βρεί λύση στο πρόβλημα μεταξύ Μιονί-του εκδότη Φιλιππάκη((Εφημ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ)και του Δ.Παππαγγελόπουλου που έπαιρνε-κατά Μιονί- το μέρος του Γ.Φιλιππάκη.

Παρότι ο Σ. Μιονί πλέκει το εγκώμιο του κ.Παππά και λέει απλά ότι τον είχε ενημερώσει και έκανε ό,τι μπορούσε για να λύσει το θέμα ο κ.Παππάς είναι εξαιρετικά επιθετικός εναντίον του κ.Μιονί και δηλώνει ότι δίδουν τώρα τις κασέτες γιατί αποκαλύπτεται η υπόθεση της Εισαγγλέως Ράϊκου και του συζύγου της σε σχέση με τη ΝΟΒΑΡΤΙΣ.Υποστηρίζει δηλαδή ότι λειτουργεί ως αντιπερισπασμός γιατί η κ.Ράϊκου είναι βασικός κατήγορος του κ.Παππαγγελόπουλου και με τις αποκαλύψεις για τις σχέσεις του συζύγου της με τη ΝΟΒΑΡΤΙΣ ουσιαστικά αναπογυρίζει η υπόθεση.

Εντυπωσιακή είναι η εμπλοκή των μυστικών υπηρεσιών και της διεθνούς πολιτικής σκηνής στην υπόθεση και στους διαλόγους.

Εμφανίζεται ο πρώην αρχηγός της ΕΥΠ Γιαν.Ρουμπάτης να λέει πως ο Δ. Παπαγγελόπουλος ανήκει στο ακροδεξιό μπλοκ που δεν επιθυμεί καλές σχέσεις Ελλάδας -Ισραήλ.

Αυτή η περικοπή είναι εξαιρετικά σοβαρή για πολλούς λόγους και είναι γεγονός ότι και ακροδεξιό μπλοκ υπήρξε και υπάρχει και θα υπάρχει και γεγονός είναι ότι έκανε ό,τι μπορούσε με ορισμένα στελέχη της Εκκλησίας στο να τορπιλλίζει αυτές τις σχέσεις ,οι οποίες με κάθε θυσία πρέπει να διατηρούνται στον κάλλιστο βαθμό…

Ο κ.Μιονί εμφανίζεται στις συνομιλίες και ως αντίδικος του δημιουργού της λίστας Λαγκάρντ ,του Ερβέ Φαλσιανί και αυτό προφανώς οφείλεται ότι το όνομά του περιελήφθη σε περίοπτη θέση της λίστας αυτής.

Υπερασπίζεται με θέρμη τον Σταύρο “μακάρι να είχαμε δέκα Παπασταύρους” Παπασταύρο του Αντώνη Σαμαρά,τον επιχειρηματία Μεταξά και ακούγεται ο Ν.Παππάς να διερωτάται γιατί δεν λέει για την Μαρέβα Μητσοτάκη αναφερόμενος προφανώς στις δημοσιευμένες ήδη πληροφορίες για τα θέματα αυτά.

Προφανώς γιαυτή την περικοπή ο Ν.Παππάς στη δήλωσή του αναφέρει: “το για ποιον δουλεύει και έναντι ποίου ανταλλάγματος, θα αποκαλυφθεί σίγουρα και σύντομα».

Από την πλευρά του κυβερνητικός εκπρόσωπος κ.Πέτσας μίλησε για παρακράτος που έβγαζε λεφτά(αυτό το λέει στις κασέτες ο κ.Παππάς για την πλευρά Παππαγγελόπουλο,χωρίς να αναφέρεται σε κάποιον ονομαστικά…) με εκβιασμούς κλπ.

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος ως μαφιόζος και εκβιαστής  στις κασέτες Δ.Παπαγγελόπουλος αναφέρει σε δήλωσή του:

«Ο Μιωνής προέβη σήμερα σε αυτή την κίνηση για να σώσει τον Σαμαρά, την Ράικου και τον ίδιο.

η σημερινή κίνηση του κ. Μιωνή έρχεται μετά τις αποκαλύψεις για τις διαδρομές του χρήματος και τις αποκαλύψεις για τον σύζυγο της κ. Ράικου.

Αυτό είναι το πραγματικό κύκλωμα. Ένα διεθνές κύκλωμα που διακινεί χρήμα παγκοσμίως σε βάρος αδύναμων χωρών όπως ο Άγιος Δομίνικος και η Βόρεια Μακεδονία. Και σε αυτό ήταν πρωταγωνιστής ο συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού».

