Αρχική Αθλητικα Τσάμπιονς Λιγκ:Ενας Γάλλος και ένας Ιταλός έδωσαν το πρωτάθλημα-κύπελλο στους…Γερμανούς της...

Τσάμπιονς Λιγκ:Ενας Γάλλος και ένας Ιταλός έδωσαν το πρωτάθλημα-κύπελλο στους…Γερμανούς της Μπάγερν!

1214

 

H Μπάγερν δεν είχε ανάγκη την διατησία,αλλά χωρίς αυτήν δεν θα κέρδισε το 6ο πρωτάθλημα Ευρώπης το βράδυ της 23ης Αυγούστου στη Λισαβώνα.

Στον τελικό Μπάγερν και Παρί ήταν ισάξιες και ας είχε μεγαλύτερη κατοχή η Μπάγερν.τις ουσιαστικές ευκαιρίες τις είχε η Παρί,αλλά ο Εμπαπέ,ο Νεϊμάρ ,ο Τσουπο Μοτιγκ και ο Μαρκίνιος τις έχασαν.

Η διατησία είχε μια κρίσιμη στιγμή.Ένα καθαρό πέναλτυ στον Εμπαπέ,το οποίο δεν έδωσε και όπως είπε ο “νοήμων” παρουσιαστής της τηλεόρασης έπεσε εύκολα ο γάλλος εξτρέμ.Τα ίδια εύκολα πεσίματα ,όμως τα έδινε άμεσα υπέρ της γερμανικής ομάδας.

Το γκολ έβαλε ο γάλλος Κίγκσλεϊ Κομάν , ο οποίος μεγάλωσε στις ακαδημίες της…Παρί!Ο Κομάν σε ένα 3λεπτο μπλακ άουτ της άμυνας της Παρί είχε μία ακόμα ευκαιρία να βάλει γκόλ, μετά το σκοράρισμά του στο 59′ ,αλλά την έχασε.Αυτές ήταν οι δυο ουσιαστικές επιθέσεις της Μπάγερν που φλυαρούσε μέχρι έξω απο την περιοχή της Παρί.

Στις αρχές του αγώνα είχε και μια προσπάθεια του Λεβαντόφσκι,ο οποίος απο το πουθενά και χάρη στην κλάση του γύρισε και έκανε ένα αδύναμο σουτ,αλλά πολύ ξαφνικό.Ο Νάβας έπεσε προς την πορεία της μπάλλας,αλλά εκείνη πήγε στο δοκάρι

Ο Νεϊμάρ ουσιαστικά ήταν μόνος από το κέντρο και μπροστά και πίσω ήταν καλοί οι δυο στόπερ Τιάγκο Σίλβα και Κιμπεπέ.Ο Μαρκίνιος ήταν ο μόνος που στάθηκε στο ύψος του τελικού στη μεσαία γραμμή.Οι Αργεντινοί Παρέδες και ντι Μαρία,οι Ισπανοί Μπερνάτ και Ερέρα δεν έκαναν τίποτα σπουδαίο.Στην πλευρά των νικητών δυο παίκτες ξεχώρισαν.Ο σκόρερ Κομάν λόγω του γκολ και της ευκαρίας ,αλλά καλύτερος όλων ο τερματοφύλακας Νόϊερ που την έσωσε.Στους διακριθέντες της Μπάγερν και ο Ιταλός …διαιτητής Ουσάτο.

Η Παρί που έχει ιστορία μόνο 50 ετών έφτασε για πρώτη φορά στον τελικό.Ακόμα και στις καθυστερήσεις είχε μετά απο συνδυασμό Εμπαπέ,Νείμάρ να ισοφαρίσει με τον Τσουπο Μοτίγκ, ο οποίος μόνος στο ένα μέτρο απο την εστία δεν κατάφερε να σπρώξει τη μπάλλα προς τα δίχτυα.

Και λόγω του κοροναϊού που είχε το γήπεδο άδειο είναι ένας τελικός με πολύ τρέξιμο και απο τις δυο ομάδες.Ομως  θα ξεχαστεί το ίδιο βράδυ που έγινε απο όλους εκτός της Μπάγερν.Από την διοργάνωση θα μείνει αξέχαστο το 8-2 επι της Μπαρστελόνα του Μέσι…