Και προσέθεσε:

«Ο Μιωνής, στην προσπάθεια του να δείξει ότι ήταν θύμα δικό μου και όχι των Πλεύρη και Βορίδη, αναφέρθηκε στη δήθεν ανεξάρτητη έκθεση του Μ. Κάμπο. Αυτός σύμφωνα με εκτενές δημοσίευμα του Spiegel, εκτός από το ότι ήταν δικηγόρος του Μιωνή, βρέθηκε και ο ίδιος και η γυναίκα του με off shore σε Παναμά, Ουρουγάη, Βερμούδες κλπ.

Στις κασέτες μας προκάλεσε το ενδιαφέρον ,αλλά και τον τρόμο για τις παγκόσμιες διαστάσεις της υπόθεσης η αναφορά απο την πλευρά του κ.Μιονί στο όνομα “Ντέρσοβιτς” απο τις ΗΠΑ.Δεν αναφέρει κάποια ιδιότητά του και έτσι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναφέρεται στον πανίσχυρο δικηγόρο Αλαν Ντέρσοβιτς.

Ο Αλαν Ντέρσοβιτς το 2016 που γινόταν οι συνομιλίες Μιονί-Παππά και η ηχογράφησή τους ήταν ένας απόλυτα ευυπόληπτος δικηγόρος των ΗΠΑ.

Πρόσφατα το παγκόσμιο αμερικάνικο δίκυτο NETFLIX έκανε μια πολύ μεγάλη έρευνα για το διεθνές κύκλωμα τον πανίσχυρων της εξουσίας που αποπλανούσαν και βίαζαν εκατοντάδες ανήλικα κορίτσια ανά τον κόσμο.

Στην έρευνα ενέπλεξε και τον δικηγόρο Ντέρσοβιτς όχι απλώς ως δικηγόρο του ήδη καταδικασθέντος “αποπλανητικού τέρατος” με το όνομα χάρβεϊ Ουάνιστάϊν,όχι μόνο ως δικηγόρο του δολοφονηθέντος (κατά τον πραγματογνώμονα) στις φυλακές Επστάϊν,αλλά εμφάνισε και νεαρή να δείχνει τον Ντέρσοβιτς και να λέει ότι και αυτός την κακοποίησε σεξουαλικά!!!

Ηδη στην υπόθεση του Επστάϊν(δολοφονήθηκε για να μην μιλήσει για την έκταση των δεδομένων στενών σχέσεών του  με Τραμπ-Κλίντον ,πρίγκηπα Ανδρέα,κ.α)ενεπλάκησαν και μεγάλα ελληνικά ονόματα.

Εάν είναι (όπως ελπίζουμε) άλλος Ντέρσοβιτς αυτός στον οποίο αναφέρεται ο Μιονί και δεν είναι το ίδιο πρόσωπο,μάλλον σήμερα δεν έχει θετικό αντίκτυπο η παρουσία του στο πλευρό του κ.Μιονί και ας μην έχουν καμία απολύτως σχέση οι δυο υποθέσεις…

 

Το απόγευμα της Δευτέρας η ZOYGLA  και το documentoδημοσίευσε ένα φοβερό ρεπορτάζ με την κατάθεση Ελληνίδας στην Ελβετία και μέσω του ρεπορτάζ ο γνωστός δικηγόρος ,βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής Σπύρος Λάππας ρωτάει αν τελικά το υλικό οδηγεί σε μίζα 2,6 εκατομ ευρώ στον πρώην πρωθυπουργό Α.Σαμαρά μέσω του Παναμά…

Γράφει χαρακτηριστιKά και μεταξύ άλλων TO DOCUMENTO:

Σύμφωνα με τις πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Σπύρος Λάππας είπε αναφορικά με το έγγραφο που διαβιβάστηκε στην Επιτροπή και κάνει λόγο για χρηματισμό του Σταύρου Παπασταύρου, πρώην στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, και όχι μόνο… «Προτείνουμε να σταλεί επείγον έγγραφο στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και να ρωτηθεί: Ποια υπόθεση ερευνά και ελέγχεται από την Εισαγγελία; Σε ποιο δικονομικό στάδιο βρίσκεται; Ποιοι είναι οι ευνοημένοι;» είπε και πρόσθεσε: «Με λίγα λόγια: Ποιοι τα πήραν;».

Σχολιάζοντας τα προαναφερθέντα, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν: «Την ώρα που ακούμε για μίζα 2,6 εκατ. ευρώ σε πρώην πρωθυπουργό της ΝΔ μέσω στενού του συνεργάτη, ο οποίος είναι και στενός συνεργάτης του Μιωνη, η ΝΔ επιχειρεί φθηνό αντιπερισπασμό με παρανόμως κατατεθείσα ηχογραφημένη συνομιλία, η γνησιότητα της οποίας δεν ελέγχθηκε καν από καμία δημόσια Αρχή. Όσοι αντιπερισπασμοί και αν επιχειρηθούν παραμένει επίμονο το ερώτημα στο οποίο καλείται να δώσει απαντήσεις η ΝΔ. Για ποιο λόγο αναμειγνύεται το όνομα Σαμαρά σε έγγραφο της δικογραφίας;

Να σημειωθεί ότι, νωρίτερα, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ συνέδεσαν τη δημοσιοποίηση της παρανόμως καταγεγραμμένης συνομιλίας με το ανατριχιαστικό πόρισμα του ΕΟΠΥΥ για τον σύζυγο της Ελένης Ράικου, κρίνοντας πως πρόκειται για την ύστατη προσπάθεια ΝΔ – ΚΙΝΑΛ που σκοπό έχει να «αλληθορίσει» την κοινή γνώμη μετά το καίριο πλήγμα που υπέστη η βασική μάρτυρας της «σκευωρίας Novartis», Ελ. Ράικου.

Τα έγγραφα που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με τα έγγραφα που έχουν διαβιβαστεί, η Άρτεμις Νιάρου, στέλεχος της Diligence, προσήλθε και κατέθεσε ενώπιον του Επίκουρου Οικονομικού Εισαγγελέα, στις 15/10/2015. Η Diligence είναι ιδιωτική εταιρία με έδρα τη Γενεύη, η οποία διερευνά οικονομικά εγκλήματα, υποθέσεις διαφθοράς και ξεπλύματος χρήματος. Μετά από καταγγελία πελάτη της εταιρίας, τα στοιχεία του οποίου δεν κατέθεσε στον εισαγγελέα, η κ. Νιάρου αναφέρθηκε στην έρευνα της Diligence για τον πρώην στενό συνεργάτη του Αντ. Σαμαρά, Στ. Παπασταύρου.

«Ο λόγος για τον οποίο πιστεύουμε ότι θα ενδιαφερόσαστε είναι γιατί στις έρευνές μας, ο κ. Παπασταύρου λειτουργεί ως αχυράνθρωπος του μεγαλοεπιχειρηματία, Beny Steinmetz, ο οποίος ασχολείται με εμπόριο διαμαντιών, αγοραπωλησίες ακινήτων και μαζί με άλλα έχει ένα εργοστάσιο ΝΙΚΕΛ στα Σκόπια» σημειώνεται στην κατάθεση της Αρτ. Νιάρου και προστίθεται: «Όλα τα μέταλλα αυτού του εργοστασίου καθώς επίσης και από ένα άλλο ορυχείο που έχει στο Κόσοβο, περνάνε από την Θεσσαλονίκη και αυτό καθιστά την Ελλάδα ως ένα σημαντικό σταυροδρόμι».

Κατά την κατάθεση της Άρτεμις Νιάρου, ο Στ. Παπασταύρου είχε σημαίνοντα ρόλο στις αγοραπωλησίες ορυχείων στα Βαλκάνια προς όφελος του Beny Steinmetz. Απαντώντας στο ερώτημα του εισαγγελέα πώς θα έριχνε την τιμή του ορυχείου στα Σκόπια ο Στ. Παπασταύρος, το στέλεχος της Diligence απάντησε: «Ο Παπασταύρου πιστεύεται ότι έχει άμεση σχέση με την Global Opportunities Limited, η οποία σαν τελικό στόχο φαίνεται να έχει το κλείσιμο του ορυχείου στα Σκόπια προκειμένου να πέσει η τιμή της μετοχής και να αγοραστεί σε πολύ χαμηλή τιμή. Σκοπός μας είναι να δημοσιοποιηθεί ο ρόλος του Παπασταύρου και των άλλων προκειμένου να αποφευχθεί η πώληση του ορυχείου των Σκοπίων και να μην δραστηριοποιηθεί το συγκεκριμένο άτομο ξανά σε τέτοιου είδους παράνομες πράξεις όπως αυτήν που θα χάσουν την δουλειά τους 2.000 εργαζόμενοι στο ορυχείο για να ξεπουληθεί στον Beny Steinmetz».

Η κατάθεση:

Η Άρτεμις Νιάρου φέρεται να κατέθεσε κι ένα σχεδιάγραμμα στον εισαγγελέα, το οποίο απεικονίζει ότι η εταιρία με έδρα τον Παναμά, Fairwinds Assets Incorporated, έδωσε 2,6 εκατ. ευρώ στον Σταύρο Παπασταύρου. Το πιθανό συμπέρασμα -σύμφωνα πάντα με όσα αναγράφονται στο σχεδιάγραμμα- είναι ότι τα χρήματα αυτά οδηγήθηκαν στη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του Αντώνη Σαμαρά για εκλογές του Ιανουαρίου του 2015.

Τα σχεδιαγράμματα: